Nu te îngrijora! Dumnezeu va purta de grija!

  Făina din oală n-a scăzut şi untdelemnul din urcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care-l rostise Domnul prin Ilie. (1 Împăraţi 17:16)

  Cuvintele de încurajare din titlu au fost rostite de o prietenă atunci când am trecut prin momente de lipsuri.

  Cei care n-au avut ocazia să locuiască pentru un timp într-o ţară străină, cred că cei plecaţi sunt scutiţi de probleme şi lipsuri materiale. Dar adesea nu tu alegi să pleci, ci aşa sunt împrejurările sau chiar planul lui Dumnezeu te trimite acolo. Poate că e nevoie să înveţi nişte lecţii importante. Poate eşti chemată să fii o unealtă prin care El să lucreze într-un anumit loc. Poate ai plecat să cauţi prosperitate şi te aştepţi s-o găseşti şi, chiar acolo, El vrea să te înveţe lecţia mulţumirii, a dependenţei totale de El, a supunerii.

  La începutul anului, am trecut prin experienţe dificile, în urma cărora am pierdut o parte din locurile de muncă puţine pe care le aveam. Deşi toată viaţa am deprins obiceiul de a fi foarte riguroasă cu cheltuielile, ordonându-mi priorităţile şi făcând planuri, atunci ajunsesem să nu ştiu cum să-mi mai împart puţinii bani câştigaţi. După separarea zecimii, a banilor pentru abonamentele de transport pentru mine şi pentru soţul meu, îmi mai rămâneau doar 10 euro pe săptămână pentru mâncare şi consumabilele din gospodărie – acestea fiind partea mea de contribuţie la cheltuielile familiei. Trebuia să gândesc bine ce alimente să cumpăr ca să ajungă pentru toată săptămâna şi să asigure o hrană sănătoasă şi echilibrată. Nu a fost uşor, dar, cu ajutor şi înţelepciune primite de sus, am putut trece cu bine prin acea perioadă de trei luni şi nu ne-a lipsit niciodată hrana de pe masă şi cele necesare traiului. Apoi, când nu mă aşteptam, am început să primesc de lucru din nou, prin puterea lui Dumnezeu şi bunăvoinţa oamenilor.

  Dumnezeu nu promite cozonaci şi prăjituri sau alte delicatese, dar El spune clar: „Pâinea şi apa nu vă vor lipsi.”

  Iar prietena mea, care mă încurajase, o spusese cu toată convingerea, pentru că şi ea experimentase acelaşi lucru. Într-o zi, având foarte puţini bani, după ce a cumpărat alimente, nu i-au mai ajuns ca să cumpere şampon şi gel de duş. Era însă încrezătoare că Dumnezeu va găsi o soluţie. Şi, spre marea ei surprindere, când a ajuns în scara blocului a găsit o pungă cu un flacon de şampon şi altul cu gel de duş. Nu-i venea să creadă! A intrat în casă şi a mulţumit Domnului pentru calea Sa atât de neobişnuită de a rezolva problema.

  Aşa că, iubita mea soră, nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că El ştie nevoile tale şi pregăteşte soluţii la care nici nu te-ai fi gândit, răspunzând atunci când nici nu te aştepţi.

  Gertrude Radu, Madrid, Spania

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...