Vizionarul

  Jules Verne – scriitor francez

  Lucruri mai mari decât acestea vei vedea. (Ioan 1:50)

  Jules Verne a avut curajul să cunoască, să exploreze, să viseze. Exemplul lui continuă şi azi să inspire tinerii să descopere lucruri noi şi să aibă o viziune curajoasă asupra vieţii. Tu mai ai curajul să visezi? Ai vrea să fii un mentor cu viziune şi să-i influenţezi pe prieteni să îşi descopere potenţialul? Dumnezeu vrea de la tine să fii convins că lumea nouă pe care o pregăteşte pentru tine nu este fantezie, ci realitate. Păstrează-ţi ochii ţintă spre ea! Mai e puţin.

  O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii.

  Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut la Nantes, în Franţa, Jules, primul copil al familiei. În şcoală, s-a făcut remarcat la muzică, greacă şi geografie, cea din urmă punându-şi amprenta pe întreaga sa operă. În tinereţe, a fost atras de scrierile lui Victor Hugo, perioada studenţiei fiind începutul încercărilor artistice variate: operete muzicale, piese de teatru, nuvele etc.

  Ascensiunea lui s-a datorat unui gen literar nou: poveştile de călătorie. Întâlnirea cu exploratorul şi geograful Jacques Arago l-a motivat să transpună în scris senzaţiile şi detaliile unei călătorii prin lume. Treptat, s-a născut colecţia „Călătorii extraordinare”, de peste 50 de romane în care a inclus atât detalii geografice sau istorice de pe toate continentele, cât şi invenţii (fanteziste la vremea aceea) ca elicopterul, submarinul sau călătoria spre Lună. Se spune că autorul a vizitat chiar şi România, urmarea fiind scrierea cărţii Castelul din Carpaţi.

   

  Claudiu Vasile, Craiova

  Vizionarul - 2016. O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii. Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...