Articolul precedentPericolul încrederii în sine
  Articolul următorRefugiul

  (H)rană spirituală

  Să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi, care se strică după poftele înşelătoare, şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul. (Efeseni 4:22-24)

  Prin căsătorie, m-am mutat de la oraş la sat într-o altă zonă a ţării, cu dealuri şi păduri, aer curat şi oameni liniştiţi. De multe ori luam Biblia, cărţi creştine şi tensiometru şi plecam să vizitez câte o familie sau bătrâni singuratici. Eram bucuroasă, împlinită când reuşeam să le fac bine celor din jur. Cel mai plăcut era momentul întâlnirii, la mijlocul Săptămânii de Rugăciune. De fiecare dată era prezent acolo un bărbat în vârstă, care, din cauza lipsei danturii, vorbea mai greu şi cuvintele nu se înţelegeau bine. Fiind nelipsit, mereu avea aceeaşi rugăciune în care folosea expresia „hrană spirituală”, dar eu înţelegeam de fiecare dată „rană spirituală”.

  M-am tot gândit la expresia aceasta, atentă fiind la sensul cuvintelor şi la mesajul lor pentru mine. Interesant era că de fiecare dată înţelegeam fiecare cuvânt din rugăciune corect, dar nu auzeam litera „h” din cuvântul hrană. Ce ar putea însemna „rană spirituală”? Meditând la acest aspect, am descoperit multe răni ale sufletului:

  • poţi citi zilnic Biblia, dar fără să te laşi transformată de ea;
  • poţi învăţa câte un studiu săptămânal la Şcoala de Sabat, dar să uiţi apoi tot din cauza dezinteresului;
  • poţi auzi un apel la unitate, dar să rămâi totuşi departe, izolat în mica ta „bisericuţă”;
  • poţi alege să taci şi să ai reverenţă în Casa lui Dumnezeu sau să distrugi solemnitatea prin vorbele tale;
  • poţi cita pasaje profetice, dar nu poţi spune „te preţuiesc ” aproapelui tău.

  Câte eşecuri din cauza păcatelor! Acestea provoacă răni, răni adânci care sângerează şi murdăresc sufletul. Ce ar fi de făcut? Am putea să devenim mai sensibile şi de ce nu mai sensibilizate de Dumnezeu. Putem să formăm lanţuri de rugăciune care să ne lege împreună în aceeaşi dorinţă – de a fi plăcute şi transformate de hrana spirituală. Această hrană vine la timp, iar primul lucru care se aşteaptă de la noi este să o asimilăm în mod eficient. Apoi, după ce devine parte a caracterului nostru, o vom folosi iertând, având milă, încredere, răbdare şi credinţă ca rănile păcatului să fie vindecate.

  Fii astăzi un agent cu hrana, care să vindece rana!

  Iulia Florică, Şuşani, Oltenia

  (H)rană spirituală - 2016. Prin căsătorie, m-am mutat de la oraş la sat într-o altă zonă a ţării, cu dealuri şi păduri, aer curat şi oameni liniştiţi. De multe ori luam Biblia, cărţi creştine şi tensiometru şi plecam să vizitez câte o familie sau bătrâni singuratici. Eram bucuroasă, împlinită când reuşeam să le fac bine celor din jur. Cel mai plăcut era momentul întâlnirii, la mijlocul Săptămânii de Rugăciune. De fiecare dată era prezent acolo un...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...