Articolul precedentProiectat să lumineze
  Articolul următorÎnțelegerea misiunii sale

  Frumuseţea este o alegere

  Şi atunci împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul tău, adu-i închinăciunile tale. (Psalmii 45:11)

  Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discuta. Împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi îi ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi, deodată. Îmi spune: „Ce frumoasă sunteţi… şi atât de tânără!” I-am mărturisit că tocmai la aceasta mă gândeam şi eu. I-am împărtăşit admiraţia mea pentru trăsăturile frumoase pe care le păstra în ciuda ridurilor care trădau trecerea timpului.

  „De aceea, să apreciem toată frumseţea şi bunătatea de care ne putem bucura atâta timp cât suntem în viaţă. Să fim mulţumitori, răbdători, amabili şi iertători în relaţiile noastre unii cu alţii. Să îngăduim ca toate aceste gânduri şi simţăminte care îşi găsesc expresia atunci când ne aflăm în preajma celor care mor să fie exprimate în relaţia noastră de zi cu zi faţă de fraţii şi surorile care trăiesc.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 503)

  Dumnezeu este un iubitor al frumosului. Frumuseţea care îmbracă pământul este o dovadă a iubirii Sale faţă de noi. O putem vedea în dealurile şi munţii înalţi, în pomii falnici, în mugurii ce se deschid şi în florile suave.

  Dar împăratul slavei s-a umilit nespus pentru a îmbrăca natura omenească. El a evitat orice strălucire exterioară. Isus avea grijă ca nicio atracţie de natură pământească să nu determine adunarea oamenilor în jurul Său. Numai frumuseţea adevărului ceresc trebuia să-i atragă pe cei care doreau să-L urmeze.
  Hristos i-a îndemnat pe oameni să mediteze la creaţiile lui Dumnezeu: păsările care zboară, florile de pe câmp, oamenii care sunt mai de preţ decât ele. El se îngrijeşte cu atât mai mult de om, care este chipul şi slava lui Dumnezeu.

  „El doreşte ca fiii Săi să manifeste un caracter asemănător cu al Său. După cum raza soarelui le dă florilor culorile delicate şi variate, aşa şi Dumnezeu dă fiinţei omeneşti din frumuseţea propriului Său caracter.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 200)

  Alege astăzi să priveşti la ceea ce este frumos, la ceea ce a creat Dumnezeu. Alege astăzi frumuseţea caracterului. însuşirile acestuia vor reflecta pe chipul tău. Alege-L astăzi pe Dumnezeu!

  Împărtăşeşte mulţumirea şi aprecierea ta celorlalţi!

  Alina Lupu, Bacău, Moldova

  Frumuseţea este o alegere - 2016. Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discuta. Împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi îi ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...