Articolul precedentSfințirea este…
  Articolul următorMotorul vieții noastre

  Licuricii

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  Ce mare binecuvântare să ne încredem în făgăduinţele lui Dumnezeu.

  Dumnezeu a ştiut că avem nevoie de ele şi le-a pregătit în Cuvântul Lui, iar atunci când le credem cu toată inima ne răspunde chiar mai repede şi mai frumos decât cerem.

  De mică îmi doream foarte mult să mă fac educatoare, să lucrez la o grădiniţă, să mă joc cu copiii şi să-i învăţ fel de fel de lucruri. Dar anii au trecut, am terminat şcoala generală, după aceea liceul şi nu m-am dus la o şcoală anume pentru a deveni educatoare. Am rămas cu acest vis.

  La vârsta de 31 de ani L-am primit pe Domnul Isus în inima mea şi în anul 1998 am încheiat legământ cu Dumnezeu prin botez. El cunoştea visul meu, aşa că în septembrie 2001, m-a chemat la o instruire pentru a lucra cu copiii, aşa-numiţi licurici. Cu un an în urmă am fost ca ajutor de instructor într-o tabără şi atunci m-am hotărât să lucrez cu copiii. M-am îndrăgostit de această lucrare şi de atunci încoace lucrez cu grupele de copii din clasele I-IV. Am început cu copiii de la biserica din Mediaş, dar pe parcurs s-au instruit şi alte persoane acolo.

  Am dorit să fac la mine în oraş o grupă de licurici. M-am rugat lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc o cameră unde să mă întâlnesc cu ei, gândindu-mă mereu la făgăduinţa din Isaia 41:10. După o perioadă de timp. El mi-a pus în gând să vorbesc cu primarul nostru; eu lucrez la primăria din oraş. Dumnezeu m-a uimit şi de data acesta cu răspunsul Lui, pentru că mi s-a dat voie să mă întâlnesc cu copiii în sala de şedinţe a primăriei. Nu mă aşteptam la un răspuns atât de minunat la rugăciune: acolo nu mai avem nevoie de absolut nimic. Înainte să mă rog pentru această problemă, mă tot gândeam că am nevoie de scaune, masă, căldură iarna şi multe altele, dar numai când i-am spus Domnului ce doresc să fac, El a ştiut mai bine şi mi-a oferit toate lucrurile.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu din tot sufletul meu că are grijă de toate. În fiecare an organizăm tabere pentru licurici. M-am rugat şi pentru copiii cu probleme financiare şi de fiecare dată Dumnezeu mi-a dăruit, prin diferite persoane, banii necesari pentru copii. Aceşti copii au crescut şi acum am şi grupa de exploratori. Dumnezeu să fie lăudat pentru că ştie ce avem nevoie El ne răspunde mai bine şi mai frumos decât cerem noi. El cunoaşte totul, ne ştie pe nume, ştie şi câte fire de păr avem în cap.

  Ce Dumnezeu minunat şi iubitor avem! Ale Lui să fie lauda şi slava!

  Liliana Dragotă, Mediaş, Transilvania de Sud

  Licuricii - 2016. Ce mare binecuvântare să ne încredem în făgăduinţele lui Dumnezeu. Dumnezeu a ştiut că avem nevoie de ele şi le-a pregătit în Cuvântul Lui, iar atunci când le credem cu toată inima ne răspunde...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...