Articolul precedentProiectat să lumineze
  Articolul următorÎnțelegerea misiunii sale

  Frumuseţea este o alegere

  Şi atunci împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul tău, adu-i închinăciunile tale. (Psalmii 45:11)

  Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discuta. Împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi îi ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi, deodată. Îmi spune: „Ce frumoasă sunteţi… şi atât de tânără!” I-am mărturisit că tocmai la aceasta mă gândeam şi eu. I-am împărtăşit admiraţia mea pentru trăsăturile frumoase pe care le păstra în ciuda ridurilor care trădau trecerea timpului.

  „De aceea, să apreciem toată frumseţea şi bunătatea de care ne putem bucura atâta timp cât suntem în viaţă. Să fim mulţumitori, răbdători, amabili şi iertători în relaţiile noastre unii cu alţii. Să îngăduim ca toate aceste gânduri şi simţăminte care îşi găsesc expresia atunci când ne aflăm în preajma celor care mor să fie exprimate în relaţia noastră de zi cu zi faţă de fraţii şi surorile care trăiesc.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 503)

  Dumnezeu este un iubitor al frumosului. Frumuseţea care îmbracă pământul este o dovadă a iubirii Sale faţă de noi. O putem vedea în dealurile şi munţii înalţi, în pomii falnici, în mugurii ce se deschid şi în florile suave.

  Dar împăratul slavei s-a umilit nespus pentru a îmbrăca natura omenească. El a evitat orice strălucire exterioară. Isus avea grijă ca nicio atracţie de natură pământească să nu determine adunarea oamenilor în jurul Său. Numai frumuseţea adevărului ceresc trebuia să-i atragă pe cei care doreau să-L urmeze.
  Hristos i-a îndemnat pe oameni să mediteze la creaţiile lui Dumnezeu: păsările care zboară, florile de pe câmp, oamenii care sunt mai de preţ decât ele. El se îngrijeşte cu atât mai mult de om, care este chipul şi slava lui Dumnezeu.

  „El doreşte ca fiii Săi să manifeste un caracter asemănător cu al Său. După cum raza soarelui le dă florilor culorile delicate şi variate, aşa şi Dumnezeu dă fiinţei omeneşti din frumuseţea propriului Său caracter.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 200)

  Alege astăzi să priveşti la ceea ce este frumos, la ceea ce a creat Dumnezeu. Alege astăzi frumuseţea caracterului. însuşirile acestuia vor reflecta pe chipul tău. Alege-L astăzi pe Dumnezeu!

  Împărtăşeşte mulţumirea şi aprecierea ta celorlalţi!

  Alina Lupu, Bacău, Moldova

  Frumuseţea este o alegere - 2016. Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discuta. Împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi îi ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...