Chiar mie?

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra. (Psalmii 37:5)

Era o zi frumoasă de miercuri şi aparent toate lucrurile mergeau bine.

După cursuri, mă îndreptam spre căminul studenţesc. Am ajuns în camera mea şi timpul a trecut foarte repede. Seara, când îmi pregăteam caietele pentru a doua zi, mi-am dat seama că îmi lipseşte portofelul din geantă. Îmi fusese furat în autobuz, în drum spre campus. Auzisem o mulţime de experienţe ale oamenilor cărora li s-a furat portofelul, dar nicio clipă nu m-aş fi gândit că mi se poate întâmpla şi mie. M-am panicat, deoarece aveam toate actele acolo şi o sumă mare de bani.

M-am rugat lui Dumnezeu şi I-am spus că voi aştepta un timp să apară portofelul, dacă este voia Lui ca să îl recuperez; şi L-am rugat să facă în aşa fel încât să apară înainte ca eu să plec acasă şi să-mi refac actele (asta, în cazul în care ar fi trecut mai mult timp).

Pe zi ce trecea, eu eram tot mai liniştită, şi Dumnezeu îmi umplea inima cu o pace imensă. În studiul din fiecare dimineaţă, Domnul îmi spunea să am încredere în El şi să am răbdare.

Au trecut opt zile. Am aşteptat, dar nu am primit niciun răspuns şi mă gândeam că nu este voia Domnului ca să îmi recuperez actele şi va trebui să le refac şi, prin urmare, a doua zi, vineri, urma să plec.

Cu şase ore înainte să pornesc spre casă, sună telefonul. Era medicul stomatolog, şi m-a întrebat dacă mi-am pierdut portofelul. Cartea de vizită era singurul mijloc de contact pe care îl aveam în el. I-am povestit pe scurt ce s-a întâmplat şi apoi am primit numărul de telefon al domnului care mi-a găsit actele într-un cimitir. Am luat legătura cu dumnealui şi am intrat în posesia portofelului cu acte, dar fără bani. Eram foarte fericită şi I-am mulţumit din toată inima. Chiar înainte să plec acasă cu câteva ore, s-a rezolvat totul atât de frumos.

Privind în urmă, pot să spun cu certitudine că nu am fost singură. Domnul a fost alături de mine în fiecare clipă şi m-a întărit prin făgăduinţele Lui şi prin prietenii mei.

Dumnezeu conduce toate lucrurile. Pentru mine a fost o experienţă importantă, deoarece am învăţat să mă încred în Dumnezeu. Chiar atunci când ai impresia că nu este voia Domnului şi nu o să se rezolve o anumită situaţie, El intervine şi are o multitudine de soluţii la problemele noastre.

Te invit să te încrezi în Dumnezeu. Multe lucruri sunt imposibile pentru noi, dar pentru El nimic nu este imposibil.

Rita Făgăraş, Bistriţa, Transilvania de Nord

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor