Articolul precedentUn doctor în teologie
  Articolul următorPasiune molipsitoare

  Surpriza de la urmă

  Eu strig cu glasul meu către Domnul şi El îmi răspunde din muntele Său cel sfânt. (Psalmii 3:4)

  Doamne, ştii că am mare nevoie măcar de o pereche de pantofi şi mai ştii că ori de câte ori am fost prin magazine în ultimul timp, ba nu am găsit mărimea, ba nu mi s-a potrivit modelul, ba aveau defecte de calitate… Tu ştii care sunt nevoile mele şi îmi cunoşti gusturile. Te rog frumos, ajuta-mă să găsesc o pereche de pantofi comozi şi convenabili ca preţ… Te mai rog ceva. Ajută-mă să nu mă las dominată de supărare în cazul în care răspunsul Tău va fi diferit de cel pe care-1 aştept. Amin.”

  Am început să colind magazinele din oraş. Din primul magazin am ieşit dezamăgită. Nu am găsit mărimea mea la niciunul dintre modelele care îmi plăceau. În următoarele magazine în care am intrat, am găsit mărimea, dar modelele nu erau pe gustul meu. Mi-am amintit o vorbă pe care tatăl meu mi-o spunea adesea şi anume că, dacă nu alegi când ai de unde, ajungi să culegi ce rămâne după alţii. Eram nemulţumită şi derutată în acelaşi timp.

  Am hotărât să intru în fiecare magazin de pe centru. În ultimul magazin pe care îl aveam la dispoziţie am găsit o pereche de pantofi care îmi veneau destul de bine. Înainte de a-i plăti, am decis să îi mai verific o dată. Imediat m-am schimbat la faţă când pe tocul unuia am observat o mică zgârietură. Am ieşit din magazin nemulţumită şi aproape supărată pe Dumnezeu. Am şi sunat-o pe mama să mă plâng. Dar în timp ce vorbeam cu ea, o voce interioară părea să-mi şoptească: Ar fi bine să treci strada. Vizavi este un magazin. E bine să încerci… Era cât pe ce să mă împotrivesc, dar îndemnul persista. Aşa că am trecut strada. Am intrat în magazin supărată şi neîncrezătoare. „Bună ziua. Caut o pereche de pantofi…” „Tocmai am primit marfă. Am cinci modele de pantofi – mărimea dumneavoastră. Priviţi… Trebuie să vi se potrivească vreuna…” O bucurie tainică mi-a cuprins inima în timp ce vânzătoarea aşeza pantofii pe tejghea. Era o pereche mai frumoasă ca alta şi una era albă, aşa cum de mult mi-am dorit să am. Am cumpărat în ocazia aceea trei perechi de pantofi. Am ieşit din magazin cu inima veselă. Doamne, mi-ai dat mai mult decât am cerut. A meritat să aştept… Nu sunt vrednică. Mulţumesc!

  Draga mea, sunt convinsă că ai şi tu anumite nevoi… Sunt mici? Sunt mari? Ştii deja că El le cunoaşte. Te sfătuiesc să apelezi la El pentru ajutor. Poate că răspunsul nu va veni atât de repede cum te aştepţi, dar va veni cu siguranţă la timpul potrivit. Ai încredere în Dumnezeu şi lasă-L să te surprindă. Ce spui? Accepţi provocarea?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...