Articolul precedentSfințirea este o doctrină biblică
  Articolul următorAşa cum sunt

  O floare ocrotită de El

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes, totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. (Matei 6:28,29)

  Dragile mele surori,

  În timp ce frumoasele flori îşi împrăştie parfumul înmiresmat, mă gândesc la voi, buchetul frumos ales de Dumnezeu ca să ofere culoare, mângâiere, parfum, alinare, putere şi vindecare în vieţile celor din preajmă. Niciuna dintre voi nu este nebăgată în seamă de El. Niciuna nu este uitată. Rouă dimineţii înviorează şi firava lăcrămioară, şi maiestoasa gladiolă; ea udă şi floricica de pe câmp călcată de picioare nepăsătoare, şi pretenţioasele şi sensibilele flori care primesc o atenţie şi o grijă riguroase. Astăzi, când mă refac după o pareză facială, m-am gândit la cât de preţioase sunteţi voi. Ce ar fi dacă toate florile ar fi negre, albe sau roşii? Ce ar fi dacă toate ar avea acelaşi parfum, aceeaşi formă? Nu e aşa că nu te-ar încânta deloc? La fel şi voi. Sunteţi deosebite şi la fel de preţuite de Grădinarul ceresc.

  Pe prăfuitele drumuri de ţară, pe însorite câmpii, în vazele scumpe sau uitate la margine de drum, eşti preţioasă. Astăzi poate că eşti strivită, ruptă, călcată în picioare, nebăgată în seamă. Poate că de mult nu ai mai fost udată sau soarele nu ţi-a mai atins petalele. Poate că spinii te-au înconjurat şi nimeni nu i-a îndepărtat. Oricare ar fi circumstanţele nefavorabile care te fac să te simţi deplorabil, întoarce-te către Soarele Neprihănirii, adună rouă Cuvântului Său, lasă-L pe El să te cureţe de buruieni şi dă-I voie să facă din tine floarea pe care El o doreşte. Doreşte-ţi să stai în locul în care El te pune, transformându-l cu mireasma şi gingăşia ta.

  „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru.” (2 Corinteni 4:7-10)

  Eu mi-am dorit astăzi să fiu o floare-de-colţ. O floare ocrotită, o floare dorită. Mi-am dorit să am rădăcina înfiptă în stâncă, să stau în furtună, să stau în lumină, să stau lângă El, mai aproape de El.

  Prin El poţi fi tot ce vrei, pentru că eşti ocrotită, dorită, iubită şi preţuită de El. îţi doresc să înfloreşti pentru slava Lui şi pentru binecuvântarea semenilor.

  Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

  O floare ocrotită de El - 2016. În timp ce frumoasele flori îşi împrăştie parfumul înmiresmat, mă gândesc la voi, buchetul frumos ales de Dumnezeu ca să ofere culoare, mângâiere, parfum, alinare, putere şi vindecare în vieţile celor din preajmă. Niciuna dintre voi nu este nebăgată în seamă de El. Niciuna nu este uitată...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...