Articolul precedentDăruind mai departe
  Articolul următorPorţi deschise

  Dumnezeu, Sponsorul meu (II)

  Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. (Psalmii 34:5)

  Am coborât la metrou, împreună cu colega mea. Acolo am observat o doamnă profesoară de la institut: nu ştiam că nu mai predă la noi. Prima reacţie a mea a fost să trec neobservată, gândindu-mă că nu mă cunoaşte personal şi că nu îmi va răspunde la salut. Mă văzuse doar pe culoarul şcolii şi ocazional la biserică, dar nu vorbisem niciodată cu ea. Am hotărât in ultima clipă să o salut, indiferent cât de ruşine îmi va fi, în cazul în care nu mă va recunoaşte şi nu îmi va răspunde la salut.

  Spre surprinderea mea, m-a recunoscut şi chiar a fost foarte bucuroasă să mă vadă; îmi vorbea de parcă ne cunoşteam de-o viaţă. Am fost foarte mirată de reacţia ei. O cunoştea şi pe colega mea. Ne-a oprit şi a vrut să ştie ce mai facem, cum o mai ducem, ce mai este pe la institut etc.

  La un moment dat, colega mea a îndrăznit să îi ceară o favoare:

  – Doamna profesoară, ştiu că dumneavoastră aveţi cunoştinţe sus-puse…, referindu-se la persoane cu bani.

  Am îngheţat de ruşine, ştiind sigur ce vrea să spună colega mea. M-am înroşit de atâta emoţie şi am plecat de lângă ele; aş fi intrat în pământ dacă s-ar fi putut. Când a înţeles doamna profesoară că este vorba de mine, eram deja la oarecare depărtare de ele; m-a chemat, m-a luat în braţe şi m-a pupat. Nu mă aşteptam la o asemenea reacţie, parcă aş fi fost a ei.

  După câteva socoteli pe care le-a făcut împreună cu colega mea, şi-a dat seama că aveam nevoie urgent de 1100 de lei pentru plata primului semestru. Apoi a spus:

  – Vino la mine, că-ţi dau eu!

  Nu mai aveam cuvinte; ce să spun, cum să reacţionez într-o asemenea situaţie? Nu puteam să îmi cred ochilor şi urechilor ce văzusem şi auzisem.

  Aşa a făcut. M-a chemat la ea după ce a luat salariul şi mi-a pus în mână un plic cu 1100 de lei. Îi ţineam în mână şi tot nu puteam crede ce mi se întâmpla. Ce mare şi bun este Dumnezeu cu mine! Am plătit imediat taxa şcolară. Şi eu care mă temeam să o salut…

  Dumnezeu a făcut o minune pentru mine şi a vrut să îmi arate că El poate şi vrea să îmi dea bani pentru şcoală, că are suficienţi bani pentru toţi copiii Săi care îi cer ajutorul. Nu contează cât de bună sau rea eşti, vino la El aşa cum eşti, şi El îţi va înviora sufletul. Lăudat şi onorat să fie Numele Lui!

  „Isus ştie exact de ce anume au nevoie copiii Săi… El revarsă asupra noastră tot ce vom folosi spre binecuvântarea altora şi pentru înnobilarea propriilor noastre suflete.” (Ellen. G. White, Divina vindecare, p. 390)

  Andreea Vitan, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...