Articolul precedentSfințirea este o doctrină biblică
  Articolul următorAşa cum sunt

  O floare ocrotită de El

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp; ei nici nu torc, nici nu ţes, totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. (Matei 6:28,29)

  Dragile mele surori,

  În timp ce frumoasele flori îşi împrăştie parfumul înmiresmat, mă gândesc la voi, buchetul frumos ales de Dumnezeu ca să ofere culoare, mângâiere, parfum, alinare, putere şi vindecare în vieţile celor din preajmă. Niciuna dintre voi nu este nebăgată în seamă de El. Niciuna nu este uitată. Rouă dimineţii înviorează şi firava lăcrămioară, şi maiestoasa gladiolă; ea udă şi floricica de pe câmp călcată de picioare nepăsătoare, şi pretenţioasele şi sensibilele flori care primesc o atenţie şi o grijă riguroase. Astăzi, când mă refac după o pareză facială, m-am gândit la cât de preţioase sunteţi voi. Ce ar fi dacă toate florile ar fi negre, albe sau roşii? Ce ar fi dacă toate ar avea acelaşi parfum, aceeaşi formă? Nu e aşa că nu te-ar încânta deloc? La fel şi voi. Sunteţi deosebite şi la fel de preţuite de Grădinarul ceresc.

  Pe prăfuitele drumuri de ţară, pe însorite câmpii, în vazele scumpe sau uitate la margine de drum, eşti preţioasă. Astăzi poate că eşti strivită, ruptă, călcată în picioare, nebăgată în seamă. Poate că de mult nu ai mai fost udată sau soarele nu ţi-a mai atins petalele. Poate că spinii te-au înconjurat şi nimeni nu i-a îndepărtat. Oricare ar fi circumstanţele nefavorabile care te fac să te simţi deplorabil, întoarce-te către Soarele Neprihănirii, adună rouă Cuvântului Său, lasă-L pe El să te cureţe de buruieni şi dă-I voie să facă din tine floarea pe care El o doreşte. Doreşte-ţi să stai în locul în care El te pune, transformându-l cu mireasma şi gingăşia ta.

  „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, şi nu de la noi. Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus să se arate în trupul nostru.” (2 Corinteni 4:7-10)

  Eu mi-am dorit astăzi să fiu o floare-de-colţ. O floare ocrotită, o floare dorită. Mi-am dorit să am rădăcina înfiptă în stâncă, să stau în furtună, să stau în lumină, să stau lângă El, mai aproape de El.

  Prin El poţi fi tot ce vrei, pentru că eşti ocrotită, dorită, iubită şi preţuită de El. îţi doresc să înfloreşti pentru slava Lui şi pentru binecuvântarea semenilor.

  Liliana Brodoceanu, Vaslui, Moldova

  O floare ocrotită de El - 2016. În timp ce frumoasele flori îşi împrăştie parfumul înmiresmat, mă gândesc la voi, buchetul frumos ales de Dumnezeu ca să ofere culoare, mângâiere, parfum, alinare, putere şi vindecare în vieţile celor din preajmă. Niciuna dintre voi nu este nebăgată în seamă de El. Niciuna nu este uitată...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...