Puterea rugăciunii de mijlocire

  Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuieşte, căci până şi noaptea îmi dă îndemnuri inima. (Psalmii 16:7)

  Tocmai se încheiase un Sabat superb. Binecuvântarea lui Dumnezeu s-a revărsat din abundenţă peste toţi cei prezenţi la momentele de închinare. Departamentul Misiunea Femeii ne-a pus la dispoziţie materialul de studiu pentru întreg Sabatul, iar implicarea în program a fiecăreia dintre femeile participante ne-a adus, dincolo de emoţiile inerente, o satisfacţie deosebită. Masa de părtăşie de la sfârşitul programului a fost îndestulătoare pentru a-i sătura pe toţi şi delicată pentru a încânta fiecare gust.

  Ne-am bucurat de prezenţa invitatelor noastre: o doamnă judecătoare din oraş, doamne învăţătoare şi profesoare din împrejurimi, prietene şi cunoştinţe. I-am dat slavă lui Dumnezeu pentru fiecare apreciere…, şi nu au fost puţine, cu atât mai mult cu cât ele veneau din partea unor persoane publice care, cu mici excepţii, până la momentul respectiv nu au mai avut un contact cu biserica sau cu astfel de programe. În mintea mai multor participante s-a născut un gând, şi anume să organizăm o grupă de rugăciune a femeilor. Aşa că, săptămânal, ne întâlneam pentru aproximativ o oră. În acest timp, împărtăşeam experienţe şi aduceam la cunoştinţa grupului problemele cu care ne confruntam atât noi, cunoştinţele noastre, cât şi cazurile sociale care aveau nevoie urgentă de ajutor. Am hotărât că ar fi bine să avem o listă de rugăciune şi să ne rugăm punctual pentru fiecare nume scris pe ea. Ne-am bucurat să vedem cum Dumnezeu alege să răspundă rugăciunilor noastre. Am fost întărite, binecuvântate şi, odată cu noi, au fost binecuvântate persoanele pentru care ne-am rugat.

  Dintre cei pentru care am mijlocit în rugăciune, au fost unii care au renunţat la fumat sau la alte vicii, alţii care şi-au refăcut relaţia de familie şi alţii care au început să vină la biserică. Ne-am rugat pentru o fetiţă de 12 ani bolnavă de leucemie, care a fost vindecată, şi pentru o tânără căsătorită căreia medicii i-au recomandat să accepte o întrerupere de sarcină…, dar care, prin harul lui Dumnezeu, a adus pe lume o fetiţă superbă şi perfect sănătoasă. Ni s-a confirmat astfel un adevăr, şi anume că „mare putere are rugăciunea fierbinte…”

  Cuvântul lui Dumnezeu este vrednic de încredere! Rugăciunea este la îndemâna tuturor. Atunci, nu e de mirare că ne rugăm aşa puţin? Te invit să răscumpărăm vremea…

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...