Articolul precedentDesăvârșirea
  Articolul următorCu Dumnezeu în celulă

  Ultimul examen

  El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă. (Psalmii 145:19)

  Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Colegele de cameră erau deja plecate acasă şi am rămas singură în liniştea apăsătoare. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte. Ştiam că omeneşte era imposibil să le învăţ în atâta timp, mai ales că era vorba de biochimie, o materie plină de formule şi reacţii.

  Mi-a venit în minte că am citit în Biblie despre tragerea la sorţi şi m-am gândit că Dumnezeu mă poate ajuta să trag acele două subiecte pe care le voi primi la examen. M-am rugat sincer să mă conducă, dacă este în acord cu voia Lui. Nu am vrut să îmi fac un obicei din această metodă. Simţeam că aceasta este o ocazie specială şi am nevoie de un ajutor special. Am scris pe bileţele numerele până la 42, le-am amestecat, apoi am extras două. Am învăţat cele două subiecte şi am încercat să mă uit şi peste celelalte, dar timpul era foarte scurt.

  A doua zi, la examen, când m-am uitat pe biletul extras, mi-au dispărut toate îndoielile şi am ştiut că Domnul este cu mine. Subiectele erau exact aceleaşi.

  Cei mai mulţi cred că a fost o întâmplare norocoasă. Dar eu ştiu că, dacă Îi cerem ceva lui Dumnezeu din toată inima şi Îi permitem să lucreze în viaţa noastră, El ne oferă binecuvântarea Sa şi ne dă capacitatea de a înţelege lucrurile valoroase. Eu L-am găsit pe El şi împreună cu El multe lucruri preţioase, experienţe. Îţi doresc şi ţie să Îl găseşti.

  „Urcând pas cu pas, te poţi căţăra pe cea mai înaltă culme şi vârful muntelui poate fi atins la sfârşit. Nu vă lăsaţi copleşiţi de cantitatea mare de muncă pe care trebuie să o faceţi în timpul vieţii, pentru că nu vi se cere să o faceţi toată o dată. Lăsaţi ca fiecare putere a fiinţei voastre să-şi facă lucrul de fiecare zi, îmbunătăţiţi fiecare şansă preţioasă, apreciaţi ajutorul pe care Dumnezeu vi-1 dă şi avansaţi pe scara progresului treaptă cu treaptă. Amintiţi-vă că trebuie să trăiţi fiecare moment la vremea sa, că Dumnezeu v-a dat o zi, iar înregistrările cereşti vor arăta cum i-aţi valorificat oportunităţile şi privilegiile. Fie ca să îmbunătăţiţi fiecare zi pe care Dumnezeu v-a dat-o, pentru ca la sfârşit să-L puteţi auzi pe Stăpân spunând: „Bine, rob bun şi credincios.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 34)

  Kristof Harmat Krisztina, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Ultimul examen - 2016. Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...