Prietenie

  Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate. (Proverbele 17:7)

  Am cunoscut-o pe prietena mea, Aurora, la joacă, pe vremea când mergeam vara la mare. Locuia pe aceeaşi stradă unde părinţii mei închiriau o cameră într-o casă din apropierea plajei. Eu aveam cinci ani, şi ea, cu un an mai mult.

  Apoi ne-am întâlnit la biserică, unde mergeam regulat cu părinţii noştri, iar când am crescut, am început să ne scriem scrisori, să ne vizităm. Fiecare a participat la toate momentele importante din viaţa celeilalte, vesele sau triste, deşi ne aflam la câteva sute de kilometri distanţă în ţară, ea urmând apoi să plece în străinătate, iar distanţa să fie şi mai mare. Cu toate acestea, ne vedeam cel puţin o dată sau de două ori pe an.

  Într-o ocazie, la un program din biserica ei, pastorul a întrebat dacă există persoane în sală care sunt prietene de un an, de cinci, zece, douăzeci, treizeci… Cu fiecare vârstă în plus, cercul se restrângea. Când a ajuns la patruzeci de ani de prietenie neîntreruptă, nu s-a mai ridicat nimeni, decât noi două, umplând sala de uimire. Eram atât de fericite!

  De atunci au trecut 47 de ani şi prietenia noastră a crescut şi a înflorit, în anul 2012, m-a chemat la ea, în SUA. Mi-a plătit biletul de avion şi m-a dus în Mexic pentru a fi operată de stomac şi de fiere. Cu multă abnegaţie a vegheat la căpătâiul meu până am ieşit din convalescenţă. A dormit ghemuită pe o canapea, în post şi rugăciune. Nu s-a mişcat de lângă mine până când nu mi-am revenit. Apoi m-a îngrijit până la recuperare.

  De atâţia ani ne-am bucurat, am plâns împreună, ne-am încurajat şi am dori să rămânem prietene până-n veşnicii!

  „Iubirea este lanţul de aur care leagă inimile credincioase una de alta în legături ale prieteniei de bunăvoie, ale gingăşiei şi consecvenţei în credinţă, care, de asemenea, leagă sufletul de Dumnezeu.” (Ellen G. White, Mărturii pentru comunitate, vol. 3)

  Dragile mele surori, chiar dacă nu vă bucuraţi, poate, de o prietenă ca a mea, totuşi avem în cer pe cel mai bun Prieten, care ne este mereu aproape şi ne iubeşte mai mult decât oricine, pentru că Şi-a dat viaţa ca preţ de răscumpărare pentru noi, „un Prieten care ţine mai mult la tine decât un frate” (Proverbele 18:24).

  „Găseşte-ţi liniştea şi pacea în braţele Sale şi recunoaşte-L ca Mântuitor şi Prieten al tău, iar El nu te va părăsi şi nici nu te va uita niciodată.” (Ellen G. White, Minte, caracter, personalitate, vol. 2)

  Să venim astăzi la El cu sufletul deschis, gata să-I acceptăm prietenia!

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Prietenie - 2016. Am cunoscut-o pe prietena mea, Aurora, la joacă, pe vremea când mergeam vara la mare. Locuia pe aceeaşi stradă unde părinţii mei închiriau o cameră într-o casă din apropierea plajei. Eu aveam cinci ani, şi ea, cu un an mai mult. Apoi ne-am întâlnit la...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...