Articolul precedentCondus de Duhul Sfânt
  Articolul următorAșezată pe un munte

  Singurul care face minuni

  Cântaţi Domnului o cântare nouă, căci El a făcut minuni… (Psalmii 98:1)

  Aşteptam al treilea copil. Eram la o prietenă şi făceam gem de prune.

  Dintr-odată, am simţit cum un lichid îmi uda picioarele. Am crezut că era lichidul amniotic, dar de fapt era sânge. Aveam doar şapte luni de sarcină şi mi-am dat seama că erau puţine şanse ca eu şi copilul să supravieţuim. Se dezlipise placenta… Am fost dusă la spital şi operată de urgenţă. Copilul, vânăt la faţă, nu mi-a fost arătat. A fost pus în incubator, pentru că sănătatea lui era şubredă. A doua zi, situaţia lui s-a agravat. Mi s-a spus că a făcut septicemie şi mai multe episoade de apnee. Tot personalul medical era foarte ocupat, aşa că primeam foarte greu informaţii despre el.

  Erau şi alţi copii prematuri în stare critică, aşa că nu exista timp să mi se explice cum se simte copilul; doar atunci când plângeam şi insistam foarte mult. După o zi de stat la Secţia de terapie intensivă, am fost mutată într-un salon unde aveam „luxul” să fiu singură, să pot să plâng, să mă rog şi să citesc din Biblie. Aşa au trecut vreo cinci zile. În fiecare zi mă rugam: „Te rog, Doamne, fă ceva şi nu-1 lăsa să moară.”

  Vorbeam la telefon cu familia şi prietenele, dar, când mă întrebau despre copil, nu mai aveam voce, pentru că îmi venea să plâng. Brusc, am început să primesc foarte des informaţii despre starea copilului. „Este grav”, spunea doctoriţa. După vreo 15-20 de minute se întorcea şi-mi spunea: „Ştiţi, este mai grav decât am discutat adineauri.” Aşa a trecut o zi întreagă. Deja tresăream când se deschidea uşa şi apărea cineva în halat alb. Mă aşteptam la ce era mai rău. Atunci m-am aşezat pe genunchi şi am zis: „Doamne, fă ceva! Fă ce vrei, dar fă odată!” Simţeam că nu mai suport stresul. Apoi, am luat Biblia şi am citit de unde rămăsesem cu o zi înainte. Era Psalmul 72:18. Şi ce scria? „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, singurul care face minuni.” Atunci, mi-am spus: Oare ce vrei să-mi spui, Doamne? Că vei face o minune? M-am întrebat şi am aşteptat răspunsul.

  Pe la ora 22, o doamnă doctor mi-a spus că nu mai face faţă situaţiei şi ar trebui să transfere copilul la un alt spital, unde aparatura este mai performantă. A fost transferat şi, la două-trei zile, s-a stabilizat. Am mai stat acolo încă trei săptămâni, apoi am venit acasă. A fost o încercare grea pentru mine, dar a trecut. Acum, copilul are cinci ani şi nu stă locului nicio clipă. Vorbeşte mult şi foarte corect. Mă uimeşte cu memoria şi spiritul lui de observaţie. Nimic nu-i scapă.

  Şi azi Domnul mai face minuni, oricât de imposibile ar părea. Trebuie doar să crezi.

  Mihaela Miron, Nazna, Transilvania de Sud

  Singurul care face minuni - 2016. Aşteptam al treilea copil. Eram la o prietenă şi făceam gem de prune. Dintr-odată, am simţit cum un lichid îmi uda picioarele. Am crezut că era lichidul amniotic, dar de fapt era sânge. Aveam doar şapte luni de sarcină şi mi-am dat seama că erau puţine şanse ca eu şi copilul să supravieţuim. Se dezlipise placenta... Am fost dusă la spital şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...