Articolul precedentUn sacrificiu de bunăvoie
  Articolul următorCuvinte de speranță

  Chemarea vine la pachet cu binecuvântarea

  Samuel a zis: „Când erai mic în ochii tăi, n-ai ajuns tu căpetenia seminţiilor lui Israel, şi nu te-a uns Domnul ca să fii împărat peste Israel? (1 Samuel 15:17)

  Când soţul meu a fost ales la Conferinţă responsabil cu Asociaţia Pastorală, eu am fost aleasă să coordonez activitatea păstoriţelor din Conferinţa Banat. Eu, care am terminat un liceu de limbă maghiară, doar şcoala postliceeală am făcut-o în limba română, m-am simţit mică în ochii mei faţă de cei care aveau o pregătire universitară şi erau români. Totuşi, prin credinţă am acceptat. Aşa că, în momentul în care mi s-a spus ce am de făcut, imediat mi-a venit în minte că una dintre păstoriţe e foarte bună la literatură şi am însărcinat-o să corecteze materialele pe care le primeam cu experienţele păstoriţelor, alta era foarte bună la a face felicitări frumoase pentru diferite ocazii şi aniversări, aşa că ea a fost delegată să făcă acest lucru, apoi alte şi alte talente le-am pus la lucru dintre păstoriţe. Şi, minune…, lucrările erau atât de bune, încât am fost felicitată pentru toate, iar eu am procedat asemenea lui Saul când a fost ales de Domnul prima dată, s-a ascuns între butoaie. Aşa am păţit şi eu. M-am scuzat şi le-am spus fraţilor că nu e meritul meu, ci al surorilor… şi le-am nominalizat pe toate cele care au contribuit la realizarea tuturor lucrurilor, iar mare mi-a fost surpriza când toţi cei prezenţi au izbucnit în aplauze. Mirată, nu ştiam ce să fac. Nu m-am dezmeticit decât după ce mi s-a explicat că am făcut cel mai bun lucru, când am pus la lucru talentele multor surori, ceea ce însemna că le apreciam şi am avut încredere să le solicit să facă lucrarea care, sub binecuvântarea lui Dumnezeu, s-a sfârşit foarte bine.

  Domnul nu ne cere să ne bazăm pe noi înşine şi să facem minuni, ci să ne punem în mâna Lui şi să vrem să facem ceea ce ne îndeamnă El. Astfel vom vedea ce mare va fi surpriza pentru noi, când binecuvântarea va veni. Şi cu siguranţă va veni! Fie o vom descoperi aici pe pământ, fie în ceruri.

  Iată două făgăduinţe valabile pentru fiecare în orice împrejurare când răspundem prin credinţă chemării Domnului:

  „Ei mă prinseseră în ziua strâmtorării mele, dar Domnul a fost sprijinul meu, El m-a scos la loc larg. El m-a mântuit, pentru că mă iubeşte.” (2 Samuel 22:19,20)

  „Copiii lui Israel au fost smeriţi în vremea aceea, şi copiii lui Iuda au câştigat biruinţa, pentru că se sprijiniseră pe Domnul, Dumnezeul părinţilor lor.” (2 Cronici 13:18)

  Agnes Ibolya Roman, Banat

  Chemarea vine la pachet cu binecuvântarea - 2016. Când soţul meu a fost ales la Conferinţă responsabil cu Asociaţia Pastorală, eu am fost aleasă să coordonez activitatea păstoriţelor din Conferinţa Banat. Eu, care am terminat un liceu de limbă maghiară, doar şcoala postliceeală am făcut-o în limba română, m-am simţit mică în ochii mei faţă de cei care aveau o...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!