Articolul precedentGoana după aur
  Articolul următorDincolo de imaginaţie

  Abonamentul şi banii de zecime

  Ştiu că Domnul face dreptate celui asuprit, dreptate celor lipsiţi. (Psalmii 140:12)

  După ce am primit salariul, am pus zecimea în mapa unde este abonamentul pentru călătorie şi aşteptam să vină Sabatul, ca să-i duc la biserică. Lucrez în Spania.

  Într-una din zile, m-am urcat în autobuz pentru a merge patru staţii până la locul unde lucram. Până la capătul drumului, am mai rămas doar eu şi o altă persoană în autobuz. Când am coborât, am observat geanta deschisă, dar nu mi-am imaginat că mi-ar lipsi ceva.

  După şase ore de lucru, a trebuit să plec spre o altă casă. Am ajuns în staţie şi, până să vină autobuzul, am căutat abonamentul ca să-l am pregătit. Când am vrut să-l scot din geantă, nu l-am mai găsit. Am căutat în toată geanta şi nu era, deşi îl folosisem când am plecat de acasă, dar, ce era şi mai rău, nu aveam niciun ban la mine.

  M-am întors în casa unde lucrasem, am povestit situaţia şi am primit bani ca să-mi cumpăr bilet.

  În autobuz, am observat că era acelaşi şofer, i-am spus situaţia şi mi-a permis să merg fără bilet.

  Am mers apoi la casa de bilete (în Atocha), unde făcusem abonamentul, şi am primit un document pe care să-l folosesc până la recuperarea abonamentului, eventual până la sfârşitul lunii.

  M-am rugat Domnului să-i mustre conştiinţa celui care a luat abonamentul cu banii de zecime şi să mi-i înapoieze.

  După patru zile, eram în autobuz cu încă trei cunoştinţe spaniole, având acelaşi traseu şi comentam împreună textul biblic din acea dimineaţă. La un moment dat, a venit o persoană necunoscută şi mi-a dat mapa intactă. M-am ridicat de pe scaun şi l-am întrebat: „Ai văzut că este o anumită sumă?” „Da”, a răspuns. Văzuse fotografia de pe abonament şi nu se atinsese de bani. Şi-a dat seama că persoana din fotografie a muncit pentru ei.

  A fost o mărturie pentru familia la care lucram şi pentru cele trei persoane spaniole. Au înţeles că la Dumnezeu putem veni cu toate problemele noastre şi El are întotdeauna rezolvare pentru fiecare.
  Domnul cunoaşte inima şi dorinţa fiecăruia, dar mai cu seamă poate să schimbe inima, gândurile şi atitudinea oamenilor.

  „Binecuvântat să fie Domnul, căci ascultă glasul rugăciunilor mele! Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele” (Psalmii 28:6,7).

  Camelia Vlad, Alexandria, Teleorman

  Abonamentul şi banii de zecime - 2016. După ce am primit salariul, am pus zecimea în mapa unde este abonamentul pentru călătorie şi aşteptam să vină Sabatul, ca să-i duc la biserică. Lucrez în Spania. Într-una din zile, m-am urcat în autobuz pentru a merge patru staţii până la locul unde lucram. Până la capătul drumului, am mai rămas doar eu şi o altă persoană în autobuz. Când am coborât, am observat geanta deschisă, dar nu mi-am imaginat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....