De la urzici (II)

  Cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui. (Psalmii 32:10)

  Fiind foarte încântată de ceea ce descoperea în Biblie, o lua cu ea la serviciu, dorind să le împărtăşească şi colegilor de muncă iubirea lui Hristos. În scurt timp însă a fost trecută în şomaj. Prăbuşire totală! Singurul fir de supravieţuire era tăiat. Dar legătura ei cu Domnul era tot mai strânsă. Avea o memorie ieşită din comun. Putea recita pasaje întregi din Biblie, iar răspunsurile pe care le dădea la studiul Şcolii de Sabat îi uimea pe toţi.

  Venea la biserică împreună cu cei trei copii mărunţei, uneori şi cu cei mari. Băiatul cel mare îmi arătase mai multe cicatrici pe braţe şi pe cap, urme ale brutalităţii tatălui.

  La prima serbare, copiii au fost incluşi în program. L-am invitat şi pe tatăl lor la serbare, dar răspunsul a fost categoric:

  – Nu, nu, eu n-am de gând să mă pocăiesc!

  – Nu vă cere nimeni acest lucru, domnule, i-am răspuns, dar nu sunteţi curios să vedeţi unde merge soţia cu copiii?

  – Nu, treaba ei…, şi m-a lăsat în drum.

  În următorul Sabat, la ora stabilită, serbarea copiilor începuse. După primul cântec, cineva s-a aşezat pe bancă lângă mine. Era tatăl copiilor. L-am salutat discret. Cred că era prima dată când îl vedeam fără să fie sub influenţa alcoolului. Apoi a urmat fetiţa lui cu o poezie de laudă la adresa lui Isus. L-am simţit cum îşi caută batista, când într-un buzunar, când în altul. Nu ştiu dacă şi-a găsit-o, dar am văzut cum îi curgeau lacrimile pe faţa aspră. Acest fel de lacrimi sunt molipsitoare. Plângeam şi eu.

  Apoi a urmat cea de-a doua fetiţă a lui, cu câţiva psalmi. Băieţelul, mezinul, impresionat probabil de lacrimile tatălui, nu a mai putut spune nimic.

  La despărţire, am dat mâna cu el, adăugând un cuvânt de apreciere la adresa copilaşilor lui. Am simţit că avea un nod în gât şi nu putea să articuleze niciun cuvânt. Ştim şi noi cum este când e vorba de emoţii puternice. Cam aşa s-a încheiat acea zi de Sabat.

  La scurt timp după aceea, mama copiilor a primit botezul şi apoi a fost integrată în mica formaţie corală a bisericii. În dreptul tatălui, băutura începuse să devină o raritate. În zilele în care găsea de lucru pe la casele gospodarilor, aducea acasă câştigul trudei. El nu ştia să citească în limba română (era sas), dar în fiecare seară îi cerea soţiei să-i citească din Biblie. Cuvintele aspre şi tremurul copiilor de la sosirea tatălui s-au pierdut în trecut. Pacea cucerea teren în inima acestui suflet răvăşit… Totul a început de la urzici.

  Mare este Dumnezeu şi foarte vrednic de laudă!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...