Articolul precedentDesăvârșirea
  Articolul următorCu Dumnezeu în celulă

  Ultimul examen

  El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă. (Psalmii 145:19)

  Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Colegele de cameră erau deja plecate acasă şi am rămas singură în liniştea apăsătoare. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte. Ştiam că omeneşte era imposibil să le învăţ în atâta timp, mai ales că era vorba de biochimie, o materie plină de formule şi reacţii.

  Mi-a venit în minte că am citit în Biblie despre tragerea la sorţi şi m-am gândit că Dumnezeu mă poate ajuta să trag acele două subiecte pe care le voi primi la examen. M-am rugat sincer să mă conducă, dacă este în acord cu voia Lui. Nu am vrut să îmi fac un obicei din această metodă. Simţeam că aceasta este o ocazie specială şi am nevoie de un ajutor special. Am scris pe bileţele numerele până la 42, le-am amestecat, apoi am extras două. Am învăţat cele două subiecte şi am încercat să mă uit şi peste celelalte, dar timpul era foarte scurt.

  A doua zi, la examen, când m-am uitat pe biletul extras, mi-au dispărut toate îndoielile şi am ştiut că Domnul este cu mine. Subiectele erau exact aceleaşi.

  Cei mai mulţi cred că a fost o întâmplare norocoasă. Dar eu ştiu că, dacă Îi cerem ceva lui Dumnezeu din toată inima şi Îi permitem să lucreze în viaţa noastră, El ne oferă binecuvântarea Sa şi ne dă capacitatea de a înţelege lucrurile valoroase. Eu L-am găsit pe El şi împreună cu El multe lucruri preţioase, experienţe. Îţi doresc şi ţie să Îl găseşti.

  „Urcând pas cu pas, te poţi căţăra pe cea mai înaltă culme şi vârful muntelui poate fi atins la sfârşit. Nu vă lăsaţi copleşiţi de cantitatea mare de muncă pe care trebuie să o faceţi în timpul vieţii, pentru că nu vi se cere să o faceţi toată o dată. Lăsaţi ca fiecare putere a fiinţei voastre să-şi facă lucrul de fiecare zi, îmbunătăţiţi fiecare şansă preţioasă, apreciaţi ajutorul pe care Dumnezeu vi-1 dă şi avansaţi pe scara progresului treaptă cu treaptă. Amintiţi-vă că trebuie să trăiţi fiecare moment la vremea sa, că Dumnezeu v-a dat o zi, iar înregistrările cereşti vor arăta cum i-aţi valorificat oportunităţile şi privilegiile. Fie ca să îmbunătăţiţi fiecare zi pe care Dumnezeu v-a dat-o, pentru ca la sfârşit să-L puteţi auzi pe Stăpân spunând: „Bine, rob bun şi credincios.” (Ellen G. White, Solii pentru tineret, p. 34)

  Kristof Harmat Krisztina, Tărgu Mureş, Transilvania de Sud

  Ultimul examen - 2016. Eram studentă la Medicină în anul întâi şi din examenele din primul semestru îmi mai rămăsese unul. M-am simţit împovărată sufleteşte din cauza învăţatului, simţeam că doar gândul că trebuie să iau în mână cartea mă oboseşte. Pentru această materie nu mai aveam timp suficient; mai erau 24 de ore şi eu aveam de învăţat 42 de subiecte...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!