Articolul precedentÎntâlniri de neuitat
  Articolul următorVoi sunteți curați

  Investiţi în timp de criză (I)

  Cereţi, şi vi se va da, căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte, şi celui ce bate i se deschide. (Matei 7:7,8)

  Era început de februarie 2011. România simţea din plin efectele crizei financiare care se abătuse cu câţiva ani în urmă peste ţările civilizate ale lumii. Simţeam acelaşi lucru şi eu în mica afacere pe care o am împreună cu soţul meu. Intrările erau sub nivelul cheltuielilor de întreţinere a firmei. Îngrijorarea începuse să se cuibărească în sufletul meu, dar, fiind o fire luptătoare care nu se lasă învinsă uşor, am pus problema în mâna lui Dumnezeu. Zilele treceau din ce în ce mai greu, când în fiecare seară îmi întrebam soţul:,,A mai venit ceva de lucru?”, iar el îmi răspundea cu acelaşi refren: „Nimicuri”, adică prea puţin pentru nevoile noastre.

  Din experienţa pe care o am de-a lungul vieţii, am învăţat că nici reclama, nici propria publicitate nu-ţi aduc profit, ci numai binecuvântarea lui Dumnezeu, Stăpânul tuturor lucrurilor şi al tuturor oamenilor. De atâtea ori am văzut cum în situaţii de criză Tatăl ceresc ne trimitea de lucru şi colaboratori noi. Consider a fi total nepotrivit să-mi fac clienţi, luând legătura cu diverse persoane din domeniul în care lucrez, prezentându-le un preţ mai mic şi, implicit, determinându-i să-mi dea mie de lucru, rupând astfel relaţiile de colaborare cu alţi colegi de breaslă.

  Cunoscând foarte bine făgăduinţa de mai sus, cea din Matei 7:7,8, am pus-o în practică, cerându-I stăruitor de lucru. Credeţi că a venit de lucru? Nu. Dar mi-a venit în minte ideea de a investi într-o tehnică nouă, lansând pe piaţă un produs care nu există în oraşul meu. Dar cum să-i spun soţului de idee, căci investiţia întrecea cu mult posibilităţile noastre financiare, iar creditul sau ratele nu încăpeau în mintea noastră.
  I-am prezentat visul meu lui Dumnezeu şi I-am spus că, dacă acest gând era de la El, să mă ajute să îl aduc la îndeplinire. Dumnezeu a condus lucrurile providenţial, aducând circumstanţele favorabile pentru a prezenta planul meu soţului, dar şi unor viitori colaboratori, care s-au arătat interesaţi de idee. Am achiziţionat noua tehnologie din SUA la jumătate din preţul cu care se livra pe piaţa din România şi Tatăl ceresc mi-a dat şi resursele financiare în acest scop, fără să fac vreun împrumut şi chiar fără să mă ating de micile economii pe care le aveam. Mi-am scos investiţia în cinci luni şi nu regret curajul de a investi în timp de criză.

  „Dacă-i lipseşte cuiva înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

  Mihaela Roxana Balogh, Sfântu Gheorghe, Transilvania de Sud

  Investiţi în timp de criză (I) - 2016. Era început de februarie 2011. România simţea din plin efectele crizei financiare care se abătuse cu câţiva ani în urmă peste ţările civilizate ale lumii. Simţeam acelaşi lucru şi eu în mica afacere pe care o am împreună cu soţul meu. Intrările erau sub nivelul cheltuielilor de întreţinere a firmei. Îngrijorarea începuse să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...