Scrisoare de dragoste

  Cum voi răsplăti Domnului toate binefacerile Lui faţă de mine? Voi înălţa paharul izbăvirilor şi voi chema Numele Domnului. (Psalmii 116:12,13)

  Dragă cititoare, aceste rânduri sunt o scrisoare de dragoste către Cel care mă iubea necondiţionat, pe când eu nici măcar nu-L cunoşteam. Nu ştiu cum aş putea să spun astăzi cât de rău îmi pare că n-am răspuns nemărginitelor Lui dovezi de iubire, îndurare, protecţie şi iertare pe care le-am primit până acum, măcar cu o zecime înapoi.

  Nu pot spune că viaţa mea poate face dovada unui roman pe care cineva l-ar citi pe nerăsuflate, dar, tocmai de aceea, ştiu că am fost ocrotită şi deci binecuvântată cu o creştere lină şi firească a trecerii timpului. Acel Cineva a avut mereu grijă să fiu călită în şcoala vieţii în aşa fel încât, dacă ceva mă dobora, să primesc la schimb o scară de salvare care parcă mă ridica pe o treaptă mai înaltă, ca o răsplată nemeritată.

  În clipele inevitabile de restrişte sau de revoltă sufletească, am simţit că nu sunt singură, şi atunci am început să apelez la bunătatea Lui. Şi ce credeţi…? Fără să realizez că prin Hristos aveam acces, primeam ca dintr-un izvor nesecat mult mai mult decât mă aşteptam. În sinea mea, mă linişteam amăgindu-mă că plătesc prin faptele mele – la schimb cu ceea ce primeam -, dar de ce tocmai acum am aflat că „nu prin fapte vom fi mântuiţi”?

  Încerc din nou să mă dezvinovăţesc şi îmi spun că n-am primit atâta lumină câtă trebuia. Oricum ar fi, ştiu doar că şi această lumină mi-a fost dată treptat, de-a lungul anilor, în aşa fel încât să nu pot spune că ea este atât de puternică şi orbitoare că nu o pot cuprinde. Cu câtă grijă şi răbdare am fost mereu înconjurată! Firea mea răzvrătită n-ar fi acceptat să fie convertită de această infinită dragoste prea lesne. Poate tocmai pentru că Cel ce mă preţuia de-o viaţă mi-a dat atâta credit în timp, am fost convinsă şi învinsă.

  Sunt acum la momentul în care vreau să cer iertare, fie măcar şi prin aceste rânduri aşternute, pentru sufletul meu împietrit. E drept că oricât m-aş căi n-aş putea şterge timpul pierdut. însă am speranţa că măcar de acum încolo, Acela care mi-a fost şi-mi este apărător şi salvator, umbră şi călăuză, prieten şi părinte va primi pe măsura firii mele omeneşti – devoţiunea şi închinarea ce I se cuvin. Sunt conştientă că încă o răsplată râvnită – veşnicia mult visată – mă va aştepta atunci când El va declara şi-n dreptul meu: „Credinţa ta te-a mântuit.”

  Recunoşti şi tu dragostea Lui? Bunătatea nemeritată te îndeamnă şi pe tine la pocăinţă? Pleacă-ţi inima chiar acum în adorare, recunoştinţă şi reconsacrare. Gestul tău va produce o mare bucurie în ceruri.

  Zina Dorhoi, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...