Vizionarul

  Jules Verne – scriitor francez

  Lucruri mai mari decât acestea vei vedea. (Ioan 1:50)

  Jules Verne a avut curajul să cunoască, să exploreze, să viseze. Exemplul lui continuă şi azi să inspire tinerii să descopere lucruri noi şi să aibă o viziune curajoasă asupra vieţii. Tu mai ai curajul să visezi? Ai vrea să fii un mentor cu viziune şi să-i influenţezi pe prieteni să îşi descopere potenţialul? Dumnezeu vrea de la tine să fii convins că lumea nouă pe care o pregăteşte pentru tine nu este fantezie, ci realitate. Păstrează-ţi ochii ţintă spre ea! Mai e puţin.

  O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii.

  Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut la Nantes, în Franţa, Jules, primul copil al familiei. În şcoală, s-a făcut remarcat la muzică, greacă şi geografie, cea din urmă punându-şi amprenta pe întreaga sa operă. În tinereţe, a fost atras de scrierile lui Victor Hugo, perioada studenţiei fiind începutul încercărilor artistice variate: operete muzicale, piese de teatru, nuvele etc.

  Ascensiunea lui s-a datorat unui gen literar nou: poveştile de călătorie. Întâlnirea cu exploratorul şi geograful Jacques Arago l-a motivat să transpună în scris senzaţiile şi detaliile unei călătorii prin lume. Treptat, s-a născut colecţia „Călătorii extraordinare”, de peste 50 de romane în care a inclus atât detalii geografice sau istorice de pe toate continentele, cât şi invenţii (fanteziste la vremea aceea) ca elicopterul, submarinul sau călătoria spre Lună. Se spune că autorul a vizitat chiar şi România, urmarea fiind scrierea cărţii Castelul din Carpaţi.

   

  Claudiu Vasile, Craiova

  Vizionarul - 2016. O carte preferată rămâne în memoria cititorului pentru acţiunea ei, stilul captivant, personajele sau situaţiile în care te-ai putut regăsi. Jules Verne a făcut ca timpul de lectură, în copilărie, să îşi găsească adesea un prieten în povestirile lui de aventură şi călătorii. Pe data de 8 februarie 1828, s-a născut...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...