Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine

  Isus le-a zis: „Daţi-le voi să mănânce!” (Luca 9:13 p.p.)

  Mulţi cred că ar fi un mare privilegiu să viziteze locurile unde a trăit Hristos pe pământ, să-şi poarte paşii pe unde a mers El… Dar nu este nevoie să mergem la Nazaret… Putem găsi urmele Lui lângă patul celui bolnav, în colibele sărăciei, pe străzile prea aglomerate ale marilor oraşe, oriunde inima omului are nevoie de mângâiere. Făcând aşa cum a făcut Isus când era pe pământ, vom merge pe urmele Lui.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 203)

  Era aproape seară când am simţit îndemnul să merg împreună cu soţul în vizită la o bătrână, soră din biserică, care era aproape oarbă şi locuia la o distanţă de o oră şi jumătate de mers pe jos. Am ajuns la uşa ei la ora 20:45. Era deja în cămaşă de noapte, aşa că i-am dat o sacoşă cu mâncare şi am plecat repede. Când ne-am întâlnit la biserică, mi-a povestit ce s-a întâmplat în acea seară. Avea în vizită o femeie din satul ei natal, care nu era din biserică şi cu care împărţise cina în acea seară. De fapt, nu avusese decât un colţ de pâine pe care îl oferise musafirei, iar apoi se culcaseră. După ce noi am plecat, a invitat-o pe musafira ei din nou la masă, spunându-i că Domnul ne-a trimis să le ducem de mâncare. Au mâncat, apoi sora noastră i-a vorbit despre Dumnezeu, despre bunătatea Sa şi despre modul în care El Se îngrijeşte de copiii Lui.

  Când am aflat, am plâns de bucurie, mulţumindu-I lui Dumnezeu că I-am ascultat glasul fără să mă scuz (,,că e târziu”, „că e departe” etc.).

  Ce favoare avem să călcăm pe urmele lui Isus, să fim ca El, dovezi vii ale dragostei lui Dumnezeu.
  În Efeseni 2:10, ni se spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” Domnul să ne ajute să alegem să umblăm în ele. Iată cum priveşte Cerul atitudinea noastră:

  „Fiecare faptă de dreptate, de milă şi de binefacere produce în cer o melodie. Tatăl, de pe tronul Său, îi vede pe cei care fac aceste fapte de îndurare şi-i socoteşte printre cele mai preţioase comori ale Lui. «Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu.» Fiecare faptă de milă faţă de cei care suferă este privită ca şi cum e făcută pentru Isus. Când îi ajuţi pe cei săraci, când simpatizezi cu cei îndureraţi şi asupriţi şi te împrieteneşti cu cei orfani, te afli într-o mai strânsă legătură cu Isus.” (Ibidem, p. 205)

  Vă invit astăzi să fim răspunsul lui Dumnezeu la nevoile semenilor.

  Mimi Popa, Banat

  Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine - 2016. Era aproape seară când am simţit îndemnul să merg împreună cu soţul în vizită la o bătrână, soră din biserică, care era aproape oarbă şi locuia la o distanţă de o oră şi jumătate de mers pe jos. Am ajuns la uşa ei la ora 20:45. Era deja în cămaşă de noapte, aşa că i-am dat o sacoşă cu mâncare şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...