Articolul precedentÎntâlniri de neuitat
  Articolul următorVoi sunteți curați

  Investiţi în timp de criză (I)

  Cereţi, şi vi se va da, căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte, şi celui ce bate i se deschide. (Matei 7:7,8)

  Era început de februarie 2011. România simţea din plin efectele crizei financiare care se abătuse cu câţiva ani în urmă peste ţările civilizate ale lumii. Simţeam acelaşi lucru şi eu în mica afacere pe care o am împreună cu soţul meu. Intrările erau sub nivelul cheltuielilor de întreţinere a firmei. Îngrijorarea începuse să se cuibărească în sufletul meu, dar, fiind o fire luptătoare care nu se lasă învinsă uşor, am pus problema în mâna lui Dumnezeu. Zilele treceau din ce în ce mai greu, când în fiecare seară îmi întrebam soţul:,,A mai venit ceva de lucru?”, iar el îmi răspundea cu acelaşi refren: „Nimicuri”, adică prea puţin pentru nevoile noastre.

  Din experienţa pe care o am de-a lungul vieţii, am învăţat că nici reclama, nici propria publicitate nu-ţi aduc profit, ci numai binecuvântarea lui Dumnezeu, Stăpânul tuturor lucrurilor şi al tuturor oamenilor. De atâtea ori am văzut cum în situaţii de criză Tatăl ceresc ne trimitea de lucru şi colaboratori noi. Consider a fi total nepotrivit să-mi fac clienţi, luând legătura cu diverse persoane din domeniul în care lucrez, prezentându-le un preţ mai mic şi, implicit, determinându-i să-mi dea mie de lucru, rupând astfel relaţiile de colaborare cu alţi colegi de breaslă.

  Cunoscând foarte bine făgăduinţa de mai sus, cea din Matei 7:7,8, am pus-o în practică, cerându-I stăruitor de lucru. Credeţi că a venit de lucru? Nu. Dar mi-a venit în minte ideea de a investi într-o tehnică nouă, lansând pe piaţă un produs care nu există în oraşul meu. Dar cum să-i spun soţului de idee, căci investiţia întrecea cu mult posibilităţile noastre financiare, iar creditul sau ratele nu încăpeau în mintea noastră.
  I-am prezentat visul meu lui Dumnezeu şi I-am spus că, dacă acest gând era de la El, să mă ajute să îl aduc la îndeplinire. Dumnezeu a condus lucrurile providenţial, aducând circumstanţele favorabile pentru a prezenta planul meu soţului, dar şi unor viitori colaboratori, care s-au arătat interesaţi de idee. Am achiziţionat noua tehnologie din SUA la jumătate din preţul cu care se livra pe piaţa din România şi Tatăl ceresc mi-a dat şi resursele financiare în acest scop, fără să fac vreun împrumut şi chiar fără să mă ating de micile economii pe care le aveam. Mi-am scos investiţia în cinci luni şi nu regret curajul de a investi în timp de criză.

  „Dacă-i lipseşte cuiva înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

  Mihaela Roxana Balogh, Sfântu Gheorghe, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...