Articolul precedentRăbdarea
  Articolul următorPăşind în aer

  Dumnezeu are în vedere ceva mai bun

  De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. (Evrei 11:16)

  Una dintre crizele cele mai mari pentru o familie este mutare. Într-o altă localitate. Ultima dată când am trăit această experienţă m-am prăbuşit. De ce trebuie să renunţ la străzile care îmi sunt dragi, la zidurile care îmi sunt dragi, dar mai ales la oamenii care îmi sunt dragi? De ce trebuie să renunţ la ceea ce-mi conferă confort, siguranţă şi stabilitate? De ce?

  Mi-am adus aminte de Avraam, un bărbat din Antichitate care avea cam tot ce şi-ar fi putut dori cineva: o familie numeroasă şi puternică, o moştenire bogată, adică stabilitate, siguranţă şi confort. Şi, într-o bună zi, renunţă de bunăvoie la toate acestea şi pleacă pentru a trăi o viaţă de peregrin, în corturi. Într-o ţară care nu era a lui. Într-o continuă primejdie şi nesiguranţă. Omeneşte judecând lucrurile, decizia aceasta era o nebunie. Totuşi Avraam a luat-o pentru că L-a crezut pe Dumnezeu, care i-a promis „o patrie mai bună”.

  Poate aţi trăit experienţe asemănătoare cu a mea. Nu neapărat mutare în altă localitate. Poate schimbarea locului de muncă sau, de ce nu, schimbarea unui mod de a gândi. Poate schimbarea religiei… Noi suntem conservatori prin construcţie, ne dorim să fim lăsaţi aşa cum suntem, ţinem foarte mult la tradiţiile şi obiceiurile noastre şi suntem foarte reticenţi la orice schimbare. Dar oare există progres fără schimbare?

  Vă invit astăzi să-L credeţi pe Dumnezeu pe cuvânt. Atunci când ne cere să renunţăm la ceva, întotdeauna, fără excepţii, are în vedere ceva mai bun. Nu vă legaţi inimile de ceea ce e pământesc şi trecător, ci să trăim, ca şi înaintaşii noştri, aşteptând „cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu”. (Evrei 11:10)

  „Sunt mulţi aceia care, asemenea lui Avraam, sunt puşi la probă. Ei nu aud vocea lui Dumnezeu vorbindu-le în mod direct, din ceruri, ci El îi cheamă prin învăţăturile Cuvântului Său şi prin evenimentele providenţei Sale… Cine este oare gata ca la chemarea Providenţei să renunţe la planurile la care ţinea cu drag şi să se despartă de legăturile familiale? Cine este gata să accepte noi răspunderi şi să păşească în câmpuri necunoscute de activitate, aducând la îndeplinire lucrarea lui Dumnezeu cu hotărâre şi inimă binevoitoare, socotind – de dragul lui Hristos – pagubele ca un câştig? Cel care va face astfel are credinţa lui Avraam şi va împărtăşi cu el acea „greutate veşnică de slavă” (2 Corinteni 4:17), cu care „suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături” (Romani 8:18). (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, pp. 98-99)

  Camelia Ban, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...