Vizionarul

Jules Verne – scriitor francez

Lucruri mai mari decât acestea vei vedea. (Ioan 1:50)

Jules Verne a avut curajul să cunoască, să exploreze, să viseze. Exemplul lui continuă şi azi să inspire tinerii să descopere lucruri noi şi să aibă o viziune curajoasă asupra vieţii. Tu mai ai curajul să visezi? Ai vrea să fii un mentor cu viziune şi să-i influenţezi pe prieteni să îşi descopere potenţialul? Dumnezeu vrea de la tine să fii convins că lumea nouă pe care o pregăteşte pentru tine nu este fantezie, ci realitate. Păstrează-ţi ochii ţintă spre ea! Mai e puţin.

De același autor

Noi perspective

O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii.

Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut la Nantes, în Franţa, Jules, primul copil al familiei. În şcoală, s-a făcut remarcat la muzică, greacă şi geografie, cea din urmă punându-şi amprenta pe întreaga sa operă. În tinereţe, a fost atras de scrierile lui Victor Hugo, perioada studenţiei fiind începutul încercărilor artistice variate: operete muzicale, piese de teatru, nuvele etc.

Ascensiunea lui s-a datorat unui gen literar nou: poveştile de călătorie. Întâlnirea cu exploratorul şi geograful Jacques Arago l-a motivat să transpună în scris senzaţiile şi detaliile unei călătorii prin lume. Treptat, s-a născut colecţia „Călătorii extraordinare”, de peste 50 de romane în care a inclus atât detalii geografice sau istorice de pe toate continentele, cât şi invenţii (fanteziste la vremea aceea) ca elicopterul, submarinul sau călătoria spre Lună. Se spune că autorul a vizitat chiar şi România, urmarea fiind scrierea cărţii Castelul din Carpaţi.

 

Claudiu Vasile, Craiova

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Vizionarul - 2016. O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii. Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.