Articolul precedentMinune la etajul şapte
  Articolul următorDumnezeu înțelege

  Cărţile vorbesc

  Să aveţi o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării. (1 Petru 2:12)

  Unul din scopurile vieţii creştinului este să descopere caracterul lui Dumnezeu şi, astfel, să-i determine pe cei necredincioşi să-şi cerceteze relaţia cu El. Remarcând caracterul nobil al creştinului autentic, ei vor avea motive suficiente „să slăvească pe Dumnezeu”. Cea mai bună cale prin care ei pot face lucrul acesta este să se supună harului şi puterii divine de a transforma caracterul.

  Ştiu sigur că a venit ziua cercetării, da. Îmi place să vă povestesc o experienţă cu o colegă de serviciu. În urmă cu aproximativ patru ani, i-am dăruit fiecărei colege un devoțional pentru femei. Am trăit cu impresia că ele nu au fost citite. Într-o gardă la serviciu, o infirmier. Îmi mărturisea: „Cândva ne-ai dat câte un devoțional pentru femei. Anul acesta, n. Îmi dai nimic?” I-am explicat că situaţia mea financiară este rea, având datorii şi copil la facultate. Dar pentru tine, pentru că îţi doreşti, voi face chiar acum o comandă pentru devoțional. Mi-a spus că eu i-am mai dat şi cartea Calea către Hristos şi a citit-o. Într-o singură noapte. În urma evanghelizării ţinută de Doug Batchelor, a citit într-o gardă cartea Cel mai bogat om din peşteră. A început să studieze Sfânta Scriptură şi, pentru noul an, îşi doreşte să se lase condusă de Cuvântul lui Dumnezeu. Îmi place cum abordează fiecare subiect care o frământă şi vreau să-i fiu de folos.

  „Cât de solemn este gândul acesta! Zi după zi, trecând în veşnicie, duce cu ea povara rapoartelor pentru cărţile din ceruri. Cuvintele odată rostite şi faptele odată făcute nu mai pot fi retrase. Îngerii au înregistrat atât binele, cât şi răul. Cuceritorul cel mai puternic de pe pământ nu poate chema înapoi nici măcar raportul unei singure zile. Faptele noastre, cuvintele noastre, chiar şi cele mai ascunse motive, toate au greutatea lor în hotărârea viitorului nostru, pentru fericire sau nenorocire. Deşi pot fi uitate de noi, ele vor da mărturie pentru îndreptăţirea sau pentru condamnarea noastră”. (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 400)

  Dacă pentru o carte a stat o noapte să o citească, astăzi, la început de an, ar fi bine să ne unim în rugăciune să putem dărui mai multe cărţi, ca oamenii să-L slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării, adică să recunoască înţelepciunea şi puterea Lui, pe care le văd reflectate în viaţa creştinilor.

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Cărţile vorbesc - 2016. Unul din scopurile vieţii creştinului este să descopere caracterul lui Dumnezeu şi, astfel, să-i determine pe cei necredincioşi să-şi cerceteze relaţia cu El. Remarcând caracterul nobil al creştinului autentic, ei vor avea motive suficiente „să slăvească pe Dumnezeu”. Cea mai bună cale prin care ei pot face lucrul acesta este să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...