Articolul precedentProiectat să lumineze
  Articolul următorÎnțelegerea misiunii sale

  Frumuseţea este o alegere

  Şi atunci împăratul îţi va pofti frumuseţea. Şi fiindcă este Domnul tău, adu-i închinăciunile tale. (Psalmii 45:11)

  Aveam în faţa mea o distinsă doamnă. Discuta. Împreună şi dumneaei răspundea la întrebările pe care i le puneam. O priveam cu interes şi îi ascultam povestea vieţii pe care o derula înaintea mea. Mă uitam cu drag la ea, voind să-i transmit empatia mea. Mă gândeam ce femeie frumoasă trebuie să fi fost în tinereţe. Ea se opri din povestit şi, deodată. Îmi spune: „Ce frumoasă sunteţi… şi atât de tânără!” I-am mărturisit că tocmai la aceasta mă gândeam şi eu. I-am împărtăşit admiraţia mea pentru trăsăturile frumoase pe care le păstra în ciuda ridurilor care trădau trecerea timpului.

  „De aceea, să apreciem toată frumseţea şi bunătatea de care ne putem bucura atâta timp cât suntem în viaţă. Să fim mulţumitori, răbdători, amabili şi iertători în relaţiile noastre unii cu alţii. Să îngăduim ca toate aceste gânduri şi simţăminte care îşi găsesc expresia atunci când ne aflăm în preajma celor care mor să fie exprimate în relaţia noastră de zi cu zi faţă de fraţii şi surorile care trăiesc.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, p. 503)

  Dumnezeu este un iubitor al frumosului. Frumuseţea care îmbracă pământul este o dovadă a iubirii Sale faţă de noi. O putem vedea în dealurile şi munţii înalţi, în pomii falnici, în mugurii ce se deschid şi în florile suave.

  Dar împăratul slavei s-a umilit nespus pentru a îmbrăca natura omenească. El a evitat orice strălucire exterioară. Isus avea grijă ca nicio atracţie de natură pământească să nu determine adunarea oamenilor în jurul Său. Numai frumuseţea adevărului ceresc trebuia să-i atragă pe cei care doreau să-L urmeze.
  Hristos i-a îndemnat pe oameni să mediteze la creaţiile lui Dumnezeu: păsările care zboară, florile de pe câmp, oamenii care sunt mai de preţ decât ele. El se îngrijeşte cu atât mai mult de om, care este chipul şi slava lui Dumnezeu.

  „El doreşte ca fiii Săi să manifeste un caracter asemănător cu al Său. După cum raza soarelui le dă florilor culorile delicate şi variate, aşa şi Dumnezeu dă fiinţei omeneşti din frumuseţea propriului Său caracter.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 200)

  Alege astăzi să priveşti la ceea ce este frumos, la ceea ce a creat Dumnezeu. Alege astăzi frumuseţea caracterului. însuşirile acestuia vor reflecta pe chipul tău. Alege-L astăzi pe Dumnezeu!

  Împărtăşeşte mulţumirea şi aprecierea ta celorlalţi!

  Alina Lupu, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...