Dumnezeu, Sponsorul meu (I)

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmii 50:15)

  Eram studentă în primul an la Institutul Teologic Adventist, Facultatea de Pedagogie, când mi-am dat seama că nu voi mai avea bani să îmi continui studiile în cei doi ani pe care-i mai aveam până la terminarea facultăţii. Am început să mă rog, dar anul şcolar începea, iar eu nu aveam cu ce plăti. Îmi trebuiau 500 de euro pentru taxele şcolare. Aşa că am mers la preşedintele institutului, care îmi fusese profesor în primul an, şi l-am întrebat dacă mai are rost să mă înscriu în noul an şcolar, dacă eu nu aveam niciun ban şi nici posibilitatea de a avea în viitor banii necesari.

  M-a încurajat să mă înscriu, spunându-mi că niciun student nu a fost exmatriculat din cauza neplatei taxelor şcolare. Nu puteam crede că Dumnezeu îmi va da mie atâţia bani. Nu primisem niciodată o sumă atât de mare. Am o prietenă care se roagă şi Dumnezeu îi dă mereu bani pentru misiune, şi nu numai. Ea m-a încurajat să mă rog şi să am încredere că Dumnezeu îmi va da şi mie, doar pentru că mă iubeşte, nu pentru că sunt bună sau rea.

  Mi-am propus să nu spun la prea multă lume despre problema mea. Am vrut să cer de la Domnul, nu de la oameni. De felul meu, spun când am o problemă şi nu ţin secret, dar, de data aceasta, mă rugam să tac şi să aştept în tăcere răspunsul Domnului. Am fost îndrumată să fac o cerere şi să o depun la domnul director, şi aşa am făcut. Mă gândeam că mai sunt sponsori care întreabă care dintre studenţi au nevoie de ajutor…

  Timpul a trecut şi, după ce frecventasem şcoala în fiecare zi, în luna decembrie 2012 am primit de la secretariat un e-mail prin care mi se reamintea că trebuie să găsesc soluţii pentru plata taxei şcolare. Nu ştiam ce să fac!? M-am retras în cameră şi m-am rugat, căci durerea pe care o simţeam era imensă. I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea putere şi, dacă nu mai puteam continua şcoala, măcar să mă ajute să pot accepta această situaţie.

  A doua zi am plecat la grădiniţă pentru practica care o mai aveam de făcut. Pe drumul de întoarcere, i-am spus colegei mele care îmi era apropiată despre problema mea.

  Cuvântul inspirat spune astfel: „încercările şi obstacolele sunt metodele de disciplinare alese de Dumnezeu şi mijloacele hotărâte de El pentru succesul nostru… Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Numele, nu Şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 356-357)

  Andreea Vitan, Bucureşti, Muntenia

  Dumnezeu, Sponsorul meu (I) - 2016. Eram studentă în primul an la Institutul Teologic Adventist, Facultatea de Pedagogie, când mi-am dat seama că nu voi mai avea bani să îmi continui studiile în cei doi ani pe care-i mai aveam până la terminarea facultăţii. Am început să mă rog, dar anul şcolar începea, iar eu nu aveam cu ce plăti. Îmi trebuiau 500 de euro pentru taxele şcolare. Aşa că am mers la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...