Dumnezeu, Sponsorul meu (I)

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmii 50:15)

  Eram studentă în primul an la Institutul Teologic Adventist, Facultatea de Pedagogie, când mi-am dat seama că nu voi mai avea bani să îmi continui studiile în cei doi ani pe care-i mai aveam până la terminarea facultăţii. Am început să mă rog, dar anul şcolar începea, iar eu nu aveam cu ce plăti. Îmi trebuiau 500 de euro pentru taxele şcolare. Aşa că am mers la preşedintele institutului, care îmi fusese profesor în primul an, şi l-am întrebat dacă mai are rost să mă înscriu în noul an şcolar, dacă eu nu aveam niciun ban şi nici posibilitatea de a avea în viitor banii necesari.

  M-a încurajat să mă înscriu, spunându-mi că niciun student nu a fost exmatriculat din cauza neplatei taxelor şcolare. Nu puteam crede că Dumnezeu îmi va da mie atâţia bani. Nu primisem niciodată o sumă atât de mare. Am o prietenă care se roagă şi Dumnezeu îi dă mereu bani pentru misiune, şi nu numai. Ea m-a încurajat să mă rog şi să am încredere că Dumnezeu îmi va da şi mie, doar pentru că mă iubeşte, nu pentru că sunt bună sau rea.

  Mi-am propus să nu spun la prea multă lume despre problema mea. Am vrut să cer de la Domnul, nu de la oameni. De felul meu, spun când am o problemă şi nu ţin secret, dar, de data aceasta, mă rugam să tac şi să aştept în tăcere răspunsul Domnului. Am fost îndrumată să fac o cerere şi să o depun la domnul director, şi aşa am făcut. Mă gândeam că mai sunt sponsori care întreabă care dintre studenţi au nevoie de ajutor…

  Timpul a trecut şi, după ce frecventasem şcoala în fiecare zi, în luna decembrie 2012 am primit de la secretariat un e-mail prin care mi se reamintea că trebuie să găsesc soluţii pentru plata taxei şcolare. Nu ştiam ce să fac!? M-am retras în cameră şi m-am rugat, căci durerea pe care o simţeam era imensă. I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea putere şi, dacă nu mai puteam continua şcoala, măcar să mă ajute să pot accepta această situaţie.

  A doua zi am plecat la grădiniţă pentru practica care o mai aveam de făcut. Pe drumul de întoarcere, i-am spus colegei mele care îmi era apropiată despre problema mea.

  Cuvântul inspirat spune astfel: „încercările şi obstacolele sunt metodele de disciplinare alese de Dumnezeu şi mijloacele hotărâte de El pentru succesul nostru… Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Numele, nu Şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 356-357)

  Andreea Vitan, Bucureşti, Muntenia

  Dumnezeu, Sponsorul meu (I) - 2016. Eram studentă în primul an la Institutul Teologic Adventist, Facultatea de Pedagogie, când mi-am dat seama că nu voi mai avea bani să îmi continui studiile în cei doi ani pe care-i mai aveam până la terminarea facultăţii. Am început să mă rog, dar anul şcolar începea, iar eu nu aveam cu ce plăti. Îmi trebuiau 500 de euro pentru taxele şcolare. Aşa că am mers la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...