Articolul precedentLucruri mărunte, binecuvântări mari
  Articolul următorPăstorul cel bun

  Visul împlinit

  Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. (Psalmii 27:4)

  Mami, vreau să merg şi eu la grădiniţă! spuse Mari rugătoare.

  Mama se opri din treabă şi privindu-şi fetiţa de cinci anişori îi spuse:

  – Mari, eşti prea micuţă şi firavă. La grădiniţă, copiii se mai îmbrâncesc, se mai ceartă şi mi-e frică să nu ţi se întâmple ceva rău. Mai bine stai aici lângă mine şi joacă-te!

  Era adevărat ce spunea mama. Pentru că era micuţă şi sensibilă, toată lumea îi spunea „Mari cea mică”. De aceea, mama dorea s-o ferească de tot ce ar fi putut s-o impresioneze negativ. Numai că Mari visa la ziua când va merge şi ea la grădiniţă… Auzise de la copii că acolo erau jucării frumoase, că învăţau multe poezii şi cântecele şi îşi dorea din toată inimioara ei să cunoască lumea aceea nouă şi misterioasă…

  Anii au trecut. Mari a crescut, a terminat liceul, s-a căsătorit şi a avut doi copii: un băieţel şi o fetiţă. Bineînţeles că ei au frecventat grădiniţa şi Mari simţea o mare bucurie să înveţe cu ei poeziile şi cântecelele copilăriei lor. îşi amintea de timpul când îşi dorise atât de mult să meargă la grădiniţă…

  Când Irina, fetiţa ei, a trecut în clasa a X-a, Mari s-a înscris la facultate: pe lista cu dorinţe a vieţii ei rămăsese şi studenţia. Aşa că, la 47 de ani, avea în mână o diplomă de institutor şi o mare mulţumire în suflet: era educatoare!

  Într-o zi, pe când stăteam cu copiii în sala de grupă, le-am spus povestea lui „Mari cea mică”. Mă ascultau atenţi, cu ochii mari. Cu emoţie în glas, am adăugat:

  – Copii! Domnul împlineşte întotdeauna visurile celor micuţi. El a văzut dorinţa şi lacrimile nevinovate ale fetiţei şi El i-a împlinit visul: astăzi ea este educatoare şi are parte din plin de tot ce şi-a dorit. Astăzi, nimeni nu-i mai spune „Mari cea mică”, ci „teacher Mary”!

  – Teacher, tu eşti Mari cea mică!

  În elanul proaspetei lor descoperiri, copiii s-au strâns lângă mine şi m-au îmbrăţişat.

  – Da, copii. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu plină de recunoştinţă pentru bunătatea şi grija cu care El a împlinit visul meu drag de fetiţă!

  Ai un vis neîmplinit? Dumnezeu îl cunoaşte. Stai liniştită, pentru că la timpul potrivit El îl va împlini în modul cel mai surprinzător şi minunat. El este Tatăl care simte o mare bucurie în a face suprize plăcute copiilor Săi, împlinindu-le astfel visurile.

  Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

  Visul împlinit - 2016. Mami, vreau să merg şi eu la grădiniţă! spuse Mari rugătoare. Mama se opri din treabă şi privindu-şi fetiţa de cinci anişori îi spuse: - Mari, eşti prea micuţă şi firavă. La grădiniţă, copiii se mai.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...