Articolul precedent„Glorioasa dezamăgire”
  Articolul următorPrivește la Hristos

  Avertizarea „îngerului păzitor”

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. (Psalmii 23:4)

  Într-o sâmbătă seara, am ieşit să mă plimb puţin, de una singură în jurul casei unde locuiam, în Canada.
  După câteva sute de metri de casă, am ajuns în faţa unei benzinării. Dintr-odată văd că o maşină frumoasă se opreşte în faţa mea. Cineva bate la geam să mă uit. Prima dată, n-am vrut să mă opresc, dar văd că insistă. Atunci îmi scot o cască din urechi şi ascult să văd ce vrea domnul respectiv. Era foarte elegant îmbrăcat şi arăta bine. Avea în jur de 40 de ani.

  Primul lucru care m-a întrebat a fost dacă sunt de origine maghiară. Mirată, nu ştiam ce să-i răspund, pentru că, de fapt, sunt de origine maghiară. Apoi, fără să spun ceva, m-a întrebat dacă sunt din Rusia. Până la urmă a spus, „oricum de undeva din Europa eşti”.

  Eu doar ascultam. Chiar nu ştiam ce şi dacă să răspund. A început să-mi spună că el face parte dintr-o familie regală şi că părinţii lui au fost ucişi pe stradă, de către infractori. Apoi mi se adresează: „Nu crezi că dacă părinţii mei au fost ucişi aşa, asta i se poate întâmpla oricui?” Atunci am răspuns şi eu afirmativ.

  După aceea, aşa dintr-odată, mă invită să ies cu el la cină. Era în jurul orei 19:30. Eu am fost şocată. Răspunsul meu a fost negativ, cu siguranţă. I-am spus că eu nu ies cu necunoscuţi, şi în al doilea rând sunt doar un copil şi nu are dreptul să se lege de mine. El îmi răspunde: „Nu eşti un copil, ai 23 de ani!” Eu am rămas fără cuvinte, pentru că, de fapt, aceasta era chiar vârsta mea. L-am lăsat şi am plecat în grabă. Nu vă spun cât de lung mi s-a părut drumul până acasă, chiar dacă eram la doar 500-600 de metri depărtare.

  În alergarea mea, mă rugam neîncetat ca Domnul să mă păzească şi să mă ajute să ajung cu bine acasă. Tremuram de frică, plângeam. Eu nu-l văzusem niciodată pe acel domn, şi el ştia atâtea despre mine.

  Ajunsă acasă, I-am mulţumit lui Dumnezeu că m-a ajutat şi m-a ocrotit. De atunci, am promis că nu voi mai ieşi singură la plimbare, oricât aş simţi nevoia.

  Dragele mele surori tinere, am învăţat o lecţie: să nu credem că nouă niciodată nu ni se poate întâmpla ceva. Am luat această experienţă ca o avertizare din partea Domnului. Cred că El a trimis un înger să mă avertizeze că nu este bine să umblu de una singură.

  Domnul să fie lăudat că El este bun şi îndurarea Lui ţine în veci.

  Emese Kun, Toronto, Canada

  Avertizarea „îngerului păzitor” - 2016. Într-o sâmbătă seara, am ieşit să mă plimb puţin, de una singură în jurul casei unde locuiam, în Canada.
După câteva sute de metri de casă, am ajuns în faţa unei benzinării. Dintr-odată văd că o maşină frumoasă se opreşte în faţa mea. Cineva bate la geam să mă uit. Prima dată, n-am vrut să mă opresc, dar văd că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...