Articolul precedentUn doctor în teologie
  Articolul următorPasiune molipsitoare

  Surpriza de la urmă

  Eu strig cu glasul meu către Domnul şi El îmi răspunde din muntele Său cel sfânt. (Psalmii 3:4)

  Doamne, ştii că am mare nevoie măcar de o pereche de pantofi şi mai ştii că ori de câte ori am fost prin magazine în ultimul timp, ba nu am găsit mărimea, ba nu mi s-a potrivit modelul, ba aveau defecte de calitate… Tu ştii care sunt nevoile mele şi îmi cunoşti gusturile. Te rog frumos, ajuta-mă să găsesc o pereche de pantofi comozi şi convenabili ca preţ… Te mai rog ceva. Ajută-mă să nu mă las dominată de supărare în cazul în care răspunsul Tău va fi diferit de cel pe care-1 aştept. Amin.”

  Am început să colind magazinele din oraş. Din primul magazin am ieşit dezamăgită. Nu am găsit mărimea mea la niciunul dintre modelele care îmi plăceau. În următoarele magazine în care am intrat, am găsit mărimea, dar modelele nu erau pe gustul meu. Mi-am amintit o vorbă pe care tatăl meu mi-o spunea adesea şi anume că, dacă nu alegi când ai de unde, ajungi să culegi ce rămâne după alţii. Eram nemulţumită şi derutată în acelaşi timp.

  Am hotărât să intru în fiecare magazin de pe centru. În ultimul magazin pe care îl aveam la dispoziţie am găsit o pereche de pantofi care îmi veneau destul de bine. Înainte de a-i plăti, am decis să îi mai verific o dată. Imediat m-am schimbat la faţă când pe tocul unuia am observat o mică zgârietură. Am ieşit din magazin nemulţumită şi aproape supărată pe Dumnezeu. Am şi sunat-o pe mama să mă plâng. Dar în timp ce vorbeam cu ea, o voce interioară părea să-mi şoptească: Ar fi bine să treci strada. Vizavi este un magazin. E bine să încerci… Era cât pe ce să mă împotrivesc, dar îndemnul persista. Aşa că am trecut strada. Am intrat în magazin supărată şi neîncrezătoare. „Bună ziua. Caut o pereche de pantofi…” „Tocmai am primit marfă. Am cinci modele de pantofi – mărimea dumneavoastră. Priviţi… Trebuie să vi se potrivească vreuna…” O bucurie tainică mi-a cuprins inima în timp ce vânzătoarea aşeza pantofii pe tejghea. Era o pereche mai frumoasă ca alta şi una era albă, aşa cum de mult mi-am dorit să am. Am cumpărat în ocazia aceea trei perechi de pantofi. Am ieşit din magazin cu inima veselă. Doamne, mi-ai dat mai mult decât am cerut. A meritat să aştept… Nu sunt vrednică. Mulţumesc!

  Draga mea, sunt convinsă că ai şi tu anumite nevoi… Sunt mici? Sunt mari? Ştii deja că El le cunoaşte. Te sfătuiesc să apelezi la El pentru ajutor. Poate că răspunsul nu va veni atât de repede cum te aştepţi, dar va veni cu siguranţă la timpul potrivit. Ai încredere în Dumnezeu şi lasă-L să te surprindă. Ce spui? Accepţi provocarea?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Surpriza de la urmă - 2016. Doamne, ştii că am mare nevoie măcar de o pereche de pantofi şi mai ştii că ori de câte ori am fost prin magazine în ultimul timp, ba nu am găsit mărimea, ba nu mi s-a potrivit modelul, ba aveau defecte de calitate... Tu ştii care sunt nevoile mele şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...