Articolul precedentSfârșitul nu-i aici!
  Articolul următorPerseverează întotdeauna

  Chiar mie?

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

  Era o zi frumoasă de miercuri şi aparent toate lucrurile mergeau bine.

  După cursuri, mă îndreptam spre căminul studenţesc. Am ajuns în camera mea şi timpul a trecut foarte repede. Seara, când îmi pregăteam caietele pentru a doua zi, mi-am dat seama că îmi lipseşte portofelul din geantă. Îmi fusese furat în autobuz, în drum spre campus. Auzisem o mulţime de experienţe ale oamenilor cărora li s-a furat portofelul, dar nicio clipă nu m-aş fi gândit că mi se poate întâmpla şi mie. M-am panicat, deoarece aveam toate actele acolo şi o sumă mare de bani.

  M-am rugat lui Dumnezeu şi I-am spus că voi aştepta un timp să apară portofelul, dacă este voia Lui ca să îl recuperez; şi L-am rugat să facă în aşa fel încât să apară înainte ca eu să plec acasă şi să-mi refac actele (asta, în cazul în care ar fi trecut mai mult timp).

  Pe zi ce trecea, eu eram tot mai liniştită, şi Dumnezeu îmi umplea inima cu o pace imensă. În studiul din fiecare dimineaţă, Domnul îmi spunea să am încredere în El şi să am răbdare.

  Au trecut opt zile. Am aşteptat, dar nu am primit niciun răspuns şi mă gândeam că nu este voia Domnului ca să îmi recuperez actele şi va trebui să le refac şi, prin urmare, a doua zi, vineri, urma să plec.

  Cu şase ore înainte să pornesc spre casă, sună telefonul. Era medicul stomatolog, şi m-a întrebat dacă mi-am pierdut portofelul. Cartea de vizită era singurul mijloc de contact pe care îl aveam în el. I-am povestit pe scurt ce s-a întâmplat şi apoi am primit numărul de telefon al domnului care mi-a găsit actele într-un cimitir. Am luat legătura cu dumnealui şi am intrat în posesia portofelului cu acte, dar fără bani. Eram foarte fericită şi I-am mulţumit din toată inima. Chiar înainte să plec acasă cu câteva ore, s-a rezolvat totul atât de frumos.

  Privind în urmă, pot să spun cu certitudine că nu am fost singură. Domnul a fost alături de mine în fiecare clipă şi m-a întărit prin făgăduinţele Lui şi prin prietenii mei.

  Dumnezeu conduce toate lucrurile. Pentru mine a fost o experienţă importantă, deoarece am învăţat să mă încred în Dumnezeu. Chiar atunci când ai impresia că nu este voia Domnului şi nu o să se rezolve o anumită situaţie, El intervine şi are o multitudine de soluţii la problemele noastre.

  Te invit să te încrezi în Dumnezeu. Multe lucruri sunt imposibile pentru noi, dar pentru El nimic nu este imposibil.

  Rita Făgăraş, Bistriţa, Transilvania de Nord

  Chiar mie? - 2016. Era o zi frumoasă de miercuri şi aparent toate lucrurile mergeau bine. După cursuri, mă îndreptam spre căminul studenţesc. Am ajuns în camera mea şi timpul a trecut foarte repede. Seara, când îmi pregăteam caietele pentru a doua zi, mi-am dat seama că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...