Articolul precedentGoana după aur
  Articolul următorDincolo de imaginaţie

  Abonamentul şi banii de zecime

  Ştiu că Domnul face dreptate celui asuprit, dreptate celor lipsiţi. (Psalmii 140:12)

  După ce am primit salariul, am pus zecimea în mapa unde este abonamentul pentru călătorie şi aşteptam să vină Sabatul, ca să-i duc la biserică. Lucrez în Spania.

  Într-una din zile, m-am urcat în autobuz pentru a merge patru staţii până la locul unde lucram. Până la capătul drumului, am mai rămas doar eu şi o altă persoană în autobuz. Când am coborât, am observat geanta deschisă, dar nu mi-am imaginat că mi-ar lipsi ceva.

  După şase ore de lucru, a trebuit să plec spre o altă casă. Am ajuns în staţie şi, până să vină autobuzul, am căutat abonamentul ca să-l am pregătit. Când am vrut să-l scot din geantă, nu l-am mai găsit. Am căutat în toată geanta şi nu era, deşi îl folosisem când am plecat de acasă, dar, ce era şi mai rău, nu aveam niciun ban la mine.

  M-am întors în casa unde lucrasem, am povestit situaţia şi am primit bani ca să-mi cumpăr bilet.

  În autobuz, am observat că era acelaşi şofer, i-am spus situaţia şi mi-a permis să merg fără bilet.

  Am mers apoi la casa de bilete (în Atocha), unde făcusem abonamentul, şi am primit un document pe care să-l folosesc până la recuperarea abonamentului, eventual până la sfârşitul lunii.

  M-am rugat Domnului să-i mustre conştiinţa celui care a luat abonamentul cu banii de zecime şi să mi-i înapoieze.

  După patru zile, eram în autobuz cu încă trei cunoştinţe spaniole, având acelaşi traseu şi comentam împreună textul biblic din acea dimineaţă. La un moment dat, a venit o persoană necunoscută şi mi-a dat mapa intactă. M-am ridicat de pe scaun şi l-am întrebat: „Ai văzut că este o anumită sumă?” „Da”, a răspuns. Văzuse fotografia de pe abonament şi nu se atinsese de bani. Şi-a dat seama că persoana din fotografie a muncit pentru ei.

  A fost o mărturie pentru familia la care lucram şi pentru cele trei persoane spaniole. Au înţeles că la Dumnezeu putem veni cu toate problemele noastre şi El are întotdeauna rezolvare pentru fiecare.
  Domnul cunoaşte inima şi dorinţa fiecăruia, dar mai cu seamă poate să schimbe inima, gândurile şi atitudinea oamenilor.

  „Binecuvântat să fie Domnul, căci ascultă glasul rugăciunilor mele! Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele” (Psalmii 28:6,7).

  Camelia Vlad, Alexandria, Teleorman

  Abonamentul şi banii de zecime - 2016. După ce am primit salariul, am pus zecimea în mapa unde este abonamentul pentru călătorie şi aşteptam să vină Sabatul, ca să-i duc la biserică. Lucrez în Spania. Într-una din zile, m-am urcat în autobuz pentru a merge patru staţii până la locul unde lucram. Până la capătul drumului, am mai rămas doar eu şi o altă persoană în autobuz. Când am coborât, am observat geanta deschisă, dar nu mi-am imaginat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...