Articolul precedentAi grijă la griji!
  Articolul următorExact așa cum suntem

  Declaraţie de dragoste

  Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3)

  Prin marea Sa bunătate şi dragoste. Dumnezeu m-a binecuvântat cu părinţi minunaţi şi cu posibilitatea de a-mi trăi copilăria şi tinereţea alături de ei, într-un loc în care El a lăsat din belşug „urmele” existenţei Sale… În aceste locuri mi-a arătat mama prima floare. Cu siguranţă aici am văzut primul fluture colorat, am auzit cântând păsările şi am văzut strălucind prima stea… Şi aşa cum probabil bănuiţi deja, tot aici, vegheată de acelaşi inger pământean, mi-am împreunat mâinile pentru prima dată în rugăciune. Firesc, au venit şi răspunsurile. Apoi, după nişte ani, într-o însorită zi de vară…, declaraţia de dragoste… Da! Declaraţia de dragoste!…

  Mă pregăteam să plec în oraş… În grădiniţa din faţa casei părinteşti înfloreau trandafirii. Aşa cum îi era obiceiul, când plecam de acasă, mama m-a condus câţiva paşi… Ne-am oprit în dreptul unui trandafir alb, cel mai mare din toată grădina, şi impresionată de perfecţiunea frumuseţii lui am spus: „Dumnezeu parcă ne zâmbeşte prin această floare şi spune: „Te iubesc!”… Nu ştiu exact ce mi-a răspuns mama mea acum douăzeci de ani… I-am reţinut în memorie doar surâsul… Un surâs îngeresc, izvorât din inimă, pe care-l avea şi atunci când am revenit acasă.

  „Du-te în cameră şi vezi! Este ceva pentru tine…” Curioasă, m-am dus imediat, fără să pun întrebări… Am deschis uşa şi am rămas în prag, cu răsuflarea tăiată, fără să pot scoate un cuvânt. Şi poate că nici nu ar fi fost potrivit să spun ceva, pentru că Cineva, în acel moment, tocmai îmi făcea o declaraţie de dragoste!
  În mijlocul camerei, pe masă, „trona” cel mai mare, mai frumos şi mai colorat buchet de trandafiri pe care l-am văzut şi l-am primit vreodată… Instantaneu, am auzit o voce, nu cu urechile, ci cu inima mea, care-mi spunea: „Te iubesc nu doar atât cât îţi poate spune un trandafir alb, ci mult mai mult… Atât cât îţi poate spune acest buchet şi infinit mai mult.” Atunci a fost prima dată când am perceput atât de intens mărimea iubirii lui Dumnezeu faţă de mine personal. A fost prima dată când El a vorbit atât de clar sufletului meu. Buchetul a fost adus special pentru mine, de către o mătuşă, fără nicio ocazie deosebită, imediat după plecarea mea în oraş. Când m-am întors, deşi am stat destul de puţin, mătuşa deja plecase.

  Am încercat să cuprind buchetul imens cu braţele şi am şoptit şi eu: „Te iubesc, Doamne!” Şi astăzi fac aceeaşi mărturisire. Merită să avem încredere în Dumnezeu, să-L iubim cu toată inima şi să-L facem cunoscut semenilor noştri!

  Eva Muntean, Petroşani, Banat

  Declaraţie de dragoste - 2016. „Du-te în cameră şi vezi! Este ceva pentru tine...” Curioasă, m-am dus imediat, fără să pun întrebări... Am deschis uşa şi am rămas în prag, cu răsuflarea tăiată, fără să pot scoate un cuvânt. Şi poate că nici nu ar fi fost potrivit să spun ceva, pentru că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...