Articolul precedentUn sacrificiu de bunăvoie
  Articolul următorCuvinte de speranță

  Chemarea vine la pachet cu binecuvântarea

  Samuel a zis: „Când erai mic în ochii tăi, n-ai ajuns tu căpetenia seminţiilor lui Israel, şi nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? (1 Samuel 15:17)

  Când soţul meu a fost ales la Conferinţă responsabil cu Asociaţia Pastorală, eu am fost aleasă să coordonez activitatea păstoriţelor din Conferinţa Banat. Eu, care am terminat un liceu de limbă maghiară, doar şcoala postliceeală am făcut-o în limba română, m-am simţit mică în ochii mei faţă de cei care aveau o pregătire universitară şi erau români. Totuşi, prin credinţă am acceptat. Aşa că, în momentul în care mi s-a spus ce am de făcut, imediat mi-a venit în minte că una dintre păstoriţe e foarte bună la literatură şi am însărcinat-o să corecteze materialele pe care le primeam cu experienţele păstoriţelor, alta era foarte bună la a face felicitări frumoase pentru diferite ocazii şi aniversări, aşa că ea a fost delegată să făcă acest lucru, apoi alte şi alte talente le-am pus la lucru dintre păstoriţe. Şi, minune…, lucrările erau atât de bune, încât am fost felicitată pentru toate, iar eu am procedat asemenea lui Saul când a fost ales de Domnul prima dată, s-a ascuns între butoaie. Aşa am păţit şi eu. M-am scuzat şi le-am spus fraţilor că nu e meritul meu, ci al surorilor… şi le-am nominalizat pe toate cele care au contribuit la realizarea tuturor lucrurilor, iar mare mi-a fost surpriza când toţi cei prezenţi au izbucnit în aplauze. Mirată, nu ştiam ce să fac. Nu m-am dezmeticit decât după ce mi s-a explicat că am făcut cel mai bun lucru, când am pus la lucru talentele multor surori, ceea ce însemna că le apreciam şi am avut încredere să le solicit să facă lucrarea care, sub binecuvântarea lui Dumnezeu, s-a sfârşit foarte bine.

  Domnul nu ne cere să ne bazăm pe noi înşine şi să facem minuni, ci să ne punem în mâna Lui şi să vrem să facem ceea ce ne îndeamnă El. Astfel vom vedea ce mare va fi surpriza pentru noi, când binecuvântarea va veni. Şi cu siguranţă va veni! Fie o vom descoperi aici pe pământ, fie în ceruri.

  Iată două făgăduinţe valabile pentru fiecare în orice împrejurare când răspundem prin credinţă chemării Domnului:

  „Ei mă prinseseră în ziua strâmtorării mele, dar Domnul a fost sprijinul meu, El m-a scos la loc larg. El m-a mântuit, pentru că mă iubeşte.” (2 Samuel 22:19,20)

  „Copiii lui Israel au fost smeriţi în vremea aceea, şi copiii lui Iuda au câştigat biruinţa, pentru că se sprijiniseră pe Domnul, Dumnezeul părinţilor lor.” (2 Cronici 13:18)

  Agnes Ibolya Roman, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...