Articolul precedentSfințenia este…
  Articolul următorCucerind spre pierdere

  Cafeaua

  Să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. (2 Petru 1:4)

  S-a întâmplat în anul 1992, la Călimăneşti, unde mă aflam la odihnă şi tratament. Colega mea de cameră, Rodica, foarte slabă, scundă, avea 50 de ani şi era surdo-mută. Abia la vârsta de 20 de ani a început să înveţe să vorbească câteva cuvinte.

  Eu îi predasem viaţa mea lui Dumnezeu, prin botez, cu un an în urmă. În anul care trecuse, pot spune că Domnul mi-a dat foarte multe biruinţe asupra apetitului, dar încă mai foloseam cafeaua, considerând că nu este nocivă. Venisem în staţiune cu un pachet de cafea şi ustensilele necesare, în prima zi, am făcut de două ori şi de fiecare dată am servit-o şi pe Rodica. A doua zi am făcut la fel, una dimineaţa, una după-amiază. Dar spre seară, când cafeaua şi-a făcut efectul, Rodica s-a simţit rău. Se ţinea de urechi şi spunea mereu: „Urechea…, urechea…” Ochii îi erau ieşiţi din orbite… Se uita la mine disperată, aşteptând ajutor. Am înţeles că i se ridicase tensiunea şi ştiam că din cauza cafelelor mele.

  Am greşit consumând cafea, dar ştiam că Domnul Isus ne iubeşte nespus de mult chiar aşa păcătoase, că ne iartă şi are putere să vindece.

  Am luat o pătură am pus-o în mijlocul camerei şi am invitat-o pe Rodica să îngenuncheam pentru rugăciune. Mă simţeam vinovată de chinul ei şi doream atât de mult vindecarea. Am făcut cea mai fierbinte rugăciune, stropită cu lacrimi. M-am legat înaintea Domnului Isus că, dacă o scapă pe Rodica de suferinţă, niciodată nu voi mai pune cafea în gură.

  Când ne-am ridicat de la rugăciune, Rodica se simţea mai bine, stând cu braţele desfăcute de uimire şi-L căuta cu privirea în toate ungherele camerei pe Cel care a eliberat-o din suferinţă. Întreba mereu: „Ce-i, ce-i…?” A fost o foarte mare bucurie pentru amândouă această minune.

  M-am ţinut de promisiunea pe care o făcusem, n-am mai băut niciodată de atunci cafea. Am crescut în dragoste şi ascultare faţă de Domnul Isus Hristos, pentru că am văzut că El cunoaşte viaţa noastră în toate aspectele ei. El ştie şi cel mai tainic gând şi cea mai sensibilă năzuinţă a inimii noastre, cunoaşte presiunea păcatului asupra firii noastre. El este gata să ne elibereze de poftele firii pământeşti. El este izvorul minunilor de vindecare.

  Am cerut de la Domnul Isus Hristos vindecarea pentru Rodica, am cerut iertare şi biruinţă asupra păcatului de a bea cafea. Le-am primit pe toate.

  Ce minunat s-a împlinit versetul din 1 Ioan 5:14: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.”

  Zlatinca Mihaly, Timişoara, Banat

  Cafeaua - 2016. S-a întâmplat în anul 1992, la Călimăneşti, unde mă aflam la odihnă şi tratament. Colega mea de cameră, Rodica, foarte slabă, scundă, avea 50 de ani şi era surdo-mută. Abia la vârsta de 20 de ani a început să înveţe să...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.