Articolul precedentȘi oamenii de știință cred
  Articolul următorTotul începe cu noi

  Darul lui Dumnezeu

  Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: «Nu te teme de nimic. Eu îţi vin în ajutor.» (Isaia 41:13)

  Locuiam într-o garsonieră împreună cu soţul şi cele două fiice ale noastre.

  Începeam să simţim că nu mai avem loc, spaţiul ni se părea din ce în ce mai mic. Am început să mă rog pentru ca Domnul să ne dea un apartament cu două camere, în care să locuim. Mi se părea imposibil, abia ne descurcam cu plătitul dărilor: chirie, întreţinere, grădiniţa copiilor etc.

  Dar, într-o zi, în timp ce eram în biroul unde plăteam chiria, am auzit o discuţie despre un apartament cu două camere. Bineînţeles că am început să mă interesez despre ce apartament este vorba. În aceeaşi zi, am reuşit să îl văd. Mi-a plăcut din prima clipă şi mi l-am dorit.

  Totul decurgea bine, depusesem toate actele, banii pentru a face transferul de la garsonieră la apartament. Credeam că voi veni acasă cu cheile de la apartament. Însă nu a fost aşa. Dezamăgirea a fost mare: directorul nu a vrut să îmi semneze contractul. Promisese acest apartament unei alte persoane… Deci nu se mai putea face nimic.

  Când îmi doresc ceva, am obiceiul să merg până în pânzele albe, însă de data aceasta am dat peste un munte. Eram tare dezamăgită şi mă întrebam de ce a îngăduit Dumnezeu o asemenea situaţie? M-am rugat mult ca să-mi treacă durerea din suflet şi să mă obişnuiesc cu ideea că tot în garsonieră vom rămâne.
  În momentul în care inima mea a fost dispusă să accepte orice răspuns din partea lui Dumnezeu, fie el pozitiv, fie negativ, în clipa în care m-am lăsat cu totul în mâna Lui, a venit şi răspunsul. Eram la cursuri când a sunat telefonul: erau cei de la închirieri. M-am scuzat şi am ieşit. Nu îmi puteam crede urechilor ce auzeam, eram chemată să semnez contractul şi să îmi iau cheile de la apartament. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar avusese loc o minune. Dumnezeu îmi oferise în dar apartamentul de care aveam atâta nevoie.
  Încredeţi-vă în Domnul, căci El cunoaşte atât de bine nevoile noastre. Eu Îi mulţumesc pentru acest dar. Slava şi lauda să fie ale Lui.

  „Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este o mai mare încurajare pentru noi chiar şi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu, decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 326)

  Andreea Vitan, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...