Articolul precedentO pâine întreagă în schimb
  Articolul următorEvenimentul de la Betleem

  Cu Isus în şcoala suferinţei

  Domnul îl sprijină când este pe patul de suferinţă; îi uşurezi durerile în toate bolile lui. (Psalmii 41:3)

  Totul a început în anul 2000, când soţul meu a fost diagnosticat cu insuficienţă renală cronică. Doi ani a făcut tratamente pentru a întârzia dializa, dar din ianuarie 2003 nu s-a mai putut face nimic şi a trebuit să treacă pe aparate. Patru ani a făcut tratament la Arad, unde a contractat şi o hepatită C; apoi l-am mutat la Deva, unde a mai făcut tratament şase ani.

  Totul mergea bine, soţul mergea singur şi se simţea relativ bine. În relaţia cu Dumnezeu se părea că stăm bine: mergeam regulat la biserică, dădeam zecimea…

  În ianuarie 2013, dintr-odată, soţului i-a fost foarte rău în timpul dializei şi, de atunci, a trebuit să-l însoţesc de trei ori pe săptămână la tratament. Medicul a spus că a avut o cădere de calciu şi o cădere nervoasă şi m-a trimis cu el la psihiatru. A urmat tratamentul prescris şi s-a echilibrat… În data de 8 martie, tot în timpul dializei, i s-a făcut rău, a avut o prăbuşire de tensiune; a fost conectat la aparate şi i s-a dat tratament adecvat. Din acel moment, a avut dificultăţi la vorbire şi nu a mai avut stabilitate la mers. I-am făcut investigaţiile necesare, iar RMN-ul a arătat multe mici accidente vasculare cerebrale; în plus, avea şi o hemoragie cerebrală. Din zi în zi, se simţea tot mai rău; partea stângă îi era paralizată complet şi vorbirea îi era afectată, nu-l mai puteam înţelege.

  De aici începe legătura noastră cu Dumnezeu. Ne-am dat seama de dependenţa noastră de El, de cât de slabă era credinţa noastră şi câtă nevoie aveam de o reformă în viaţa noastră. Cântam şi mă rugam dimineaţa şi seara la patul soţului şi strigam la Dumnezeu pentru vindecarea lui. Dar El avea alt plan cu noi.

  De câte ori mergeam la spital, eu le vorbeam bolnavilor şi însoţitorilor despre Dumnezeu, despre iubirea Lui, despre jertfa şi iertarea Lui. Le-am oferit celor ce doreau cartea Tragedia veacurilor, le-am cântat şi i-am încurajat. Soţul meu, cât mai putea vorbi, se ruga permanent şi spunea mereu că-L iubeşte pe Isus.

  M-am rugat luni de zile împreună cu biserica pentru vindecarea lui, dar Domnul nu ne-a răspuns aşa cum doream noi. Împreună am spus: „Facă-se voia Ta!” Cu mine şi-a împlinit făgăduinţa din Psalmii 50:15: „Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi.” După un an de suferinţă şi dureri, soţul meu a trecut la odihnă. Aştept cu dor şi doresc să fiu pregătită pentru venirea Domnului, când vom fi împreună pentru totdeauna. Amin! Vino, Doamne Isuse!

  Violeta Popa, Săvărşin, Banat

  Cu Isus în şcoala suferinţei - 2016. Totul a început în anul 2000, când soţul meu a fost diagnosticat cu insuficienţă renală cronică. Doi ani a făcut tratamente pentru a întârzia dializa, dar din ianuarie 2003 nu s-a mai putut face nimic şi a trebuit să treacă pe aparate. Patru ani a făcut tratament la Arad, unde a contractat şi o hepatită C; apoi l-am mutat la Deva, unde...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...