Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine

  Isus le-a zis: „Daţi-le voi să mănânce!” (Luca 9:13 p.p.)

  Mulţi cred că ar fi un mare privilegiu să viziteze locurile unde a trăit Hristos pe pământ, să-şi poarte paşii pe unde a mers El… Dar nu este nevoie să mergem la Nazaret… Putem găsi urmele Lui lângă patul celui bolnav, în colibele sărăciei, pe străzile prea aglomerate ale marilor oraşe, oriunde inima omului are nevoie de mângâiere. Făcând aşa cum a făcut Isus când era pe pământ, vom merge pe urmele Lui.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 203)

  Era aproape seară când am simţit îndemnul să merg împreună cu soţul în vizită la o bătrână, soră din biserică, care era aproape oarbă şi locuia la o distanţă de o oră şi jumătate de mers pe jos. Am ajuns la uşa ei la ora 20:45. Era deja în cămaşă de noapte, aşa că i-am dat o sacoşă cu mâncare şi am plecat repede. Când ne-am întâlnit la biserică, mi-a povestit ce s-a întâmplat în acea seară. Avea în vizită o femeie din satul ei natal, care nu era din biserică şi cu care împărţise cina în acea seară. De fapt, nu avusese decât un colţ de pâine pe care îl oferise musafirei, iar apoi se culcaseră. După ce noi am plecat, a invitat-o pe musafira ei din nou la masă, spunându-i că Domnul ne-a trimis să le ducem de mâncare. Au mâncat, apoi sora noastră i-a vorbit despre Dumnezeu, despre bunătatea Sa şi despre modul în care El Se îngrijeşte de copiii Lui.

  Când am aflat, am plâns de bucurie, mulţumindu-I lui Dumnezeu că I-am ascultat glasul fără să mă scuz (,,că e târziu”, „că e departe” etc.).

  Ce favoare avem să călcăm pe urmele lui Isus, să fim ca El, dovezi vii ale dragostei lui Dumnezeu.
  În Efeseni 2:10, ni se spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” Domnul să ne ajute să alegem să umblăm în ele. Iată cum priveşte Cerul atitudinea noastră:

  „Fiecare faptă de dreptate, de milă şi de binefacere produce în cer o melodie. Tatăl, de pe tronul Său, îi vede pe cei care fac aceste fapte de îndurare şi-i socoteşte printre cele mai preţioase comori ale Lui. «Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu.» Fiecare faptă de milă faţă de cei care suferă este privită ca şi cum e făcută pentru Isus. Când îi ajuţi pe cei săraci, când simpatizezi cu cei îndureraţi şi asupriţi şi te împrieteneşti cu cei orfani, te afli într-o mai strânsă legătură cu Isus.” (Ibidem, p. 205)

  Vă invit astăzi să fim răspunsul lui Dumnezeu la nevoile semenilor.

  Mimi Popa, Banat

  Dumnezeu vrea sa lucreze prin tine - 2016. Era aproape seară când am simţit îndemnul să merg împreună cu soţul în vizită la o bătrână, soră din biserică, care era aproape oarbă şi locuia la o distanţă de o oră şi jumătate de mers pe jos. Am ajuns la uşa ei la ora 20:45. Era deja în cămaşă de noapte, aşa că i-am dat o sacoşă cu mâncare şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...