Articolul precedentMijlocirea lui Hristos
  Articolul următorEliberare pentru prizonieri

  Mama celor trei eroi

  Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l şi îţi voi plăti.” (Exodul 2:9)

  Imaginează-ţi că te-ai fi născut în secolul al XIV-lea î.Hr., pe timpul faraonului Ramses al II-lea (cca 1304-1237), în Orientul Apropiat, mai precis în ţinutul Gosen din Egipt. Ai fi trăit în mijlocul unui popor de sclavi evrei, ai fi fost sclava Iochebed, căsătorită cu Amram, amândoi făcând parte din seminţia lui Levi.

  Iehova, prin profeţii Săi, v-a înştiinţat că vă va elibera din robia egipteană printr-un conducător ales de El. Tu ai trei copii: Moise, Aaron şi Maria. Cel mai mic, Moise, un copilaş de numai trei luni, tocmai a fost salvat prin intervenţie divină în coşuleţul din nuiele împletite, de odiosul decret al lui faraon, care condamna la moarte pe orice nou-născut de parte bărbătească al sclavilor evrei.

  Fiica lui faraon, impresionată de gingăşia copilului, de ineditul situaţiei, se hotărăşte să-l adopte şi-ţi spune: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-1 şi îţi voi plăti.” Dar tu ai perceput mesajul ca pe unul venit de la Dumnezeu: „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” „Dar, Doamne, am doar doisprezece ani la dispoziţie, nu sunt decât o sclavă, trebuie să frământ lutul cu picioarele, adăugând paie, apoi să-l torn în formele pentru cărămizi; dacă nu-mi termin treba sunt biciuită; ajung acasă foarte istovită şi aici mă aşteaptă o mulţime de treburi… O, Domnul meu! De unde să mai am răbdare, blândeţe, iubire, timp pentru rugăciune şi educaţie pe multiple planuri? Sunt o femeie prea împovărată, prea simplă…”

  La toate aceste lamentări, cred că Dumnezeu ţi-ar fi răspuns plin de milă şi iubire: „Vei primi de la Mine tot ceea ce ai spus că nu poţi avea şi încă mult pe deasupra. Te va susţine şi Amram. Apoi învaţă-i pe copiii tăi, dă-le şi lor responsabilităţi. Nu te teme, ai încredere în Mine! Copiii tăi sunt nişte vase alese…”

  Câtă onoare i s-a făcut lui Iochebed să colaboreze cu Dumnezeu pentru a educa şi a forma pe „cel mai blând om de pe pământ” şi foarte influent, pe autorul primelor cinci cărţi ale Scriptură, pe cel mai mare dintre profeţi, prototipul Domnului Hristos, conducătorul poporului Său spre Canaan şi cel care a fost înviat de Domnul Isus şi luat la cer. De asemenea pe Aaron, care a slujit ca mare-preot, şi pe Maria, prorociţa, poeta şi cântăreaţa.

  „Ia copilul acesta, creşte-1 pentru Mine şi îţi voi plăti!” Când Dumnezeu ne încredinţează un dar, un talant, ne cere să-l creştem, să-l dezvoltăm în slujba Lui, spre slava Sa, iar răsplata va fi veşnică. Câtă responsabihtate, devotament, credinţă şi rugăciune implică această menire.

  Victoria Cherciu, Transilvania de Sud

  Mama celor trei eroi - 2016. Imaginează-ţi că te-ai fi născut în secolul al XIV-lea î.Hr., pe timpul faraonului Ramses al II-lea (cca 1304-1237), în Orientul Apropiat, mai precis în ţinutul Gosen din Egipt. Ai fi trăit în mijlocul unui popor de sclavi evrei, ai fi fost sclava Iochebed, căsătorită cu Amram, amândoi făcând parte din seminţia lui Levi. Iehova, prin profeţii Săi, v-a înştiinţat că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...