Articolul precedentLa fel ca Iov
  Articolul următorDragoste, recunoștință, apreciere

  Preţuiţi-vă mamele!

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Ar trebui să învăţăm că trebuie să apreciem ceea ce avem, înainte ca timpul să ne forţeze să apreciem ce am avut!

  Oricât de frumoasă vi s-ar părea mama unui prieten, mama voastră nu poate fi considerată „urâtă”, ea este darul lui Dumnezeu pentru voi! Prin ea aţi primit viaţă, ea v-a crescut şi v-a îngrijit. De aceea fiţi recunoscători lui Dumnezeu pentru mama şi nu pregetaţi să-i spuneţi cât e de frumoasă!

  Îmi amintesc de o întâmplare petrecută pe când eram în clasa întâi. Era o zi de 8 Martie, când la şcoală se desfăşurau tot felul de evenimente şi serbări dedicate mamelor. La final, fiecare elev trebuia să-i ofere mamei lui un buchet de flori.

  Colegul meu de bancă era de naţionalitate turcă. Era frumos, uşor timid şi nu vorbea bine româneşte. La serbare, am descoperit că mama lui era cea mai frumoasă dintre toate. Vi s-a întâmplat vreodată să consideraţi şi voi că o altă mamă e mai frumoasă decât mama voastră? Ei, acea zi n-am s-o pot uita! Cui credeţi că am înmânat buchetul de trandafiri roşii, pregătit cu atâta drag, pentru serbare, de mama mea? Aţi intuit bine: i-am dat florile mamei colegului meu! Eram atât de bucuroasă, de parcă aş fi făcut vreo faptă ce merita lăudată, însă, când m-am îndreptat către mama mea şi-am zărit lacrimile ce şiroiau pe obraji, abia atunci am realizat ce am făcut, de parcă m-am trezit dintr-un coşmar! M-a marcat pe viaţă această întâmplare! M-am tot gândit de-a lungul timpului cum aş putea să îndrept lucrurile… N-am găsit nici până azi vreo soluţie, cu toate că, de-atunci şi până-acum, multe daruri i-am făcut, cu drag, dar parcă niciodată nu e destul ca să şteargă lacrimile de-atunci! Poate unele dintre voi se regăsesc în povestirea mea.

  Dragele mele, nu uitaţi: mama voastră, fie ea cu „defecte”, „rea”, cu vreun „handicap” etc., este DARUL oferit de Dumnezeu vouă! Vă propun un experiment simplu: căutaţi un copil de prin canale, de pe stradă, dintre acei copii care nu mai au mamă pentru că a decedat, şi întrebaţi-i: Le e dor de mama? Cine a fost pentru ei mamă? Le lipseşte? A putut cineva s-o înlocuiască cu succes? Vă veţi minuna de răspunsurile primite şi veţi constata încă o dată că mama voastră e „the best”! (cea mai bună).

  Astăzi, dacă ai o mamă, spune-i ceea ce crezi că-i place s-audă, dăruieşte-i floarea pe care i-ar plăcea s-o primească, cântă-i, recită-i versuri, telefonează-i, ascultă-i păsul, îmbrăţişeaz-o, mângâie-o, alint-o… Nu lăsa aceste lucruri pentru mai târziu, când o să-ţi lipsească!

  Mirela Atomei, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...