Articolul precedentMijlocirea lui Hristos
  Articolul următorEliberare pentru prizonieri

  Mama celor trei eroi

  Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l şi îţi voi plăti.” (Exodul 2:9)

  Imaginează-ţi că te-ai fi născut în secolul al XIV-lea î.Hr., pe timpul faraonului Ramses al II-lea (cca 1304-1237), în Orientul Apropiat, mai precis în ţinutul Gosen din Egipt. Ai fi trăit în mijlocul unui popor de sclavi evrei, ai fi fost sclava Iochebed, căsătorită cu Amram, amândoi făcând parte din seminţia lui Levi.

  Iehova, prin profeţii Săi, v-a înştiinţat că vă va elibera din robia egipteană printr-un conducător ales de El. Tu ai trei copii: Moise, Aaron şi Maria. Cel mai mic, Moise, un copilaş de numai trei luni, tocmai a fost salvat prin intervenţie divină în coşuleţul din nuiele împletite, de odiosul decret al lui faraon, care condamna la moarte pe orice nou-născut de parte bărbătească al sclavilor evrei.

  Fiica lui faraon, impresionată de gingăşia copilului, de ineditul situaţiei, se hotărăşte să-l adopte şi-ţi spune: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-1 şi îţi voi plăti.” Dar tu ai perceput mesajul ca pe unul venit de la Dumnezeu: „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” „Dar, Doamne, am doar doisprezece ani la dispoziţie, nu sunt decât o sclavă, trebuie să frământ lutul cu picioarele, adăugând paie, apoi să-l torn în formele pentru cărămizi; dacă nu-mi termin treba sunt biciuită; ajung acasă foarte istovită şi aici mă aşteaptă o mulţime de treburi… O, Domnul meu! De unde să mai am răbdare, blândeţe, iubire, timp pentru rugăciune şi educaţie pe multiple planuri? Sunt o femeie prea împovărată, prea simplă…”

  La toate aceste lamentări, cred că Dumnezeu ţi-ar fi răspuns plin de milă şi iubire: „Vei primi de la Mine tot ceea ce ai spus că nu poţi avea şi încă mult pe deasupra. Te va susţine şi Amram. Apoi învaţă-i pe copiii tăi, dă-le şi lor responsabilităţi. Nu te teme, ai încredere în Mine! Copiii tăi sunt nişte vase alese…”

  Câtă onoare i s-a făcut lui Iochebed să colaboreze cu Dumnezeu pentru a educa şi a forma pe „cel mai blând om de pe pământ” şi foarte influent, pe autorul primelor cinci cărţi ale Scriptură, pe cel mai mare dintre profeţi, prototipul Domnului Hristos, conducătorul poporului Său spre Canaan şi cel care a fost înviat de Domnul Isus şi luat la cer. De asemenea pe Aaron, care a slujit ca mare-preot, şi pe Maria, prorociţa, poeta şi cântăreaţa.

  „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” Când Dumnezeu ne încredinţează un dar, un talant, ne cere să-l creştem, să-l dezvoltăm în slujba Lui, spre slava Sa, iar răsplata va fi veşnică. Câtă responsabihtate, devotament, credinţă şi rugăciune implică această menire.

  Victoria Cherciu, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...