Articolul precedentMinune la etajul şapte
  Articolul următorDumnezeu înțelege

  Cărţile vorbesc

  Să aveţi o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării. (1 Petru 2:12)

  Unul din scopurile vieţii creştinului este să descopere caracterul lui Dumnezeu şi, astfel, să-i determine pe cei necredincioşi să-şi cerceteze relaţia cu El. Remarcând caracterul nobil al creştinului autentic, ei vor avea motive suficiente „să slăvească pe Dumnezeu”. Cea mai bună cale prin care ei pot face lucrul acesta este să se supună harului şi puterii divine de a transforma caracterul.

  Ştiu sigur că a venit ziua cercetării, da. Îmi place să vă povestesc o experienţă cu o colegă de serviciu. În urmă cu aproximativ patru ani, i-am dăruit fiecărei colege un devoțional pentru femei. Am trăit cu impresia că ele nu au fost citite. Într-o gardă la serviciu, o infirmier. Îmi mărturisea: „Cândva ne-ai dat câte un devoțional pentru femei. Anul acesta, n. Îmi dai nimic?” I-am explicat că situaţia mea financiară este rea, având datorii şi copil la facultate. Dar pentru tine, pentru că îţi doreşti, voi face chiar acum o comandă pentru devoțional. Mi-a spus că eu i-am mai dat şi cartea Calea către Hristos şi a citit-o. Într-o singură noapte. În urma evanghelizării ţinută de Doug Batchelor, a citit într-o gardă cartea Cel mai bogat om din peşteră. A început să studieze Sfânta Scriptură şi, pentru noul an, îşi doreşte să se lase condusă de Cuvântul lui Dumnezeu. Îmi place cum abordează fiecare subiect care o frământă şi vreau să-i fiu de folos.

  „Cât de solemn este gândul acesta! Zi după zi, trecând în veşnicie, duce cu ea povara rapoartelor pentru cărţile din ceruri. Cuvintele odată rostite şi faptele odată făcute nu mai pot fi retrase. Îngerii au înregistrat atât binele, cât şi răul. Cuceritorul cel mai puternic de pe pământ nu poate chema înapoi nici măcar raportul unei singure zile. Faptele noastre, cuvintele noastre, chiar şi cele mai ascunse motive, toate au greutatea lor în hotărârea viitorului nostru, pentru fericire sau nenorocire. Deşi pot fi uitate de noi, ele vor da mărturie pentru îndreptăţirea sau pentru condamnarea noastră”. (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 400)

  Dacă pentru o carte a stat o noapte să o citească, astăzi, la început de an, ar fi bine să ne unim în rugăciune să putem dărui mai multe cărţi, ca oamenii să-L slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării, adică să recunoască înţelepciunea şi puterea Lui, pe care le văd reflectate în viaţa creştinilor.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Cărţile vorbesc - 2016. Unul din scopurile vieţii creştinului este să descopere caracterul lui Dumnezeu şi, astfel, să-i determine pe cei necredincioşi să-şi cerceteze relaţia cu El. Remarcând caracterul nobil al creştinului autentic, ei vor avea motive suficiente „să slăvească pe Dumnezeu”. Cea mai bună cale prin care ei pot face lucrul acesta este să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...