Biblia – o lumină pentru mine

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta. (Psalmii 119:11)

  Când eram tânără, nu apreciam cartea de căpătâi, Biblia. Aveam acasă o bibliotecă plină cu sute de romane şi citeam până noaptea târziu. împreună cu mama, tata şi cele trei surori ale mele, practicam religia ortodoxă, mergând la biserică, ascultând predici, rugându-ne. Mama ne-a învăţat să ne rugăm, rugăciuni de care-mi amintesc şi astăzi.

  Într-o zi, sora mea mai mare mi-a dat un telefon prin care mă informa că a luat o decizie pentru care toată lumea este împotriva ei. Mă gândeam la ceva rău…, dar mare mi-a fost mirarea când ea mi-a povestit cu multă bucurie experienţa studiului Bibliei, a pocăinţei şi a botezului în Biserica Adventista de Ziua a Şaptea. Chiar dacă nu ştiam nimic despre această biserică, am asigurat-o că o iubesc la fel de mult şi că respect alegerea ei.

  Peste câţiva ani, sora mea m-a sunat şi mi-a adus la cunoştinţă că la Casa de Cultură din oraş va fi un program de evanghelizare cu un pastor din SUA, care va prezenta din Biblie adevărata zi de odihnă. Ea m-a rugat să vin măcar o seară şi, dacă nu-mi place, să nu mai vin. Apoi mi-a explicat că în fiecare seară cei din sală pot pune întrebări prin bileţele care urmează să fie puse într-un coşuleţ şi se va face extragerea la finalul fiecărei prelegeri. Cei ale căror bilete vor fi trase vor primi o carte sau o Biblie.

  Acasă am îngenuncheat şi L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea un semn: numele meu să fie extras în prima seară şi să primesc acea carte care va pune adevărul în lumină (aveam de gând să merg numai o dată). Doream să ştiu totuşi dacă într-adevăr ziua de odihnă este sâmbăta, şi nu duminica.

  La sfârşitul programului, o fetiţă a urcat cu coşuleţul în care erau bileţelele cu numele participanţilor şi a extras unul. Mare mi-a fost uimirea când s-a citit numele şi cartea ce era oferită. Numele era chiar al meu, iar cartea era chiar Biblia. Primisem un semn şi un răspuns la sincera mea rugăciune! Primisem lumina din Cuvântul lui Dumnezeu! Am continuat să merg în fiecare seară la evanghelizare, am continuat studiul şi apoi m-am botezat în Biserica Adventistă. Lumina din Biblia primită mi-a călăuzit paşii pe drumul vieţii. Ori de câte ori nu vedeam soarele, Dumnezeu îmi amintea că soarele este acolo după nori, chiar dacă eu nu-l vedeam.

  Vă îndemn şi pe voi, dragi cititoare, să nu vă lăsaţi doborâte de întunericul care apare pe cărarea vieţii, ci să căutaţi lumina care vine de la Domnul Isus. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii” (Ioan 8:12).

  Lenuţa Bularca, Sânnicolau-Mare, Banat

  Biblia - o lumină pentru mine - 2016. Când eram tânără, nu apreciam cartea de căpătâi, Biblia. Aveam acasă o bibliotecă plină cu sute de romane şi citeam până noaptea târziu. împreună cu mama, tata şi cele trei surori ale mele, practicam religia ortodoxă, mergând la biserică, ascultând predici, rugându-ne. Mama ne-a învăţat să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...