Articolul precedentLucruri mărunte, binecuvântări mari
  Articolul următorPăstorul cel bun

  Visul împlinit

  Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. (Psalmii 27:4)

  Mami, vreau să merg şi eu la grădiniţă! spuse Mari rugătoare.

  Mama se opri din treabă şi privindu-şi fetiţa de cinci anişori îi spuse:

  – Mari, eşti prea micuţă şi firavă. La grădiniţă, copiii se mai îmbrâncesc, se mai ceartă şi mi-e frică să nu ţi se întâmple ceva rău. Mai bine stai aici lângă mine şi joacă-te!

  Era adevărat ce spunea mama. Pentru că era micuţă şi sensibilă, toată lumea îi spunea „Mari cea mică”. De aceea, mama dorea s-o ferească de tot ce ar fi putut s-o impresioneze negativ. Numai că Mari visa la ziua când va merge şi ea la grădiniţă… Auzise de la copii că acolo erau jucării frumoase, că învăţau multe poezii şi cântecele şi îşi dorea din toată inimioara ei să cunoască lumea aceea nouă şi misterioasă…

  Anii au trecut. Mari a crescut, a terminat liceul, s-a căsătorit şi a avut doi copii: un băieţel şi o fetiţă. Bineînţeles că ei au frecventat grădiniţa şi Mari simţea o mare bucurie să înveţe cu ei poeziile şi cântecelele copilăriei lor. îşi amintea de timpul când îşi dorise atât de mult să meargă la grădiniţă…

  Când Irina, fetiţa ei, a trecut în clasa a X-a, Mari s-a înscris la facultate: pe lista cu dorinţe a vieţii ei rămăsese şi studenţia. Aşa că, la 47 de ani, avea în mână o diplomă de institutor şi o mare mulţumire în suflet: era educatoare!

  Într-o zi, pe când stăteam cu copiii în sala de grupă, le-am spus povestea lui „Mari cea mică”. Mă ascultau atenţi, cu ochii mari. Cu emoţie în glas, am adăugat:

  – Copii! Domnul împlineşte întotdeauna visurile celor micuţi. El a văzut dorinţa şi lacrimile nevinovate ale fetiţei şi El i-a împlinit visul: astăzi ea este educatoare şi are parte din plin de tot ce şi-a dorit. Astăzi, nimeni nu-i mai spune „Mari cea mică”, ci „teacher Mary”!

  – Teacher, tu eşti Mari cea mică!

  În elanul proaspetei lor descoperiri, copiii s-au strâns lângă mine şi m-au îmbrăţişat.

  – Da, copii. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu plină de recunoştinţă pentru bunătatea şi grija cu care El a împlinit visul meu drag de fetiţă!

  Ai un vis neîmplinit? Dumnezeu îl cunoaşte. Stai liniştită, pentru că la timpul potrivit El îl va împlini în modul cel mai surprinzător şi minunat. El este Tatăl care simte o mare bucurie în a face suprize plăcute copiilor Săi, împlinindu-le astfel visurile.

  Marilena Sîrbu, Suceava, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...