Scrisoare de dragoste

  Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine? Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului. (Psalmii 116:12,13)

  Dragă cititoare, aceste rânduri sunt o scrisoare de dragoste către Cel care mă iubea necondiţionat, pe când eu nici măcar nu-L cunoşteam. Nu ştiu cum aş putea să spun astăzi cât de rău îmi pare că n-am răspuns nemărginitelor Lui dovezi de iubire, îndurare, protecţie şi iertare pe care le-am primit până acum, măcar cu o zecime înapoi.

  Nu pot spune că viaţa mea poate face dovada unui roman pe care cineva l-ar citi pe nerăsuflate, dar, tocmai de aceea, ştiu că am fost ocrotită şi deci binecuvântată cu o creştere lină şi firească a trecerii timpului. Acel Cineva a avut mereu grijă să fiu călită în şcoala vieţii în aşa fel încât, dacă ceva mă dobora, să primesc la schimb o scară de salvare care parcă mă ridica pe o treaptă mai înaltă, ca o răsplată nemeritată.

  În clipele inevitabile de restrişte sau de revoltă sufletească, am simţit că nu sunt singură, şi atunci am început să apelez la bunătatea Lui. Şi ce credeţi…? Fără să realizez că prin Hristos aveam acces, primeam ca dintr-un izvor nesecat mult mai mult decât mă aşteptam. În sinea mea, mă linişteam amăgindu-mă că plătesc prin faptele mele – la schimb cu ceea ce primeam -, dar de ce tocmai acum am aflat că „nu prin fapte vom fi mântuiţi”?

  Încerc din nou să mă dezvinovăţesc şi îmi spun că n-am primit atâta lumină câtă trebuia. Oricum ar fi, ştiu doar că şi această lumină mi-a fost dată treptat, de-a lungul anilor, în aşa fel încât să nu pot spune că ea este atât de puternică şi orbitoare că nu o pot cuprinde. Cu câtă grijă şi răbdare am fost mereu înconjurată! Firea mea răzvrătită n-ar fi acceptat să fie convertită de această infinită dragoste prea lesne. Poate tocmai pentru că Cel ce mă preţuia de-o viaţă mi-a dat atâta credit în timp, am fost convinsă şi învinsă.

  Sunt acum la momentul în care vreau să cer iertare, fie măcar şi prin aceste rânduri aşternute, pentru sufletul meu împietrit. E drept că oricât m-aş căi n-aş putea şterge timpul pierdut. însă am speranţa că măcar de acum încolo, Acela care mi-a fost şi-mi este apărător şi salvator, umbră şi călăuză, prieten şi părinte va primi pe măsura firii mele omeneşti – devoţiunea şi închinarea ce I se cuvin. Sunt conştientă că încă o răsplată râvnită – veşnicia mult visată – mă va aştepta atunci când El va declara şi-n dreptul meu: „Credinţa ta te-a mântuit.”

  Recunoşti şi tu dragostea Lui? Bunătatea nemeritată te îndeamnă şi pe tine la pocăinţă? Pleacă-ţi inima chiar acum în adorare, recunoştinţă şi reconsacrare. Gestul tău va produce o mare bucurie în ceruri.

  Zina Dorhoi, Oneşti, Moldova

  Scrisoare de dragoste - 2016. Dragă cititoare, aceste rânduri sunt o scrisoare de dragoste către Cel care mă iubea necondiţionat, pe când eu nici măcar nu-L cunoşteam. Nu ştiu cum aş putea să spun astăzi cât de rău îmi pare că n-am răspuns nemărginitelor Lui dovezi de iubire, îndurare, protecţie şi iertare pe care le-am primit până acum, măcar cu o zecime înapoi. Nu pot spune că viaţa mea poate face dovada unui roman pe care cineva l-ar citi pe nerăsuflate, dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...