Articolul precedentMijlocirea lui Hristos
  Articolul următorEliberare pentru prizonieri

  Mama celor trei eroi

  Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l şi îţi voi plăti.” (Exodul 2:9)

  Imaginează-ţi că te-ai fi născut în secolul al XIV-lea î.Hr., pe timpul faraonului Ramses al II-lea (cca 1304-1237), în Orientul Apropiat, mai precis în ţinutul Gosen din Egipt. Ai fi trăit în mijlocul unui popor de sclavi evrei, ai fi fost sclava Iochebed, căsătorită cu Amram, amândoi făcând parte din seminţia lui Levi.

  Iehova, prin profeţii Săi, v-a înştiinţat că vă va elibera din robia egipteană printr-un conducător ales de El. Tu ai trei copii: Moise, Aaron şi Maria. Cel mai mic, Moise, un copilaş de numai trei luni, tocmai a fost salvat prin intervenţie divină în coşuleţul din nuiele împletite, de odiosul decret al lui faraon, care condamna la moarte pe orice nou-născut de parte bărbătească al sclavilor evrei.

  Fiica lui faraon, impresionată de gingăşia copilului, de ineditul situaţiei, se hotărăşte să-l adopte şi-ţi spune: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-1 şi îţi voi plăti.” Dar tu ai perceput mesajul ca pe unul venit de la Dumnezeu: „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” „Dar, Doamne, am doar doisprezece ani la dispoziţie, nu sunt decât o sclavă, trebuie să frământ lutul cu picioarele, adăugând paie, apoi să-l torn în formele pentru cărămizi; dacă nu-mi termin treba sunt biciuită; ajung acasă foarte istovită şi aici mă aşteaptă o mulţime de treburi… O, Domnul meu! De unde să mai am răbdare, blândeţe, iubire, timp pentru rugăciune şi educaţie pe multiple planuri? Sunt o femeie prea împovărată, prea simplă…”

  La toate aceste lamentări, cred că Dumnezeu ţi-ar fi răspuns plin de milă şi iubire: „Vei primi de la Mine tot ceea ce ai spus că nu poţi avea şi încă mult pe deasupra. Te va susţine şi Amram. Apoi învaţă-i pe copiii tăi, dă-le şi lor responsabilităţi. Nu te teme, ai încredere în Mine! Copiii tăi sunt nişte vase alese…”

  Câtă onoare i s-a făcut lui Iochebed să colaboreze cu Dumnezeu pentru a educa şi a forma pe „cel mai blând om de pe pământ” şi foarte influent, pe autorul primelor cinci cărţi ale Scriptură, pe cel mai mare dintre profeţi, prototipul Domnului Hristos, conducătorul poporului Său spre Canaan şi cel care a fost înviat de Domnul Isus şi luat la cer. De asemenea pe Aaron, care a slujit ca mare-preot, şi pe Maria, prorociţa, poeta şi cântăreaţa.

  „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” Când Dumnezeu ne încredinţează un dar, un talant, ne cere să-l creştem, să-l dezvoltăm în slujba Lui, spre slava Sa, iar răsplata va fi veşnică. Câtă responsabihtate, devotament, credinţă şi rugăciune implică această menire.

  Victoria Cherciu, Transilvania de Sud

  Mama celor trei eroi - 2016. Imaginează-ţi că te-ai fi născut în secolul al XIV-lea î.Hr., pe timpul faraonului Ramses al II-lea (cca 1304-1237), în Orientul Apropiat, mai precis în ţinutul Gosen din Egipt. Ai fi trăit în mijlocul unui popor de sclavi evrei, ai fi fost sclava Iochebed, căsătorită cu Amram, amândoi făcând parte din seminţia lui Levi. Iehova, prin profeţii Săi, v-a înştiinţat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....