Articolul precedentAi grijă la griji!
  Articolul următorExact așa cum suntem

  Declaraţie de dragoste

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3)

  Prin marea Sa bunătate şi dragoste. Dumnezeu m-a binecuvântat cu părinţi minunaţi şi cu posibilitatea de a-mi trăi copilăria şi tinereţea alături de ei, într-un loc în care El a lăsat din belşug „urmele” existenţei Sale… În aceste locuri mi-a arătat mama prima floare. Cu siguranţă aici am văzut primul fluture colorat, am auzit cântând păsările şi am văzut strălucind prima stea… Şi aşa cum probabil bănuiţi deja, tot aici, vegheată de acelaşi inger pământean, mi-am împreunat mâinile pentru prima dată în rugăciune. Firesc, au venit şi răspunsurile. Apoi, după nişte ani, într-o însorită zi de vară…, declaraţia de dragoste… Da! Declaraţia de dragoste!…

  Mă pregăteam să plec în oraş… În grădiniţa din faţa casei părinteşti înfloreau trandafirii. Aşa cum îi era obiceiul, când plecam de acasă, mama m-a condus câţiva paşi… Ne-am oprit în dreptul unui trandafir alb, cel mai mare din toată grădina, şi impresionată de perfecţiunea frumuseţii lui am spus: „Dumnezeu parcă ne zâmbeşte prin această floare şi spune: „Te iubesc!”… Nu ştiu exact ce mi-a răspuns mama mea acum douăzeci de ani… I-am reţinut în memorie doar surâsul… Un surâs îngeresc, izvorât din inimă, pe care-l avea şi atunci când am revenit acasă.

  „Du-te în cameră şi vezi! Este ceva pentru tine…” Curioasă, m-am dus imediat, fără să pun întrebări… Am deschis uşa şi am rămas în prag, cu răsuflarea tăiată, fără să pot scoate un cuvânt. Şi poate că nici nu ar fi fost potrivit să spun ceva, pentru că Cineva, în acel moment, tocmai îmi făcea o declaraţie de dragoste!
  În mijlocul camerei, pe masă, „trona” cel mai mare, mai frumos şi mai colorat buchet de trandafiri pe care l-am văzut şi l-am primit vreodată… Instantaneu, am auzit o voce, nu cu urechile, ci cu inima mea, care-mi spunea: „Te iubesc nu doar atât cât îţi poate spune un trandafir alb, ci mult mai mult… Atât cât îţi poate spune acest buchet şi infinit mai mult.” Atunci a fost prima dată când am perceput atât de intens mărimea iubirii lui Dumnezeu faţă de mine personal. A fost prima dată când El a vorbit atât de clar sufletului meu. Buchetul a fost adus special pentru mine, de către o mătuşă, fără nicio ocazie deosebită, imediat după plecarea mea în oraş. Când m-am întors, deşi am stat destul de puţin, mătuşa deja plecase.

  Am încercat să cuprind buchetul imens cu braţele şi am şoptit şi eu: „Te iubesc, Doamne!” Şi astăzi fac aceeaşi mărturisire. Merită să avem încredere în Dumnezeu, să-L iubim cu toată inima şi să-L facem cunoscut semenilor noştri!

  Eva Muntean, Petroşani, Banat

  Declaraţie de dragoste - 2016. „Du-te în cameră şi vezi! Este ceva pentru tine...” Curioasă, m-am dus imediat, fără să pun întrebări... Am deschis uşa şi am rămas în prag, cu răsuflarea tăiată, fără să pot scoate un cuvânt. Şi poate că nici nu ar fi fost potrivit să spun ceva, pentru că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...