Articolul precedentMinune la etajul şapte
  Articolul următorDumnezeu înțelege

  Cărţile vorbesc

  Să aveţi o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării. (1 Petru 2:12)

  Unul din scopurile vieţii creştinului este să descopere caracterul lui Dumnezeu şi, astfel, să-i determine pe cei necredincioşi să-şi cerceteze relaţia cu El. Remarcând caracterul nobil al creştinului autentic, ei vor avea motive suficiente „să slăvească pe Dumnezeu”. Cea mai bună cale prin care ei pot face lucrul acesta este să se supună harului şi puterii divine de a transforma caracterul.

  Ştiu sigur că a venit ziua cercetării, da. Îmi place să vă povestesc o experienţă cu o colegă de serviciu. În urmă cu aproximativ patru ani, i-am dăruit fiecărei colege un devoțional pentru femei. Am trăit cu impresia că ele nu au fost citite. Într-o gardă la serviciu, o infirmier. Îmi mărturisea: „Cândva ne-ai dat câte un devoțional pentru femei. Anul acesta, n. Îmi dai nimic?” I-am explicat că situaţia mea financiară este rea, având datorii şi copil la facultate. Dar pentru tine, pentru că îţi doreşti, voi face chiar acum o comandă pentru devoțional. Mi-a spus că eu i-am mai dat şi cartea Calea către Hristos şi a citit-o. Într-o singură noapte. În urma evanghelizării ţinută de Doug Batchelor, a citit într-o gardă cartea Cel mai bogat om din peşteră. A început să studieze Sfânta Scriptură şi, pentru noul an, îşi doreşte să se lase condusă de Cuvântul lui Dumnezeu. Îmi place cum abordează fiecare subiect care o frământă şi vreau să-i fiu de folos.

  „Cât de solemn este gândul acesta! Zi după zi, trecând în veşnicie, duce cu ea povara rapoartelor pentru cărţile din ceruri. Cuvintele odată rostite şi faptele odată făcute nu mai pot fi retrase. Îngerii au înregistrat atât binele, cât şi răul. Cuceritorul cel mai puternic de pe pământ nu poate chema înapoi nici măcar raportul unei singure zile. Faptele noastre, cuvintele noastre, chiar şi cele mai ascunse motive, toate au greutatea lor în hotărârea viitorului nostru, pentru fericire sau nenorocire. Deşi pot fi uitate de noi, ele vor da mărturie pentru îndreptăţirea sau pentru condamnarea noastră”. (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 400)

  Dacă pentru o carte a stat o noapte să o citească, astăzi, la început de an, ar fi bine să ne unim în rugăciune să putem dărui mai multe cărţi, ca oamenii să-L slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării, adică să recunoască înţelepciunea şi puterea Lui, pe care le văd reflectate în viaţa creştinilor.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...