Articolul precedentDesăvârșirea
  Articolul următorCu Dumnezeu în celulă

  Ultimul examen

  El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă. (Psalmii 145:19)

  Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Colegele de cameră erau deja plecate acasă şi am rămas singură în liniştea apăsătoare. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte. Ştiam că omeneşte era imposibil să le învăţ în atâta timp, mai ales că era vorba de biochimie, o materie plină de formule şi reacţii.

  Mi-a venit în minte că am citit în Biblie despre tragerea la sorţi şi m-am gândit că Dumnezeu mă poate ajuta să trag acele două subiecte pe care le voi primi la examen. M-am rugat sincer să mă conducă, dacă este în acord cu voia Lui. Nu am vrut să îmi fac un obicei din această metodă. Simţeam că aceasta este o ocazie specială şi am nevoie de un ajutor special. Am scris pe bileţele numerele până la 42, le-am amestecat, apoi am extras două. Am învăţat cele două subiecte şi am încercat să mă uit şi peste celelalte, dar timpul era foarte scurt.

  A doua zi, la examen, când m-am uitat pe biletul extras, mi-au dispărut toate îndoielile şi am ştiut că Domnul este cu mine. Subiectele erau exact aceleaşi.

  Cei mai mulţi cred că a fost o întâmplare norocoasă. Dar eu ştiu că, dacă Îi cerem ceva lui Dumnezeu din toată inima şi Îi permitem să lucreze în viaţa noastră, El ne oferă binecuvântarea Sa şi ne dă capacitatea de a înţelege lucrurile valoroase. Eu L-am găsit pe El şi împreună cu El multe lucruri preţioase, experienţe. Îţi doresc şi ţie să Îl găseşti.

  „Urcând pas cu pas, te poţi căţăra pe cea mai înaltă culme şi vârful muntelui poate fi atins la sfârşit. Nu vă lăsaţi copleşiţi de cantitatea mare de muncă pe care trebuie să o faceţi în timpul vieţii, pentru că nu vi se cere să o faceţi toată o dată. Lăsaţi ca fiecare putere a fiinţei voastre să-şi facă lucrul de fiecare zi, îmbunătăţiţi fiecare şansă preţioasă, apreciaţi ajutorul pe care Dumnezeu vi-1 dă şi avansaţi pe scara progresului treaptă cu treaptă. Amintiţi-vă că trebuie să trăiţi fiecare moment la vremea sa, că Dumnezeu v-a dat o zi, iar înregistrările cereşti vor arăta cum i-aţi valorificat oportunităţile şi privilegiile. Fie ca să îmbunătăţiţi fiecare zi pe care Dumnezeu v-a dat-o, pentru ca la sfârşit să-L puteţi auzi pe Stăpân spunând: „Bine, rob bun şi credincios.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 34)

  Kristof Harmat Krisztina, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...