Articolul precedentȘi oamenii de știință cred
  Articolul următorTotul începe cu noi

  Darul lui Dumnezeu

  Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: «Nu te teme de nimic. Eu îţi vin în ajutor.» (Isaia 41:13)

  Locuiam într-o garsonieră împreună cu soţul şi cele două fiice ale noastre.

  Începeam să simţim că nu mai avem loc, spaţiul ni se părea din ce în ce mai mic. Am început să mă rog pentru ca Domnul să ne dea un apartament cu două camere, în care să locuim. Mi se părea imposibil, abia ne descurcam cu plătitul dărilor: chirie, întreţinere, grădiniţa copiilor etc.

  Dar, într-o zi, în timp ce eram în biroul unde plăteam chiria, am auzit o discuţie despre un apartament cu două camere. Bineînţeles că am început să mă interesez despre ce apartament este vorba. În aceeaşi zi, am reuşit să îl văd. Mi-a plăcut din prima clipă şi mi l-am dorit.

  Totul decurgea bine, depusesem toate actele, banii pentru a face transferul de la garsonieră la apartament. Credeam că voi veni acasă cu cheile de la apartament. Însă nu a fost aşa. Dezamăgirea a fost mare: directorul nu a vrut să îmi semneze contractul. Promisese acest apartament unei alte persoane… Deci nu se mai putea face nimic.

  Când îmi doresc ceva, am obiceiul să merg până în pânzele albe, însă de data aceasta am dat peste un munte. Eram tare dezamăgită şi mă întrebam de ce a îngăduit Dumnezeu o asemenea situaţie? M-am rugat mult ca să-mi treacă durerea din suflet şi să mă obişnuiesc cu ideea că tot în garsonieră vom rămâne.
  În momentul în care inima mea a fost dispusă să accepte orice răspuns din partea lui Dumnezeu, fie el pozitiv, fie negativ, în clipa în care m-am lăsat cu totul în mâna Lui, a venit şi răspunsul. Eram la cursuri când a sunat telefonul: erau cei de la închirieri. M-am scuzat şi am ieşit. Nu îmi puteam crede urechilor ce auzeam, eram chemată să semnez contractul şi să îmi iau cheile de la apartament. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar avusese loc o minune. Dumnezeu îmi oferise în dar apartamentul de care aveam atâta nevoie.
  Încredeţi-vă în Domnul, căci El cunoaşte atât de bine nevoile noastre. Eu Îi mulţumesc pentru acest dar. Slava şi lauda să fie ale Lui.

  „Este spre binele nostru să ţinem proaspătă amintirea fiecărui dar de la Dumnezeu. În felul acesta, credinţa este întărită pentru a cere şi a primi mai mult. Este o mai mare încurajare pentru noi chiar şi în cea mai mică binecuvântare pe care o primim de la Dumnezeu, decât în toate binecuvântările pe care le putem găsi în credinţa şi experienţa altora.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 326)

  Andreea Vitan, Bucureşti, Muntenia

  Darul lui Dumnezeu - 2016. Locuiam într-o garsonieră împreună cu soţul şi cele două fiice ale noastre. Începeam să simţim că nu mai avem loc, spaţiul ni se părea din ce în ce mai mic. Am început să mă rog pentru ca Domnul să ne dea un apartament cu două camere, în care să locuim. Mi se părea imposibil, abia ne descurcam cu...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...