Puterea rugăciunii de mijlocire

  Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. (Psalmii 16:7)

  Tocmai se încheiase un Sabat superb. Binecuvântarea lui Dumnezeu s-a revărsat din abundenţă peste toţi cei prezenţi la momentele de închinare. Departamentul Misiunea Femeii ne-a pus la dispoziţie materialul de studiu pentru întreg Sabatul, iar implicarea în program a fiecăreia dintre femeile participante ne-a adus, dincolo de emoţiile inerente, o satisfacţie deosebită. Masa de părtăşie de la sfârşitul programului a fost îndestulătoare pentru a-i sătura pe toţi şi delicată pentru a încânta fiecare gust.

  Ne-am bucurat de prezenţa invitatelor noastre: o doamnă judecătoare din oraş, doamne învăţătoare şi profesoare din împrejurimi, prietene şi cunoştinţe. I-am dat slavă lui Dumnezeu pentru fiecare apreciere…, şi nu au fost puţine, cu atât mai mult cu cât ele veneau din partea unor persoane publice care, cu mici excepţii, până la momentul respectiv nu au mai avut un contact cu biserica sau cu astfel de programe. În mintea mai multor participante s-a născut un gând, şi anume să organizăm o grupă de rugăciune a femeilor. Aşa că, săptămânal, ne întâlneam pentru aproximativ o oră. În acest timp, împărtăşeam experienţe şi aduceam la cunoştinţa grupului problemele cu care ne confruntam atât noi, cunoştinţele noastre, cât şi cazurile sociale care aveau nevoie urgentă de ajutor. Am hotărât că ar fi bine să avem o listă de rugăciune şi să ne rugăm punctual pentru fiecare nume scris pe ea. Ne-am bucurat să vedem cum Dumnezeu alege să răspundă rugăciunilor noastre. Am fost întărite, binecuvântate şi, odată cu noi, au fost binecuvântate persoanele pentru care ne-am rugat.

  Dintre cei pentru care am mijlocit în rugăciune, au fost unii care au renunţat la fumat sau la alte vicii, alţii care şi-au refăcut relaţia de familie şi alţii care au început să vină la biserică. Ne-am rugat pentru o fetiţă de 12 ani bolnavă de leucemie, care a fost vindecată, şi pentru o tânără căsătorită căreia medicii i-au recomandat să accepte o întrerupere de sarcină…, dar care, prin harul lui Dumnezeu, a adus pe lume o fetiţă superbă şi perfect sănătoasă. Ni s-a confirmat astfel un adevăr, şi anume că „mare putere are rugăciunea fierbinte…”

  Cuvântul lui Dumnezeu este vrednic de încredere! Rugăciunea este la îndemâna tuturor. Atunci, nu e de mirare că ne rugăm aşa puţin? Te invit să răscumpărăm vremea…

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Puterea rugăciunii de mijlocire - 2016. Tocmai se încheiase un Sabat superb. Binecuvântarea lui Dumnezeu s-a revărsat din abundenţă peste toţi cei prezenţi la momentele de închinare. Departamentul Misiunea Femeii ne-a pus la dispoziţie materialul de studiu pentru întreg Sabatul, iar implicarea în program a fiecăreia dintre femeile participante ne-a adus, dincolo de emoţiile inerente, o...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...