Articolul precedentSfințirea este…
  Articolul următorMotorul vieții noastre

  Licuricii

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

  Ce mare binecuvântare să ne încredem în făgăduinţele lui Dumnezeu.

  Dumnezeu a ştiut că avem nevoie de ele şi le-a pregătit în Cuvântul Lui, iar atunci când le credem cu toată inima ne răspunde chiar mai repede şi mai frumos decât cerem.

  De mică îmi doream foarte mult să mă fac educatoare, să lucrez la o grădiniţă, să mă joc cu copiii şi să-i învăţ fel de fel de lucruri. Dar anii au trecut, am terminat şcoala generală, după aceea liceul şi nu m-am dus la o şcoală anume pentru a deveni educatoare. Am rămas cu acest vis.

  La vârsta de 31 de ani L-am primit pe Domnul Isus în inima mea şi în anul 1998 am încheiat legământ cu Dumnezeu prin botez. El cunoştea visul meu, aşa că în septembrie 2001, m-a chemat la o instruire pentru a lucra cu copiii, aşa-numiţi licurici. Cu un an în urmă am fost ca ajutor de instructor într-o tabără şi atunci m-am hotărât să lucrez cu copiii. M-am îndrăgostit de această lucrare şi de atunci încoace lucrez cu grupele de copii din clasele I-IV. Am început cu copiii de la biserica din Mediaş, dar pe parcurs s-au instruit şi alte persoane acolo.

  Am dorit să fac la mine în oraş o grupă de licurici. M-am rugat lui Dumnezeu să mă ajute să găsesc o cameră unde să mă întâlnesc cu ei, gândindu-mă mereu la făgăduinţa din Isaia 41:10. După o perioadă de timp. El mi-a pus în gând să vorbesc cu primarul nostru; eu lucrez la primăria din oraş. Dumnezeu m-a uimit şi de data acesta cu răspunsul Lui, pentru că mi s-a dat voie să mă întâlnesc cu copiii în sala de şedinţe a primăriei. Nu mă aşteptam la un răspuns atât de minunat la rugăciune: acolo nu mai avem nevoie de absolut nimic. Înainte să mă rog pentru această problemă, mă tot gândeam că am nevoie de scaune, masă, căldură iarna şi multe altele, dar numai când i-am spus Domnului ce doresc să fac, El a ştiut mai bine şi mi-a oferit toate lucrurile.

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu din tot sufletul meu că are grijă de toate. În fiecare an organizăm tabere pentru licurici. M-am rugat şi pentru copiii cu probleme financiare şi de fiecare dată Dumnezeu mi-a dăruit, prin diferite persoane, banii necesari pentru copii. Aceşti copii au crescut şi acum am şi grupa de exploratori. Dumnezeu să fie lăudat pentru că ştie ce avem nevoie El ne răspunde mai bine şi mai frumos decât cerem noi. El cunoaşte totul, ne ştie pe nume, ştie şi câte fire de păr avem în cap.

  Ce Dumnezeu minunat şi iubitor avem! Ale Lui să fie lauda şi slava!

  Liliana Dragotă, Mediaş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...