Articolul precedentLa fel ca Iov
  Articolul următorDragoste, recunoștință, apreciere

  Preţuiţi-vă mamele!

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Ar trebui să învăţăm că trebuie să apreciem ceea ce avem, înainte ca timpul să ne forţeze să apreciem ce am avut!

  Oricât de frumoasă vi s-ar părea mama unui prieten, mama voastră nu poate fi considerată „urâtă”, ea este darul lui Dumnezeu pentru voi! Prin ea aţi primit viaţă, ea v-a crescut şi v-a îngrijit. De aceea fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru mama şi nu pregetaţi să-i spuneţi cât e de frumoasă!

  Îmi amintesc de o întâmplare petrecută pe când eram în clasa întâi. Era o zi de 8 Martie, când la şcoală se desfăşurau tot felul de evenimente şi serbări dedicate mamelor. La final, fiecare elev trebuia să-i ofere mamei lui un buchet de flori.

  Colegul meu de bancă era de naţionalitate turcă. Era frumos, uşor timid şi nu vorbea bine româneşte. La serbare, am descoperit că mama lui era cea mai frumoasă dintre toate. Vi s-a întâmplat vreodată să consideraţi şi voi că o altă mamă e mai frumoasă decât mama voastră? Ei, acea zi n-am s-o pot uita! Cui credeţi că am înmânat buchetul de trandafiri roşii, pregătit cu atâta drag, pentru serbare, de mama mea? Aţi intuit bine: i-am dat florile mamei colegului meu! Eram atât de bucuroasă, de parcă aş fi făcut vreo faptă ce merita lăudată, însă, când m-am îndreptat către mama mea şi-am zărit lacrimile ce şiroiau pe obraji, abia atunci am realizat ce am făcut, de parcă m-am trezit dintr-un coşmar! M-a marcat pe viaţă această întâmplare! M-am tot gândit de-a lungul timpului cum aş putea să îndrept lucrurile… N-am găsit nici până azi vreo soluţie, cu toate că, de-atunci şi până-acum, multe daruri i-am făcut, cu drag, dar parcă niciodată nu e destul ca să şteargă lacrimile de-atunci! Poate unele dintre voi se regăsesc în povestirea mea.

  Dragele mele, nu uitaţi: mama voastră, fie ea cu „defecte”, „rea”, cu vreun „handicap” etc., este DARUL oferit de Dumnezeu vouă! Vă propun un experiment simplu: căutaţi un copil de prin canale, de pe stradă, dintre acei copii care nu mai au mamă pentru că a decedat, şi întrebaţi-i: Le e dor de mama? Cine a fost pentru ei mamă? Le lipseşte? A putut cineva s-o înlocuiască cu succes? Vă veţi minuna de răspunsurile primite şi veţi constata încă o dată că mama voastră e „the best”! (cea mai bună).

  Astăzi, dacă ai o mamă, spune-i ceea ce crezi că-i place s-audă, dăruieşte-i floarea pe care i-ar plăcea s-o primească, cântă-i, recită-i versuri, telefonează-i, ascultă-i păsul, îmbrăţişeaz-o, mângâie-o, alint-o… Nu lăsa aceste lucruri pentru mai târziu, când o să-ţi lipsească!

  Mirela Atomei, Bacău, Moldova

  Preţuiţi-vă mamele! - 2016. Oricât de frumoasă vi s-ar părea mama unui prieten, mama voastră nu poate fi considerată „urâtă”, ea este darul lui Dumnezeu pentru voi! Prin ea aţi primit viaţă, ea v-a crescut şi v-a îngrijit. De aceea fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru mama şi nu pregetaţi să-i spuneţi cât e de frumoasă!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.