Vizionarul

Jules Verne – scriitor francez

Lucruri mai mari decât acestea vei vedea. (Ioan 1:50)

Jules Verne a avut curajul să cunoască, să exploreze, să viseze. Exemplul lui continuă şi azi să inspire tinerii să descopere lucruri noi şi să aibă o viziune curajoasă asupra vieţii. Tu mai ai curajul să visezi? Ai vrea să fii un mentor cu viziune şi să-i influenţezi pe prieteni să îşi descopere potenţialul? Dumnezeu vrea de la tine să fii convins că lumea nouă pe care o pregăteşte pentru tine nu este fantezie, ci realitate. Păstrează-ţi ochii ţintă spre ea! Mai e puţin.

O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii.

Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut la Nantes, în Franţa, Jules, primul copil al familiei. În şcoală, s-a făcut remarcat la muzică, greacă şi geografie, cea din urmă punându-şi amprenta pe întreaga sa operă. În tinereţe, a fost atras de scrierile lui Victor Hugo, perioada studenţiei fiind începutul încercărilor artistice variate: operete muzicale, piese de teatru, nuvele etc.

Ascensiunea lui s-a datorat unui gen literar nou: poveştile de călătorie. Întâlnirea cu exploratorul şi geograful Jacques Arago l-a motivat să transpună în scris senzaţiile şi detaliile unei călătorii prin lume. Treptat, s-a născut colecţia „Călătorii extraordinare”, de peste 50 de romane în care a inclus atât detalii geografice sau istorice de pe toate continentele, cât şi invenţii (fanteziste la vremea aceea) ca elicopterul, submarinul sau călătoria spre Lună. Se spune că autorul a vizitat chiar şi România, urmarea fiind scrierea cărţii Castelul din Carpaţi.

 

Claudiu Vasile, Craiova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video