Articolul precedentUn plan măreț
  Articolul următorNumai prin har

  Netezeşte calea Ta sub paşii mei

  Recunoaşte-L în toate căile tale şi el îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:6)

  Pe cărarea tinereţii e bine să ne aducem aminte de Creatorul nostru, să ne bucurăm şi să fim cu inima veselă, să ne împodobim omul ascuns al inimii cu un duh de dragoste şi blândeţe, rămânând smeriţi şi ascultând de Cuvântul lui Dumnezeu. Iar prin rugăciune, vom fi păziţi de atacurile aprige ce vin din partea celui rău, care au drept scop pierderea noastră.

  Din dorinţa de a asculta glasul Creatorului chiar şi atunci când părea că a scăpat situaţia de sub control, El a ales să dea un sens vieţii mele.

  Aveam doar cinci anişori, abia mă obişnuisem cu glasul mamei, cu privirea ei blândă şi cu atingerile ei calde, care mă făceau să simt că viaţa e frumoasă…, şi exact în acel moment, El, Cel care nu greşeşte niciodată, a îngăduit ca mama să treacă la odihnă.

  De-a lungul timpului…, am văzut copii fericiţi alături de părinţi, alături de mama lor. Eu nu am avut acest privilegiu. Mama a lipsit în cele mai importante momente din viaţa mea. Mi-aş fi dorit ca mama să mă vadă în prima mea zi de şcoală. De mică am visat ca mama să fie alături de mine în ziua nunţii mele…, însă ea a lipsit şi atunci. Apoi am devenit la rându-mi mamă şi primul gând a fost… la ea! Mama mea… ar fi devenit bunică. Mi-aş fi dorit să o văd strângându-şi nepotul la piept…, măcar o dată!

  Am avut multe momente de tristeţe, de plâns în singurătate, de amărăciune, de confuzie. Mă întrebam cum aş mai putea zbura eu… fără una dintre aripi? Timpul a trecut… şi cum toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, drumul meu a fost netezit de El.

  Am înţeles mai târziu că nu aş fi fost cine sunt azi cu ambele aripi! Dumnezeu m-a ales şi m-a pus deoparte ca, prin mâna mea, să treacă generaţii întregi de copii. Am învăţat să fiu ceea ce eu nu am avut. Am învăţat să le fiu mamă celor care trec prin situaţii grele, celor care suferă şi se simt ne-înţeleşi, respinşi, mamă şi prieten celor care s-au simţit „un nimic” măcar o dată în viaţă, exact cum m-am simţit eu mult timp după pierderea mamei.

  Am învăţat să-i învăţ pe alţii, să-i înţeleg, să-i ascult şi să-i sfătuiesc. Zeci, sute de copii, la nivel local, la nivel judeţean şi în definitiv… la nivelul împărăţiei cerurilor au făcut primii paşi în credinţă împreună cu mine! Îl laud pe Dumnezeu pentru lucrul acesta, dar şi pentru faptul că sacrificiul mamei şi sacrificiile ulterioare au avut şi vor avea un ecou veşnic! Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi…, chiar şi atunci când noi nu îl înţelegem… El netezeşte cărarea sub paşii celor ce sunt la dispoziţia Lui!

  Otilia Toma, Muntenia

  Netezeşte calea Ta sub paşii mei - 2016. De-a lungul timpului..., am văzut copii fericiţi alături de părinţi, alături de mama lor. Eu nu am avut acest privilegiu. Mama a lipsit în cele mai importante momente din viaţa mea. Mi-aş fi dorit ca mama să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...