Eu tot nu-L părăsesc pe Dumnezeu

Binecuvântat să fie Domnul, care zilnic ne poartă povara, Dumnezeu, mântuirea noastră. Dumnezeu este pentru noi Dumnezeul izbăvirilor, şi Domnul Dumnezeu ne poate scăpa de moarte. (Psalmii 68:19,20)

Era miercuri dimineaţă. Am plecat la muncă, aşa cum am programul în fiecare zi. Dar am uitat să mă rog dimineaţa acasă. M-am rugat în tren până acolo, dar nu este acelaşi lucru ca atunci când te rogi în linişte, în cămăruţa ta.

Am ajuns la muncă, m-am apucat de treaba pe care o aveam de făcut şi aproximativ după o oră am căzut pur şi simplu şi mi-am rupt mâna.

M-am ridicat imediat şi mi-am adus aminte că nu mă rugasem aşa cum o făceam întotdeauna şi, supărată pe cel rău, am zis: „Satano, indiferent ce mi-ai face, eu tot nu-1 părăsesc pe Dumnezeu.”

A fost nevoie ca doamna la care lucram să meargă cu mine la medic, ca să mi se pună mâna în ghips.
Ce credeţi? Am avut o altă încercare. Mâna nu a fost poziţionată corect în ghips şi, după o săptămână în care în loc să dea semne de vindecare era mai rău, m-am dus din nou la medic. De data aceasta, mi-a aşezat oasele la locul lor prin mai multe manevre, dar fără niciun fel de calmant. Nu pot să spun ce durere a trebuit să suport.

Atunci m-am gândit la cât de mult a suferit Hristos pentru mine şi cât contează rugăciunea şi legătura noastră cu Tatăl ceresc în fiecare clipă. Trăisem şi mai înainte experienţe cumplite, dar nu ştiu de ce aceasta m-a marcat foarte mult. Poate pentru că nu puteam să mă folosesc de mâna aceea şi trebuia să depind de fiica mea… Dar mă mustra conştiinţa că nu m-am rugat şi Satana a prins momentul şi încerca să-mi sugereze că Dumnezeu este rău.

Dar eu m-am încrezut în Dumnezeu şi m-am prins cu putere de credinţa în Tatăl din cer.

Vă încurajez să vă rugaţi şi să-I spuneţi lui Dumnezeu toate problemele voastre ca unui prieten, să vă deschideţi tot sufletul faţă de El şi să-I cereţi ajutorul. El va auzi şi vă va asculta cu siguranţă.

Acum, aşa vorbeşte Domnul, care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc; te chem pe nume, eşti al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor ineca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău…” (Isaia 43:1-3).

Irina Sfetcu, Roşiori de Vede, Oltenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor