Articolul precedentGoana după aur
  Articolul următorDincolo de imaginaţie

  Abonamentul şi banii de zecime

  Ştiu că Domnul face dreptate celui asuprit, dreptate celor lipsiţi. (Psalmii 140:12)

  După ce am primit salariul, am pus zecimea în mapa unde este abonamentul pentru călătorie şi aşteptam să vină Sabatul, ca să-i duc la biserică. Lucrez în Spania.

  Într-una din zile, m-am urcat în autobuz pentru a merge patru staţii până la locul unde lucram. Până la capătul drumului, am mai rămas doar eu şi o altă persoană în autobuz. Când am coborât, am observat geanta deschisă, dar nu mi-am imaginat că mi-ar lipsi ceva.

  După şase ore de lucru, a trebuit să plec spre o altă casă. Am ajuns în staţie şi, până să vină autobuzul, am căutat abonamentul ca să-l am pregătit. Când am vrut să-l scot din geantă, nu l-am mai găsit. Am căutat în toată geanta şi nu era, deşi îl folosisem când am plecat de acasă, dar, ce era şi mai rău, nu aveam niciun ban la mine.

  M-am întors în casa unde lucrasem, am povestit situaţia şi am primit bani ca să-mi cumpăr bilet.

  În autobuz, am observat că era acelaşi şofer, i-am spus situaţia şi mi-a permis să merg fără bilet.

  Am mers apoi la casa de bilete (în Atocha), unde făcusem abonamentul, şi am primit un document pe care să-l folosesc până la recuperarea abonamentului, eventual până la sfârşitul lunii.

  M-am rugat Domnului să-i mustre conştiinţa celui care a luat abonamentul cu banii de zecime şi să mi-i înapoieze.

  După patru zile, eram în autobuz cu încă trei cunoştinţe spaniole, având acelaşi traseu şi comentam împreună textul biblic din acea dimineaţă. La un moment dat, a venit o persoană necunoscută şi mi-a dat mapa intactă. M-am ridicat de pe scaun şi l-am întrebat: „Ai văzut că este o anumită sumă?” „Da”, a răspuns. Văzuse fotografia de pe abonament şi nu se atinsese de bani. Şi-a dat seama că persoana din fotografie a muncit pentru ei.

  A fost o mărturie pentru familia la care lucram şi pentru cele trei persoane spaniole. Au înţeles că la Dumnezeu putem veni cu toate problemele noastre şi El are întotdeauna rezolvare pentru fiecare.
  Domnul cunoaşte inima şi dorinţa fiecăruia, dar mai cu seamă poate să schimbe inima, gândurile şi atitudinea oamenilor.

  „Binecuvântat să fie Domnul, căci ascultă glasul rugăciunilor mele! Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele” (Psalmii 28:6,7).

  Camelia Vlad, Alexandria, Teleorman

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...