Articolul precedentLasă-te sculptat
  Articolul următorIntrarea triumfală

  Hainele cele noi

  Mă bucur în Domnul şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu, căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii… (Isaia 61:10)

  Două picături imense de rouă cristalină se rostogoleau pe faţa tristă a copilului.

  Acum… ce-o să mă fac? îşi şterse pe furiş lacrimile cu mâneca. Foaia albă pe care o primise la începutul orei zăcea în faţa lui plină de pete, ştersături, litere strâmbe, cuvinte ilizibile, iar un colţ era deja rupt. Ce va spune doamna? O privi pe furiş. Ştia că e bună şi răbdătoare, dar acum era prea de tot! Îşi amintea că îl învăţase să păstreze foaia curată, să scrie ordonat şi citeţ, să aibă grijă să nu îndoaie colţurile… Nu-i ascultase sfaturile!

  Deodată, o simţi lângă el. Inima începu să-i bată nebuneşte! Ridică spre ea ochi rugători şi plini de lacrimi. O singură privire şi învăţătoarea l-a înţeles. Se aplecă asupra lui cu bunătate şi îl mângâie uşor. Apoi, fără cuvinte de dojană, îi spuse că îi va schimba foaia cu una nouă, curată.

  „Dar, adaugă ea, trebuie să-ţi aminteşti tot ce te-am învăţat, pentru ca foaia ta să devină o bucurie pentru ochi şi o plăcere pentru suflet. Ori de câte ori ai nevoie de sfatul meu, voi fi lângă tine şi te voi ajuta. Curaj, ştiu că poţi şi vei reuşi!”

  ACUM…, şi nu la sfârşitul vieţii, trebuie să ne oprim şi să analizăm viaţa noastră, care este ca o coală de hârtie imaculată primită de la Tatăl nostru, pe care am întinat-o cu multele noastre păcate. Ne regăsim păcătoşi, pierduţi, murdari, apăsaţi de griji şi regrete, fără speranţă, fără a şti cum să procedăm mai departe şi vărsăm lacrimi amare.

  Dar există o veste bună: Învăţătorul nostru, Domnul Hristos, ne poate ajuta. El, cu puterea Lui cea mare şi prin jertfa Sa pe cruce, ne oferă o filă nouă, curată – o viaţă nouă şi haina neprihănirii Sale, dacă îl rugăm.

  Însă mai departe depinde de mine dacă păstrez haina curată sau nu. Şi iarăşi Isus, în bunătatea şi dragostea Sa cea mare, nu mă lasă singură. Mi-a făgăduit că nicio problemă nu este prea mică sau prea mare pentru a o aduce în faţa Domnului în rugăciune.

  Draga mea surioară, indiferent de starea în care te afli acum, de necazurile prin care treci, de dezamăgirile pe care le resimţi, vino la picioarele Domnului şi predă-I Lui problemele tale şi viaţa ta. La El avem scăpare, „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” (loan 3,16). Numai aşa viaţa ta va fi o bucurie pentru ochi şi o plăcere pentru suflet. Nu-i aşa că e o perspectivă luminoasă?

  Mihaela Zaluschi, Suceava, Moldova

  Hainele cele noi - 2016. Două picături imense de rouă cristalină se rostogoleau pe faţa tristă a copilului. Acum... ce-o să mă fac? îşi şterse pe furiş lacrimile cu mâneca. Foaia albă pe care o primise la începutul orei zăcea în faţa lui plină de pete, ştersături, litere strâmbe, cuvinte ilizibile, iar un colţ era deja rupt. Ce va spune doamna?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...