Articolul precedentSfârșitul nu-i aici!
  Articolul următorPerseverează întotdeauna

  Chiar mie?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

  Era o zi frumoasă de miercuri şi aparent toate lucrurile mergeau bine.

  După cursuri, mă îndreptam spre căminul studenţesc. Am ajuns în camera mea şi timpul a trecut foarte repede. Seara, când îmi pregăteam caietele pentru a doua zi, mi-am dat seama că îmi lipseşte portofelul din geantă. Îmi fusese furat în autobuz, în drum spre campus. Auzisem o mulţime de experienţe ale oamenilor cărora li s-a furat portofelul, dar nicio clipă nu m-aş fi gândit că mi se poate întâmpla şi mie. M-am panicat, deoarece aveam toate actele acolo şi o sumă mare de bani.

  M-am rugat lui Dumnezeu şi I-am spus că voi aştepta un timp să apară portofelul, dacă este voia Lui ca să îl recuperez; şi L-am rugat să facă în aşa fel încât să apară înainte ca eu să plec acasă şi să-mi refac actele (asta, în cazul în care ar fi trecut mai mult timp).

  Pe zi ce trecea, eu eram tot mai liniştită, şi Dumnezeu îmi umplea inima cu o pace imensă. În studiul din fiecare dimineaţă, Domnul îmi spunea să am încredere în El şi să am răbdare.

  Au trecut opt zile. Am aşteptat, dar nu am primit niciun răspuns şi mă gândeam că nu este voia Domnului ca să îmi recuperez actele şi va trebui să le refac şi, prin urmare, a doua zi, vineri, urma să plec.

  Cu şase ore înainte să pornesc spre casă, sună telefonul. Era medicul stomatolog, şi m-a întrebat dacă mi-am pierdut portofelul. Cartea de vizită era singurul mijloc de contact pe care îl aveam în el. I-am povestit pe scurt ce s-a întâmplat şi apoi am primit numărul de telefon al domnului care mi-a găsit actele într-un cimitir. Am luat legătura cu dumnealui şi am intrat în posesia portofelului cu acte, dar fără bani. Eram foarte fericită şi I-am mulţumit din toată inima. Chiar înainte să plec acasă cu câteva ore, s-a rezolvat totul atât de frumos.

  Privind în urmă, pot să spun cu certitudine că nu am fost singură. Domnul a fost alături de mine în fiecare clipă şi m-a întărit prin făgăduinţele Lui şi prin prietenii mei.

  Dumnezeu conduce toate lucrurile. Pentru mine a fost o experienţă importantă, deoarece am învăţat să mă încred în Dumnezeu. Chiar atunci când ai impresia că nu este voia Domnului şi nu o să se rezolve o anumită situaţie, El intervine şi are o multitudine de soluţii la problemele noastre.

  Te invit să te încrezi în Dumnezeu. Multe lucruri sunt imposibile pentru noi, dar pentru El nimic nu este imposibil.

  Rita Făgăraş, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...