Articolul precedentRăbdarea
  Articolul următorPăşind în aer

  Dumnezeu are în vedere ceva mai bun

  De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. (Evrei 11:16)

  Una dintre crizele cele mai mari pentru o familie este mutare. Într-o altă localitate. Ultima dată când am trăit această experienţă m-am prăbuşit. De ce trebuie să renunţ la străzile care îmi sunt dragi, la zidurile care îmi sunt dragi, dar mai ales la oamenii care îmi sunt dragi? De ce trebuie să renunţ la ceea ce-mi conferă confort, siguranţă şi stabilitate? De ce?

  Mi-am adus aminte de Avraam, un bărbat din Antichitate care avea cam tot ce şi-ar fi putut dori cineva: o familie numeroasă şi puternică, o moştenire bogată, adică stabilitate, siguranţă şi confort. Şi, într-o bună zi, renunţă de bunăvoie la toate acestea şi pleacă pentru a trăi o viaţă de peregrin, în corturi. Într-o ţară care nu era a lui. Într-o continuă primejdie şi nesiguranţă. Omeneşte judecând lucrurile, decizia aceasta era o nebunie. Totuşi Avraam a luat-o pentru că L-a crezut pe Dumnezeu, care i-a promis „o patrie mai bună”.

  Poate aţi trăit experienţe asemănătoare cu a mea. Nu neapărat mutare în altă localitate. Poate schimbarea locului de muncă sau, de ce nu, schimbarea unui mod de a gândi. Poate schimbarea religiei… Noi suntem conservatori prin construcţie, ne dorim să fim lăsaţi aşa cum suntem, ţinem foarte mult la tradiţiile şi obiceiurile noastre şi suntem foarte reticenţi la orice schimbare. Dar oare există progres fără schimbare?

  Vă invit astăzi să-L credeţi pe Dumnezeu pe cuvânt. Atunci când ne cere să renunţăm la ceva, întotdeauna, fără excepţii, are în vedere ceva mai bun. Nu vă legaţi inimile de ceea ce e pământesc şi trecător, ci să trăim, ca şi înaintaşii noştri, aşteptând „cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu”. (Evrei 11:10)

  „Sunt mulţi aceia care, asemenea lui Avraam, sunt puşi la probă. Ei nu aud vocea lui Dumnezeu vorbindu-le în mod direct, din ceruri, ci El îi cheamă prin învăţăturile Cuvântului Său şi prin evenimentele providenţei Sale… Cine este oare gata ca la chemarea Providenţei să renunţe la planurile la care ţinea cu drag şi să se despartă de legăturile familiale? Cine este gata să accepte noi răspunderi şi să păşească în câmpuri necunoscute de activitate, aducând la îndeplinire lucrarea lui Dumnezeu cu hotărâre şi inimă binevoitoare, socotind – de dragul lui Hristos – pagubele ca un câştig? Cel care va face astfel are credinţa lui Avraam şi va împărtăşi cu el acea „greutate veşnică de slavă” (2 Corinteni 4:17), cu care „suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături” (Romani 8:18). (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, pp. 98-99)

  Camelia Ban, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Dumnezeu are în vedere ceva mai bun - 2016. Una dintre crizele cele mai mari pentru o familie este mutare. Într-o altă localitate. Ultima dată când am trăit această experienţă m-am prăbuşit. De ce trebuie să renunţ la străzile care îmi sunt dragi, la zidurile care îmi sunt dragi, dar mai ales la oamenii care îmi sunt dragi? De ce trebuie să renunţ la ceea ce-mi conferă confort, siguranţă şi stabilitate?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....