Articolul precedentLucrarea lui Hristos în cer
  Articolul următorAi grijă la griji!

  Caut o casă

  Tu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptului. (Isaia 26:7)

  Lucram la Vatra Dornei, dar a trebuit să-mi schimb serviciul şi iată-mă la Suceava. De lucru aveam, dar îmi trebuia o locuinţă. Banii nu erau prea mulţi, aşa că aveam nevoie de o soluţie convenabilă. Ea s-a concretizat într-un apartament pe care nişte prieteni mi l-au lăsat în grijă pe o perioadă mai mare de timp. Dar, aşa cum ştiţi, timpul trece iute şi eram iarăşi în căutarea unei locuinţe.

  Am găsit un apartament mai mare, dar a trebuit să-l împart cu cineva, pentru plata chiriei. Tânăra cu care stăteam nu era adventistă şi n-am putut să mă apropii prea mult de ea. În schimb, am cunoscut-o la biserică pe Alina, o fată care stătea aproape de mine, şi m-am împrietenit cu ea. Lucrul acesta a durat cam trei ani, apoi s-a întâmplat nenorocirea: prietena mea a murit! Am suferit foarte mult şi de multe ori îmi găseam consolarea lângă mama ei.

  Apoi am stat într-o garsonieră. Era bine pentru că eram singură şi liniştită, însă nici aici n-am rămas mult şi a trebuit să mă mut. Noua mea gazdă a murit şi iată-mă, iarăşi, cu bagajul la uşă! Atunci am început să mă rog, cum nu m-am mai rugat niciodată: „Doamne, Tu ai toate casele din lume. Te rog, dă-mi şi mie una, ca să nu fiu nevoită să mă tot mut mereu!”

  Ca să nu mai lungesc povestea, vreau să vă spun că Domnul mi-a răspuns la rugăciune şi acum nu stau într-o garsonieră sau într-un apartament, ci într-o vilă frumoasă şi spaţioasă, împreună cu mama Alinei. Când a auzit de problema mea, m-a invitat să stau cu ea. Soţul ei murise şi se simţea singură. Ne înţelegem foarte bine şi amândouă îi mulţumim mereu Domnului pentru grija Sa părintească.

  Toate acestea mă ajută să conştientizez că pe pământ suntem străini şi călători, dar cetăţenia noastră este în ceruri, unde fiecare mântuit va avea o casă superbă pentru veşnicie. Este nevoie să ne pregătim bagajul caracterului ca să fim pregătiţi pentru mutarea finală. Abia aştept să ajungem Acasă.

  În Biblie, moştenirea celor mântuiţi este numită „patrie”. „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (Isaia 32:18). „Durerea nu poate exista în cer. Nu vor mai fi lacrimi, nici cortegii funerare, nici doliu. Moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). Pe acele câmpii paşnice, lângă acele izvoare vii, copiii lui Dumnezeu, care au fost atât de mult străini şi călători, vor fi acasă.” (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 554)

  Liliana Ungureanu, Suceava, Moldova

  Caut o casă - 2016. Lucram la Vatra Dornei, dar a trebuit să-mi schimb serviciul şi iată-mă la Suceava. De lucru aveam, dar îmi trebuia o locuinţă. Banii nu erau prea mulţi, aşa că aveam nevoie de o soluţie convenabilă. Ea s-a concretizat într-un...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...