Articolul precedentEvanghelia în toată lumea
  Articolul următorFii primul în slujire

  Mai mult de-atât ce mai vrei?

  Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. (Psalmii 139:4)

  La buletinul meteo se anunţa că vremea se va răci, vor cădea ninsori abundente, va fi viscol în toată ţara, stratul de zăpadă va depăşi 50 cm înălţime, iar temperatura va scădea cu mult sub 0°C.

  Iarna era grea chiar şi spre sfârşitul ei. Ne făceam din nou aprovizionarea cu alimente, cu apă potabilă, pregăteam materialele antiderapante şi lopeţile pentru zăpadă.

  Şi cum anotimpul rece este asociat cu scăderea imunităţii, s-a ivit şi nedorita, inevitabila răceală. Aşa că acum trebuia să stăm cuminţi în casă la căldură, să ne tratăm cu remedii naturale şi cu muuuuultă răbdare.

  Timpul trecea greu, se epuizaseră şi proviziile. S-au terminat toate fructele pe care le aveam prin casă şi tare îmi doream nişte portocale. Mă gândeam să mă îmbrac şi să mă duc prin zăpada mare până la magazinul din colţul străzii să cumpăr măcar un kilogram. Dar, cumpănind bine riscurile, am decis să renunţ, pentru că aveam febră mare şi am considerat că nu e bine să mă aventurez.

  Nu după mult timp, sună telefonul. Era vecina mea, cu care nu mai vorbisem de câteva zile. Nici nu ştia că eram bolnavă. îmi spunea să vin la poartă că mi-a cumpărat o ladă cu portocale…!

  M-am simţit copleşită şi nu mi-am putut reţine lacrimile de mulţumire şi recunoştinţă faţă de Tatăl ceresc care ne poartă de grijă, ne cunoaşte gândurile, iar dorinţele ni le împlineşte uneori chiar înainte de a fi rostite, dându-ne chiar mai mult decât ne dorim noi.

  „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poate purta de grijă, căi despre care nu ştim nimic… Să fim plini de încredere şi curaj… El cunoaşte fiecare nevoie a noastră. Alături de omnipotenţa Împăratului Împăraţilor, Dumnezeul nostru, care îşi ţine legământul, pune blândeţea şi grija păstorului celui bun. Puterea Sa este absolută, ea fiind şi chezăşia împlinirii sigure a făgăduinţelor Sale faţă de toţi aceia care se încred în El. El are mijloace pentru îndepărtarea oricărei dificultăţi, pentru aceia care îl slujesc şi îi respectă mijloacele pe care le foloseşte ca să poată fi sprijiniţi. Dragostea Sa este tot atât de departe de oricare altă dragoste, cum este cerul faţă de pământ. El veghează asupra copiilor Săi cu o iubire veşnică şi nemăsurată, în cele mai negre zile, când perspectivele par îngrozitoare, aveţi credinţă în Dumnezeu. El îşi împlineşte voinţa, făcând toate lucrurile bine în favoarea poporului Său. Tăria celor care îl iubesc şi îl slujesc va fi înnoită în fiecare zi.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 364-365)

  Camelia Barbu, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...