Articolul precedentLa fel ca Iov
  Articolul următorDragoste, recunoștință, apreciere

  Preţuiţi-vă mamele!

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Ar trebui să învăţăm că trebuie să apreciem ceea ce avem, înainte ca timpul să ne forţeze să apreciem ce am avut!

  Oricât de frumoasă vi s-ar părea mama unui prieten, mama voastră nu poate fi considerată „urâtă”, ea este darul lui Dumnezeu pentru voi! Prin ea aţi primit viaţă, ea v-a crescut şi v-a îngrijit. De aceea fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru mama şi nu pregetaţi să-i spuneţi cât e de frumoasă!

  Îmi amintesc de o întâmplare petrecută pe când eram în clasa întâi. Era o zi de 8 Martie, când la şcoală se desfăşurau tot felul de evenimente şi serbări dedicate mamelor. La final, fiecare elev trebuia să-i ofere mamei lui un buchet de flori.

  Colegul meu de bancă era de naţionalitate turcă. Era frumos, uşor timid şi nu vorbea bine româneşte. La serbare, am descoperit că mama lui era cea mai frumoasă dintre toate. Vi s-a întâmplat vreodată să consideraţi şi voi că o altă mamă e mai frumoasă decât mama voastră? Ei, acea zi n-am s-o pot uita! Cui credeţi că am înmânat buchetul de trandafiri roşii, pregătit cu atâta drag, pentru serbare, de mama mea? Aţi intuit bine: i-am dat florile mamei colegului meu! Eram atât de bucuroasă, de parcă aş fi făcut vreo faptă ce merita lăudată, însă, când m-am îndreptat către mama mea şi-am zărit lacrimile ce şiroiau pe obraji, abia atunci am realizat ce am făcut, de parcă m-am trezit dintr-un coşmar! M-a marcat pe viaţă această întâmplare! M-am tot gândit de-a lungul timpului cum aş putea să îndrept lucrurile… N-am găsit nici până azi vreo soluţie, cu toate că, de-atunci şi până-acum, multe daruri i-am făcut, cu drag, dar parcă niciodată nu e destul ca să şteargă lacrimile de-atunci! Poate unele dintre voi se regăsesc în povestirea mea.

  Dragele mele, nu uitaţi: mama voastră, fie ea cu „defecte”, „rea”, cu vreun „handicap” etc., este DARUL oferit de Dumnezeu vouă! Vă propun un experiment simplu: căutaţi un copil de prin canale, de pe stradă, dintre acei copii care nu mai au mamă pentru că a decedat, şi întrebaţi-i: Le e dor de mama? Cine a fost pentru ei mamă? Le lipseşte? A putut cineva s-o înlocuiască cu succes? Vă veţi minuna de răspunsurile primite şi veţi constata încă o dată că mama voastră e „the best”! (cea mai bună).

  Astăzi, dacă ai o mamă, spune-i ceea ce crezi că-i place s-audă, dăruieşte-i floarea pe care i-ar plăcea s-o primească, cântă-i, recită-i versuri, telefonează-i, ascultă-i păsul, îmbrăţişeaz-o, mângâie-o, alint-o… Nu lăsa aceste lucruri pentru mai târziu, când o să-ţi lipsească!

  Mirela Atomei, Bacău, Moldova

  Preţuiţi-vă mamele! - 2016. Oricât de frumoasă vi s-ar părea mama unui prieten, mama voastră nu poate fi considerată „urâtă”, ea este darul lui Dumnezeu pentru voi! Prin ea aţi primit viaţă, ea v-a crescut şi v-a îngrijit. De aceea fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru mama şi nu pregetaţi să-i spuneţi cât e de frumoasă!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...