Articolul precedentEvanghelia în toată lumea
  Articolul următorFii primul în slujire

  Mai mult de-atât ce mai vrei?

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. (Psalmii 139:4)

  La buletinul meteo se anunţa că vremea se va răci, vor cădea ninsori abundente, va fi viscol în toată ţara, stratul de zăpadă va depăşi 50 cm înălţime, iar temperatura va scădea cu mult sub 0°C.

  Iarna era grea chiar şi spre sfârşitul ei. Ne făceam din nou aprovizionarea cu alimente, cu apă potabilă, pregăteam materialele antiderapante şi lopeţile pentru zăpadă.

  Şi cum anotimpul rece este asociat cu scăderea imunităţii, s-a ivit şi nedorita, inevitabila răceală. Aşa că acum trebuia să stăm cuminţi în casă la căldură, să ne tratăm cu remedii naturale şi cu muuuuultă răbdare.

  Timpul trecea greu, se epuizaseră şi proviziile. S-au terminat toate fructele pe care le aveam prin casă şi tare îmi doream nişte portocale. Mă gândeam să mă îmbrac şi să mă duc prin zăpada mare până la magazinul din colţul străzii să cumpăr măcar un kilogram. Dar, cumpănind bine riscurile, am decis să renunţ, pentru că aveam febră mare şi am considerat că nu e bine să mă aventurez.

  Nu după mult timp, sună telefonul. Era vecina mea, cu care nu mai vorbisem de câteva zile. Nici nu ştia că eram bolnavă. îmi spunea să vin la poartă că mi-a cumpărat o ladă cu portocale…!

  M-am simţit copleşită şi nu mi-am putut reţine lacrimile de mulţumire şi recunoştinţă faţă de Tatăl ceresc care ne poartă de grijă, ne cunoaşte gândurile, iar dorinţele ni le împlineşte uneori chiar înainte de a fi rostite, dându-ne chiar mai mult decât ne dorim noi.

  „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic… Să fim plini de încredere şi curaj… El cunoaşte fiecare nevoie a noastră. Alături de omnipotenţa Împăratului Împăraţilor, Dumnezeul nostru, care îşi ţine legământul, pune blândeţea şi grija păstorului celui bun. Puterea Sa este absolută, ea fiind şi chezăşia împlinirii sigure a făgăduinţelor Sale faţă de toţi aceia care se încred în El. El are mijloace pentru îndepărtarea oricărei dificultăţi, pentru aceia care îl slujesc şi îi respectă mijloacele pe care le foloseşte ca să poată fi sprijiniţi. Dragostea Sa este tot atât de departe de oricare altă dragoste, cum este cerul faţă de pământ. El veghează asupra copiilor Săi cu o iubire veşnică şi nemăsurată, în cele mai negre zile, când perspectivele par îngrozitoare, aveţi credinţă în Dumnezeu. El îşi împlineşte voinţa, făcând toate lucrurile bine în favoarea poporului Său. Tăria celor care îl iubesc şi îl slujesc va fi înnoită în fiecare zi.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 364-365)

  Camelia Barbu, Muntenia

  Mai mult de-atât ce mai vrei? - 2016. La buletinul meteo se anunţa că vremea se va răci, vor cădea ninsori abundente, va fi viscol în toată ţara, stratul de zăpadă va depăşi 50 cm înălţime, iar temperatura va scădea cu mult sub 0°C. Iarna era grea chiar şi spre sfârşitul ei. Ne făceam din nou aprovizionarea cu alimente, cu apă potabilă, pregăteam materialele antiderapante şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...