Biblia – o lumină pentru mine

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. (Psalmii 119:11)

  Când eram tânără, nu apreciam cartea de căpătâi, Biblia. Aveam acasă o bibliotecă plină cu sute de romane şi citeam până noaptea târziu. împreună cu mama, tata şi cele trei surori ale mele, practicam religia ortodoxă, mergând la biserică, ascultând predici, rugându-ne. Mama ne-a învăţat să ne rugăm, rugăciuni de care-mi amintesc şi astăzi.

  Într-o zi, sora mea mai mare mi-a dat un telefon prin care mă informa că a luat o decizie pentru care toată lumea este împotriva ei. Mă gândeam la ceva rău…, dar mare mi-a fost mirarea când ea mi-a povestit cu multă bucurie experienţa studiului Bibliei, a pocăinţei şi a botezului în Biserica Adventista de Ziua a Şaptea. Chiar dacă nu ştiam nimic despre această biserică, am asigurat-o că o iubesc la fel de mult şi că respect alegerea ei.

  Peste câţiva ani, sora mea m-a sunat şi mi-a adus la cunoştinţă că la Casa de Cultură din oraş va fi un program de evanghelizare cu un pastor din SUA, care va prezenta din Biblie adevărata zi de odihnă. Ea m-a rugat să vin măcar o seară şi, dacă nu-mi place, să nu mai vin. Apoi mi-a explicat că în fiecare seară cei din sală pot pune întrebări prin bileţele care urmează să fie puse într-un coşuleţ şi se va face extragerea la finalul fiecărei prelegeri. Cei ale căror bilete vor fi trase vor primi o carte sau o Biblie.

  Acasă am îngenuncheat şi L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea un semn: numele meu să fie extras în prima seară şi să primesc acea carte care va pune adevărul în lumină (aveam de gând să merg numai o dată). Doream să ştiu totuşi dacă într-adevăr ziua de odihnă este sâmbăta, şi nu duminica.

  La sfârşitul programului, o fetiţă a urcat cu coşuleţul în care erau bileţelele cu numele participanţilor şi a extras unul. Mare mi-a fost uimirea când s-a citit numele şi cartea ce era oferită. Numele era chiar al meu, iar cartea era chiar Biblia. Primisem un semn şi un răspuns la sincera mea rugăciune! Primisem lumina din Cuvântul lui Dumnezeu! Am continuat să merg în fiecare seară la evanghelizare, am continuat studiul şi apoi m-am botezat în Biserica Adventistă. Lumina din Biblia primită mi-a călăuzit paşii pe drumul vieţii. Ori de câte ori nu vedeam soarele, Dumnezeu îmi amintea că soarele este acolo după nori, chiar dacă eu nu-l vedeam.

  Vă îndemn şi pe voi, dragi cititoare, să nu vă lăsaţi doborâte de întunericul care apare pe cărarea vieţii, ci să căutaţi lumina care vine de la Domnul Isus. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12).

  Lenuţa Bularca, Sânnicolau-Mare, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...