Articolul precedentA înviat!
  Articolul următorUn doctor în teologie

  Experienţă de o viaţă

  Cine are o inimă înţeleaptă îşi arată înţelepciunea când vorbeşte şi mereu se văd învăţături noi pe buzele lui. (Proverbele 16:23)

  Oricât am crede despre noi înşine că avem cele mai bune intenţii şi că reacţionăm aşa cum este corect faţă de persoanele din jurul nostru, totuşi în orice moment din viaţă rămâne loc de o atenţie mărită în felul de abordare al problemelor de zi cu zi.

  Am adunat 30 de ani în prima căsnicie. În toată această perioadă, am fost urmărită de gândul că soţul meu este un om cu vicii, idee ce eclipsa calităţile lui, pe care nu eram dispusă să le apreciez. În ciuda eforturilor lui de a avea atitudinea unui soţ iubitor, tandru şi responsabil, obiceiurile lui cu efecte distructive neutralizau tot ceea ce putea fi de apreciat şi de zidit în familia noastră. Liantul care susţinea relaţia noastră era puterea lui de a-şi recunoaşte greşelile.

  Amândoi duceam o viaţă de credinţă superficială, plină de formalism. Ţineam sărbătorile religioase ortodoxe. A venit însă un timp când Dumnezeu ni S-a descoperit şi nouă. A fost o mare eliberare pentru soţul meu. Amândoi am răspuns chemării. Ne-am putut bucura împreună în biserică numai doi ani, perioadă în care am cunoscut adevăratul lui caracter.

  După decesul lui au început remuşcările pentru atitudinea mea neatentă faţă de luptele pe care le ducea, pentru că nu fusesem dispusă să-l înţeleg şi pentru că nu-i oferisem dragostea mea necondiţionată.

  Dar, ca să înţeleg mai bine lecţia aceasta a iubirii faţă de semeni, deşi nu eram dispusă, Domnul a găsit cu cale să pornesc din nou într-o luptă cu mine însămi, recăsătorindu-mă. Iată-mă în faţa unei persoane cu o altă educaţie, cu alte obiceiuri, care a avut o copilărie grea, dar harnic, blând şi credincios. Dacă în experienţa anterioară n-am primit dragostea oferită de soţ, la momentul actual învăţ să iubesc atunci când sunt respinsă. Am învăţat să primesc ceea ce mi se poate oferi şi să exploatez orice moment, privind atent la ceea ce ar putea să strice momentele frumoase din relaţia noastră.

  Ciudată este existenţa pe pământul acesta, dar frumoasă este viaţa atunci când lupţi alături de Domnul, căci astfel „ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine” (Proverbele 31:25).

  „Faceţi din Domnul Hristos cel dintâi, cel din urmă şi cel mai bun dintre toate lucrurile. Priviţi continuu la El şi dragostea voastră pentru El va deveni tot mai profundă şi mai puternică… Tot astfel va deveni şi dragostea voastră unul pentru celălalt…” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 88)

  Niculina Bejenaru, Oneşti, Moldova

  Experienţă de o viaţă - 2016. Oricât am crede despre noi înşine că avem cele mai bune intenţii şi că reacţionăm aşa cum este corect faţă de persoanele din jurul nostru, totuşi în orice moment din viaţă rămâne loc de o atenţie mărită în felul de abordare al problemelor de zi cu zi. Am adunat 30 de ani în prima căsnicie. În toată această perioadă...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...