Copilul meu

  La Tine îmi ridic ochii, la Tine care locuieşti în ceruri. (Psalmii 123:1)

  M-am îmbolnăvit de diabet în anul 1999. Atunci m-am hotărât să ies la pensie pe caz de boală.

  Am lucrat douăzeci şi opt de ani cu copiii, ca asistentă în Secţia de pediatrie. Ultimul meu loc de muncă a fost un leagăn de copii. Când am venit aici, l-am cunoscut pe el. O mogâldeaţă de om, cu ochii mari şi sprâncene frumos conturate. M-am îndrăgostit de el atât eu, cât şi familia mea.

  Dacă ies la pensie, ce voi face? M-am hotărât. Îl iau în plasament şi mă ocup acasă de creşterea şi educarea lui. Formalităţile la acea vreme erau foarte dificile. Tot timpul stăteam cu frica în sân; dacă vine să mi-l ia ca să-l dea spre adopţie altcuiva? Am discutat cu soţul meu, ne-am rugat şi ne-am hotărât să-l înfiem. Aşa am primit de la Domnul încă un suflet care să fie al nostru. Dumnezeu ni l-a încredinţat nouă şi a vrut să facem din el un copil al Său. A fost un copil-problemă, atât din punct de vedere medical, cât şi fizic. L-am vegheat zi şi noapte până la vârsta de şapte ani. Pentru că s-a născut cu afecţiuni pulmonare, a avut astm bronşic. Rugăciunile şi strigătele de durere către Dumnezeu şi tratamentele îndelungate l-au ţinut în viaţă.

  Acum are 18 ani şi este un copil sănătos. A crescut cunoscându-L pe Dumnezeu şi pentru aceasta Îi mulţumim Lui. Dar, în urmă cu un an, în viaţa lui s-au întâmplat evenimente care l-au zdruncinat atât psihic, cât şi moral. Cineva vrea cu orice preţ să nu ne bucurăm de el. Băiatul nostru a devenit un adolescent rebel, care I-a întors spatele lui Dumnezeu.

  Ne rugăm ca Dumnezeu să ne aducă înapoi copilul. Oare noi nu am fost părinţi aşa cum trebuia să fim? Credem că, în bunătatea Sa, El nu ne va lăsa şi ni-l va aduce înapoi. Avem încredere deplină în Domnul şi pentru aceasta Îl lăudăm şi Îi mulţumim din toată inima.

  „În ziua aceea vei zice: «Te laud, Doamne, căci ai fost supărat pe mine, dar mânia Ta s-a potolit şi m-ai mângâiat!»” (Isaia 12:1).

  „Este cu neputinţă de estimat influenţa unei mame care se roagă. Ea Îl recunoaşte pe Dumnezeu în toate căile ei. Ea îşi aduce copiii în faţa harului şi îi prezintă în faţa Domnului Isus, implorând binecuvântarea Sa asupra lor. Influenţa acestor rugăciuni este pentru copii ca un „izvor de viaţă”. Aceste rugăciuni înălţate cu credinţă constituie sprijinul şi tăria mamei creştine. A neglija datoria de a ne ruga împreună cu copiii noştri înseamnă a pierde una din cele mai mari binecuvântări care se află la îndemâna noastră, unul dintre cele mai mari ajutoare în mijlocul frământărilor, grijilor şi poverilor vieţii.” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 225)

  Virginia Românaşu, Oneşti, Moldova

  Copilul meu - 2016. Am lucrat douăzeci şi opt de ani cu copiii, ca asistentă în Secţia de pediatrie. Ultimul meu loc de muncă a fost un leagăn de copii. Când am venit aici, l-am cunoscut pe el. O mogâldeaţă de om, cu ochii mari şi sprâncene frumos conturate. M-am îndrăgostit de...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...