Articolul precedentCa pana unui scriitor iscusit
  Articolul următorNicio scuză pentru păcat

  În mâna Sa

  Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme, lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. (Psalmii 34:1)

  De la naştere am un neg pe un picior. Niciodată nu m-am gândit că o să am probleme din cauza lui. Dar, într-o zi, am observat o mică rană în colţul lui. M-am dus la medic: mi-a spus să fiu atentă, să observ în continuare dacă are loc vreo schimbare şi să mă prezint iaraşi la control. După un timp, am observat într-adevăr că-şi schimbă culoarea şi, din când în când, sângerează. A trecut un an până când m-am dus la un alt medic, care m-a trimis urgent la operaţie. Mi-a spus în mod direct şi hotărât că am cancer.

  Vestea m-a şocat pe mine şi pe toată familia. Fiica mea a postat pe internet rugămintea ca toţi cunoscuţii noştri să se roage pentru problema aceasta. Am resimţit influenţa rugăciunilor înălţate pentru mine. Însă n-am putut crede că era vorba chiar de cancer. M-am dus la încă un medic, dar şi acesta mi-a spus că în rana aceea sunt celule canceroase. Atunci am decis să merg la operaţie. N-am ştiut ce urmări dificile va avea aceasta: săptămâni la rând n-am putut merge şi de multe ori eram descurajată. Dar Dumnezeu m-a încurajat foarte mult prin Cuvântul Lui şi prin intermediul membrilor bisericii. După câteva săptămâni, au venit şi rezultatele biopsiei, care demonstrau în ce pericol eram: melanom – un anumit tip de cancer.

  M-au trimis la Cluj pentru investigaţii şi acolo am avut parte de o experienţă minunată.

  Doctorul care m-a consultat a recunoscut că doar Dumnezeu a izolat celulele canceroase în rana aceea mică şi nu le-a permis să se extindă spre organele interne. Nu pot să uit ziua aceea…

  Nu a mai fost nevoie de niciun tratament ulterior. Domnul să fie slăvit pentru lucrul acesta! Încă trei ani la rând trebuie să merg la controale periodice, dar slavă Domnului, momentan nu este niciun semn că ar fi vreo problemă. Nu ştiu ce poate să aducă viitorul, dar un lucru este sigur: la Dumnezeu nu există situaţii imposibile. El îngăduie încercări ca să ne consolideze credinţa şi să ne arate cât de fragilă este viaţa noastră. Trebuie să fim pregătite, împăcate cu El în fiecare zi, pentru că nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine. El nu a promis că nu o să avem probleme în viaţa acesta, dar avem asigurarea că ne va susţine în momentele grele.

  „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. în lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (loan 16:33).

  Acceptă azi şi această promisiune: „Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 28:20).

  Adina Farago, Cămpeniţa, Transilvania de Sud

  În mâna Sa - 2016. De la naştere am un neg pe un picior. Niciodată nu m-am gândit că o să am probleme din cauza lui. Dar, într-o zi, am observat o mică rană în colţul lui. M-am dus la medic: mi-a spus să fiu atentă, să observ în continuare dacă are loc vreo schimbare şi să mă prezint iaraşi la control. După un timp...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...