Articolul precedentÎntâlniri de neuitat
  Articolul următorVoi sunteți curați

  Investiţi în timp de criză (I)

  Cereţi, şi vi se va da, căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte, şi celui ce bate i se deschide. (Matei 7:7,8)

  Era început de februarie 2011. România simţea din plin efectele crizei financiare care se abătuse cu câţiva ani în urmă peste ţările civilizate ale lumii. Simţeam acelaşi lucru şi eu în mica afacere pe care o am împreună cu soţul meu. Intrările erau sub nivelul cheltuielilor de întreţinere a firmei. Îngrijorarea începuse să se cuibărească în sufletul meu, dar, fiind o fire luptătoare care nu se lasă învinsă uşor, am pus problema în mâna lui Dumnezeu. Zilele treceau din ce în ce mai greu, când în fiecare seară îmi întrebam soţul:,,A mai venit ceva de lucru?”, iar el îmi răspundea cu acelaşi refren: „Nimicuri”, adică prea puţin pentru nevoile noastre.

  Din experienţa pe care o am de-a lungul vieţii, am învăţat că nici reclama, nici propria publicitate nu-ţi aduc profit, ci numai binecuvântarea lui Dumnezeu, Stăpânul tuturor lucrurilor şi al tuturor oamenilor. De atâtea ori am văzut cum în situaţii de criză Tatăl ceresc ne trimitea de lucru şi colaboratori noi. Consider a fi total nepotrivit să-mi fac clienţi, luând legătura cu diverse persoane din domeniul în care lucrez, prezentându-le un preţ mai mic şi, implicit, determinându-i să-mi dea mie de lucru, rupând astfel relaţiile de colaborare cu alţi colegi de breaslă.

  Cunoscând foarte bine făgăduinţa de mai sus, cea din Matei 7:7,8, am pus-o în practică, cerându-I stăruitor de lucru. Credeţi că a venit de lucru? Nu. Dar mi-a venit în minte ideea de a investi într-o tehnică nouă, lansând pe piaţă un produs care nu există în oraşul meu. Dar cum să-i spun soţului de idee, căci investiţia întrecea cu mult posibilităţile noastre financiare, iar creditul sau ratele nu încăpeau în mintea noastră.
  I-am prezentat visul meu lui Dumnezeu şi I-am spus că, dacă acest gând era de la El, să mă ajute să îl aduc la îndeplinire. Dumnezeu a condus lucrurile providenţial, aducând circumstanţele favorabile pentru a prezenta planul meu soţului, dar şi unor viitori colaboratori, care s-au arătat interesaţi de idee. Am achiziţionat noua tehnologie din SUA la jumătate din preţul cu care se livra pe piaţa din România şi Tatăl ceresc mi-a dat şi resursele financiare în acest scop, fără să fac vreun împrumut şi chiar fără să mă ating de micile economii pe care le aveam. Mi-am scos investiţia în cinci luni şi nu regret curajul de a investi în timp de criză.

  „Dacă-i lipseşte cuiva înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

  Mihaela Roxana Balogh, Sfântu Gheorghe, Transilvania de Sud

  Investiţi în timp de criză (I) - 2016. Era început de februarie 2011. România simţea din plin efectele crizei financiare care se abătuse cu câţiva ani în urmă peste ţările civilizate ale lumii. Simţeam acelaşi lucru şi eu în mica afacere pe care o am împreună cu soţul meu. Intrările erau sub nivelul cheltuielilor de întreţinere a firmei. Îngrijorarea începuse să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...