Articolul precedentSteagul egalității
  Articolul următorCa un tăciune scos din foc

  De la urzici (I)

  Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile Lui. (Psalmii 34:6)

  Era o primăvară care se chinuia să se instaleze. M-am aflat pentru câteva luni într-un sat din Ardeal. Aici am cunoscut o mamă a şase copii, al căror tată era alcoolic. Deşi tânără, urmările unei vieţi pline de lipsuri şi adâncirea în patima fumatului făcea ca urmele îmbătrânirii să se vadă de timpuriu pe faţa ei. N-a fost greu să mă apropii de ea. Apreciind calităţile pe care le avea, am condus un suflet zdrobit să se deschidă şi să păşească timid spre o treaptă a valorilor umane.

  Problemele financiare se ţineau lanţ, deoarece era singura din familie care avea un loc de muncă, la o fabrică ce era mai mult în stagnare. Din ajutorul pentru copii, prea puţin ajungea pe masă, materializat într-o pâine, deoarece tatăl frustra familia de acest drept pentru a-şi potoli mereu setea de alcool. I-am cerut acestei mame permisiunea să-i fac o vizită acasă. Sărăcia era într-adevăr lucie, dar ordinea în casă era perfectă. Trei dintre copiii cei mici erau între patru şi opt ani şi arătau jalnic. Am întrebat-o ce le-a dat de mâncare copiilor în acea zi.

  – Am avut puţină pâine, o felioară pentru flecare, şi le-am presărat-o cu sare.

  M-am cutremurat. Copiii… cu pâine şi sare…?! Mă uitam pe geamul care dădea spre grădina din spatele casei pentru a nu-mi fi trădată durerea. Privirea mi se opri pe un smoc de verdeaţă de pe malul unui pârâiaş. Sunt urzici, mi-am zis în gând, şi m-am repezit afară, culegându-le cu grijă. Când am venit cu ele în casă, mama mă privea nedumerită.

  – Ce faceţi cu ele?

  – Mâncare!

  – Bine, dar numai porcii mănâncă aşa ceva.

  – Nu-i nimic! Acum le mâncăm noi.

  – Dar… n-am ulei!

  – Nu-i nimic, le facem fără ulei, cu puţin usturoi şi mălai.

  A ieşit o mâncare foarte bună. Din pumnul de mălai am făcut şi o mămăliguţă. Au mâncat toţi copiii şi nu ştiu cum, dar s-au săturat toţi, neuitând să lase ceva şi pentru tata, care întârziase la un pahar.

  Ştiţi, de atunci soţul meu îşi ia rucsacul în fiecare dimineaţă şi se duce pe pârâu în sus după urzici, bucuros de noua descoperire ce ne-a scos din criză.

  Am invitat-o în grupa noastră de rugăciune, unde ne întâlneam în fiecare miercuri seara. Apoi a început să vină şi sâmbăta la biserică. Era atât de fericită de ceea ce descoperea în Biblie!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...