Articolul precedentLucrarea lui Hristos în cer
  Articolul următorAi grijă la griji!

  Caut o casă

  Tu, care eşti fără prihană, netezeşti cărarea dreptului. (Isaia 26:7)

  Lucram la Vatra Dornei, dar a trebuit să-mi schimb serviciul şi iată-mă la Suceava. De lucru aveam, dar îmi trebuia o locuinţă. Banii nu erau prea mulţi, aşa că aveam nevoie de o soluţie convenabilă. Ea s-a concretizat într-un apartament pe care nişte prieteni mi l-au lăsat în grijă pe o perioadă mai mare de timp. Dar, aşa cum ştiţi, timpul trece iute şi eram iarăşi în căutarea unei locuinţe.

  Am găsit un apartament mai mare, dar a trebuit să-l împart cu cineva, pentru plata chiriei. Tânăra cu care stăteam nu era adventistă şi n-am putut să mă apropii prea mult de ea. În schimb, am cunoscut-o la biserică pe Alina, o fată care stătea aproape de mine, şi m-am împrietenit cu ea. Lucrul acesta a durat cam trei ani, apoi s-a întâmplat nenorocirea: prietena mea a murit! Am suferit foarte mult şi de multe ori îmi găseam consolarea lângă mama ei.

  Apoi am stat într-o garsonieră. Era bine pentru că eram singură şi liniştită, însă nici aici n-am rămas mult şi a trebuit să mă mut. Noua mea gazdă a murit şi iată-mă, iarăşi, cu bagajul la uşă! Atunci am început să mă rog, cum nu m-am mai rugat niciodată: „Doamne, Tu ai toate casele din lume. Te rog, dă-mi şi mie una, ca să nu fiu nevoită să mă tot mut mereu!”

  Ca să nu mai lungesc povestea, vreau să vă spun că Domnul mi-a răspuns la rugăciune şi acum nu stau într-o garsonieră sau într-un apartament, ci într-o vilă frumoasă şi spaţioasă, împreună cu mama Alinei. Când a auzit de problema mea, m-a invitat să stau cu ea. Soţul ei murise şi se simţea singură. Ne înţelegem foarte bine şi amândouă îi mulţumim mereu Domnului pentru grija Sa părintească.

  Toate acestea mă ajută să conştientizez că pe pământ suntem străini şi călători, dar cetăţenia noastră este în ceruri, unde fiecare mântuit va avea o casă superbă pentru veşnicie. Este nevoie să ne pregătim bagajul caracterului ca să fim pregătiţi pentru mutarea finală. Abia aştept să ajungem Acasă.

  În Biblie, moştenirea celor mântuiţi este numită „patrie”. „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (Isaia 32:18). „Durerea nu poate exista în cer. Nu vor mai fi lacrimi, nici cortegii funerare, nici doliu. Moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut” (Apocalipsa 21:4). Pe acele câmpii paşnice, lângă acele izvoare vii, copiii lui Dumnezeu, care au fost atât de mult străini şi călători, vor fi acasă.” (Ellen G. White, Tragedia veacurilor, p. 554)

  Liliana Ungureanu, Suceava, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...