Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine

  Isus le-a zis: „Daţi-le voi să mănânce!” (Luca 9:13 p.p.)

  Mulţi cred că ar fi un mare privilegiu să viziteze locurile unde a trăit Hristos pe pământ, să-şi poarte paşii pe unde a mers El… Dar nu este nevoie să mergem la Nazaret… Putem găsi urmele Lui lângă patul celui bolnav, în colibele sărăciei, pe străzile prea aglomerate ale marilor oraşe, oriunde inima omului are nevoie de mângâiere. Făcând aşa cum a făcut Isus când era pe pământ, vom merge pe urmele Lui.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 203)

  Era aproape seară când am simţit îndemnul să merg împreună cu soţul în vizită la o bătrână, soră din biserică, care era aproape oarbă şi locuia la o distanţă de o oră şi jumătate de mers pe jos. Am ajuns la uşa ei la ora 20:45. Era deja în cămaşă de noapte, aşa că i-am dat o sacoşă cu mâncare şi am plecat repede. Când ne-am întâlnit la biserică, mi-a povestit ce s-a întâmplat în acea seară. Avea în vizită o femeie din satul ei natal, care nu era din biserică şi cu care împărţise cina în acea seară. De fapt, nu avusese decât un colţ de pâine pe care îl oferise musafirei, iar apoi se culcaseră. După ce noi am plecat, a invitat-o pe musafira ei din nou la masă, spunându-i că Domnul ne-a trimis să le ducem de mâncare. Au mâncat, apoi sora noastră i-a vorbit despre Dumnezeu, despre bunătatea Sa şi despre modul în care El Se îngrijeşte de copiii Lui.

  Când am aflat, am plâns de bucurie, mulţumindu-I lui Dumnezeu că I-am ascultat glasul fără să mă scuz (,,că e târziu”, „că e departe” etc.).

  Ce favoare avem să călcăm pe urmele lui Isus, să fim ca El, dovezi vii ale dragostei lui Dumnezeu.
  În Efeseni 2:10, ni se spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” Domnul să ne ajute să alegem să umblăm în ele. Iată cum priveşte Cerul atitudinea noastră:

  „Fiecare faptă de dreptate, de milă şi de binefacere produce în cer o melodie. Tatăl, de pe tronul Său, îi vede pe cei care fac aceste fapte de îndurare şi-i socoteşte printre cele mai preţioase comori ale Lui. «Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu.» Fiecare faptă de milă faţă de cei care suferă este privită ca şi cum e făcută pentru Isus. Când îi ajuţi pe cei săraci, când simpatizezi cu cei îndureraţi şi asupriţi şi te împrieteneşti cu cei orfani, te afli într-o mai strânsă legătură cu Isus.” (Ibidem, p. 205)

  Vă invit astăzi să fim răspunsul lui Dumnezeu la nevoile semenilor.

  Mimi Popa, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...