Articolul precedentPrimul pas al acceptării
  Articolul următorO recoltă neaşteptată

  Misiunea îngerilor

  Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea? (Evrei 1:14)

  Zorii zilei anunţau o zi cu noi perspective şi oportunităţi. M-am trezit devreme şi mi-am hrănit sufletul studiind din Biblie, capitolul 12 din Faptele apostolilor şi comentariul acestui pasaj de Ellen G. White.

  Este uimitor cât de măreaţă este lucrarea îngerilor. Urmând să fie executat public, Petru era întemniţat într-o celulă tăiată în stâncă, cu uşi zăvorâte, păzit straşnic zi şi noapte de şaisprezece soldaţi, legat cu două lanţuri, fiecare lanţ prins de încheietura mâinii unui soldat, astfel încât fiecare mişcare să poată fi monitorizată. Ai crede că Petru era neliniştit, frământat că nu a terminat lucrarea de convertire a sufletelor, tulburat de soarta lui Iacov, ce fusese decapitat, îngrijorat pentru fraţii şi surorile de credinţă şi lista poate continua în negativism şi lipsă de speranţă. Dar Petru dormea somnul liniştit al încrederii depline, pentru că Îl cunoştea pe Cel Puternic, pe Isus Hristos. Misiunea îngerilor era în plină desfăşurare: „Îngeri ai lui Dumnezeu vegheau asupra apostolului întemniţat… Din ceruri, un înger puternic este trimis pentru a-l elibera pe Petru. Porţile puternice care-l închideau pe sfântul lui Dumnezeu s-au deschis fără ajutorul mâinilor omeneşti… Lumina care-l înconjura pe înger a umplut celula, dar ea nu l-a trezit pe apostol. Când a simţit atingerea mâinii îngerului şi a auzit un glas spunând: «Scoală-te iute», numai atunci s-a trezit pe deplin… îngerul se strecoară înainte, înconjurat de o lumină strălucitoare, iar Petru, uimit şi crezându-se în vis, îl urmează pe eliberatorul său.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, pp. 121-122)

  Rămâi mut de uimire şi te întrebi: minunea eliberării lui Petru din închisoare s-a întâmplat cu multe secole în urmă, dar astăzi, îngerii mai sunt în misiune? Răspunsul îl găsim în singura Carte care ne ajută să-L cunoaştem pe Dumnezeu. „«Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale…, fiindcă Mă iubeşte», zice Domnul, de aceea îl voi izbăvi, îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu” (Psalmii 91:11,14). „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).

  „Astăzi, ca şi în zilele apostolilor, soli cereşti trec în lungul şi-n latul pământului, căutând să mângâie pe cel îndurerat, să apere pe cel nepocăit, să câştige inimile oamenilor la Hristos. Noi nu-i putem vedea personal, şi totuşi ei sunt cu noi, călăuzindu-ne, îndemnându-ne şi ocrotindu-ne.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, p. 126)

  Să ne unim mâinile în rugăciune şi să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru misiunea îngerilor. Doamne, măreşte-ne credinţa!

  Felicia Decuseara, Bacău, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Publicate astăzi

  Elev de nota 9

  Dumnezeu nu a stat și nu va sta vreodată să adune note, să calculeze medii și să realizeze clasamente sau contabilitate. Puterea noastră slabă este făcută desăvârșită de către puterea Lui infinită. Când suntem slabi, atunci suntem tari în Hristos. Nu mai pierde vremea și energiile făcând calcule, ci trăiește cu toată puterea și dragostea ta pentru Dumnezeu și pentru semeni!

  Îngerul ne protejează

  Paramedicul mi-a mai spus că singurul motiv pentru care fiica mea nu se rănise grav era acela că scările erau acoperite cu mochetă. Dacă ar fi fost din lemn, situația ar fi fost mult mai gravă. Știu că îngerul păzitor al Nataliei a lucrat în plus pentru a o păstra în siguranță în căderea ei pe scări și Îl laud pe Dumnezeu în fiecare zi pentru că ea nu a pățit ceva rău.

  Scut şi apărare

  E ceva care îţi generează anxietate şi nefericire? Pune-ţi scutul! Ia fiecare promisiune biblică şi cu ea vei rezista la ceea ce urmează să se întâmple!

  Oameni cu farmec

  Doamne, mă rog astăzi pentru victimele asprimii și ale violenței domestice! De cele mai multe ori, asprimea vine de la cei dragi, ceea ce o face și mai greu de suportat. PROVOCARE: Elimină azi orice asprime, chiar și atunci când societatea o consideră justificată!

  Isten kinyilvánítja hatalmát

  „Egy pillanat alatt meghalnak; éjfélkor felriadnak a népek és elenyésznek, a hatalmas is eltűnik kéz...