Articolul precedentPrimul pas al acceptării
  Articolul următorO recoltă neaşteptată

  Misiunea îngerilor

  Nu sunt oare toţi duhuri slujitoare trimise să îndeplinească o slujbă pentru cei ce vor moşteni mântuirea? (Evrei 1:14)

  Zorii zilei anunţau o zi cu noi perspective şi oportunităţi. M-am trezit devreme şi mi-am hrănit sufletul studiind din Biblie, capitolul 12 din Faptele apostolilor şi comentariul acestui pasaj de Ellen G. White.

  Este uimitor cât de măreaţă este lucrarea îngerilor. Urmând să fie executat public, Petru era întemniţat într-o celulă tăiată în stâncă, cu uşi zăvorâte, păzit straşnic zi şi noapte de şaisprezece soldaţi, legat cu două lanţuri, fiecare lanţ prins de încheietura mâinii unui soldat, astfel încât fiecare mişcare să poată fi monitorizată. Ai crede că Petru era neliniştit, frământat că nu a terminat lucrarea de convertire a sufletelor, tulburat de soarta lui Iacov, ce fusese decapitat, îngrijorat pentru fraţii şi surorile de credinţă şi lista poate continua în negativism şi lipsă de speranţă. Dar Petru dormea somnul liniştit al încrederii depline, pentru că Îl cunoştea pe Cel Puternic, pe Isus Hristos. Misiunea îngerilor era în plină desfăşurare: „Îngeri ai lui Dumnezeu vegheau asupra apostolului întemniţat… Din ceruri, un înger puternic este trimis pentru a-l elibera pe Petru. Porţile puternice care-l închideau pe sfântul lui Dumnezeu s-au deschis fără ajutorul mâinilor omeneşti… Lumina care-l înconjura pe înger a umplut celula, dar ea nu l-a trezit pe apostol. Când a simţit atingerea mâinii îngerului şi a auzit un glas spunând: «Scoală-te iute», numai atunci s-a trezit pe deplin… îngerul se strecoară înainte, înconjurat de o lumină strălucitoare, iar Petru, uimit şi crezându-se în vis, îl urmează pe eliberatorul său.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, pp. 121-122)

  Rămâi mut de uimire şi te întrebi: minunea eliberării lui Petru din închisoare s-a întâmplat cu multe secole în urmă, dar astăzi, îngerii mai sunt în misiune? Răspunsul îl găsim în singura Carte care ne ajută să-L cunoaştem pe Dumnezeu. „«Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale…, fiindcă Mă iubeşte», zice Domnul, de aceea îl voi izbăvi, îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu” (Psalmii 91:11,14). „Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).

  „Astăzi, ca şi în zilele apostolilor, soli cereşti trec în lungul şi-n latul pământului, căutând să mângâie pe cel îndurerat, să apere pe cel nepocăit, să câştige inimile oamenilor la Hristos. Noi nu-i putem vedea personal, şi totuşi ei sunt cu noi, călăuzindu-ne, îndemnându-ne şi ocrotindu-ne.” (Ellen G. White, Faptele apostolilor, p. 126)

  Să ne unim mâinile în rugăciune şi să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru misiunea îngerilor. Doamne, măreşte-ne credinţa!

  Felicia Decuseara, Bacău, Moldova

  Misiunea îngerilor - 2016. Este uimitor cât de măreaţă este lucrarea îngerilor. Urmând să fie executat public, Petru era întemniţat într-o celulă tăiată în stâncă, cu uşi zăvorâte, păzit straşnic zi şi noapte de şaisprezece soldaţi, legat cu două lanţuri, fiecare lanţ prins de încheietura mâinii unui soldat, astfel încât...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...