Articolul precedentLucrarea lui Hristos în cer
  Articolul următorAi grijă la griji!

  Caut o casă

  Tu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptului. (Isaia 26:7)

  Lucram la Vatra Dornei, dar a trebuit să-mi schimb serviciul şi iată-mă la Suceava. De lucru aveam, dar îmi trebuia o locuinţă. Banii nu erau prea mulţi, aşa că aveam nevoie de o soluţie convenabilă. Ea s-a concretizat într-un apartament pe care nişte prieteni mi l-au lăsat în grijă pe o perioadă mai mare de timp. Dar, aşa cum ştiţi, timpul trece iute şi eram iarăşi în căutarea unei locuinţe.

  Am găsit un apartament mai mare, dar a trebuit să-l împart cu cineva, pentru plata chiriei. Tânăra cu care stăteam nu era adventistă şi n-am putut să mă apropii prea mult de ea. În schimb, am cunoscut-o la biserică pe Alina, o fată care stătea aproape de mine, şi m-am împrietenit cu ea. Lucrul acesta a durat cam trei ani, apoi s-a întâmplat nenorocirea: prietena mea a murit! Am suferit foarte mult şi de multe ori îmi găseam consolarea lângă mama ei.

  Apoi am stat într-o garsonieră. Era bine pentru că eram singură şi liniştită, însă nici aici n-am rămas mult şi a trebuit să mă mut. Noua mea gazdă a murit şi iată-mă, iarăşi, cu bagajul la uşă! Atunci am început să mă rog, cum nu m-am mai rugat niciodată: „Doamne, Tu ai toate casele din lume. Te rog, dă-mi şi mie una, ca să nu fiu nevoită să mă tot mut mereu!”

  Ca să nu mai lungesc povestea, vreau să vă spun că Domnul mi-a răspuns la rugăciune şi acum nu stau într-o garsonieră sau într-un apartament, ci într-o vilă frumoasă şi spaţioasă, împreună cu mama Alinei. Când a auzit de problema mea, m-a invitat să stau cu ea. Soţul ei murise şi se simţea singură. Ne înţelegem foarte bine şi amândouă îi mulţumim mereu Domnului pentru grija Sa părintească.

  Toate acestea mă ajută să conştientizez că pe pământ suntem străini şi călători, dar cetăţenia noastră este în ceruri, unde fiecare mântuit va avea o casă superbă pentru veşnicie. Este nevoie să ne pregătim bagajul caracterului ca să fim pregătiţi pentru mutarea finală. Abia aştept să ajungem Acasă.

  În Biblie, moştenirea celor mântuiţi este numită „patrie”. „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (Isaia 32:18). „Durerea nu poate exista în cer. Nu vor mai fi lacrimi, nici cortegii funerare, nici doliu. Moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). Pe acele câmpii paşnice, lângă acele izvoare vii, copiii lui Dumnezeu, care au fost atât de mult străini şi călători, vor fi acasă.” (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 554)

  Liliana Ungureanu, Suceava, Moldova

  Caut o casă - 2016. Lucram la Vatra Dornei, dar a trebuit să-mi schimb serviciul şi iată-mă la Suceava. De lucru aveam, dar îmi trebuia o locuinţă. Banii nu erau prea mulţi, aşa că aveam nevoie de o soluţie convenabilă. Ea s-a concretizat într-un...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...