Articolul precedentO recoltă neaşteptată
  Articolul următorCere pocăință

  Vegheaţi

  Adu-ţi aminte dar cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te! Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine. (Apocalipsa 3:3)

  Am harul de a face parte din a patra generaţie a familiei mele de aşteptători bucuroşi şi loiali, cred eu, ai Mântuitorului Isus Hristos. E minunat atunci când ochii ţi se deschid şi Îl descoperi la un moment dat în viaţă, alegând să-L cunoşti pe Dumnezeu mai îndeaproape, dar este avantajos şi să mergi pe o cărare trasată drept de nişte înaintaşi de încredere, după ce te-ai convins personal de autenticitatea chemării divine.

  Îi apreciez pe toţi cei care au căutat cu sinceritate calea spre ceruri, au răspuns apelului Duhului Sfânt şi au fost călăuziţi astfel să-L cunoască pe Mântuitorul ca Prieten suprem şi să-L urmeze.

  Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că am avut de la cine să învăţ să mă rog, să studiez şi să iubesc Cuvântul. Bunicii mei şi-au încheiat alergarea fiecare cu seninătate şi demnitate. Bunicul Vasile a călătorit 92 de ani, iar bunicul Hristea 93 de ani. Am învăţat de la ei că Sabatul este o zi pusă deoparte pentru o relaţie specială şi desfătare în Domnul; am învăţat să cânt spre slava lui Dumnezeu chiar şi atunci când trec prin furtuna încercărilor şi să mă ancorez în rugăciune, cu credinţă; am învăţat să-i încurajez pe semenii mei şi multe alte lucruri practice.

  Când bunicul Hristea a murit şi i-am dus pe copiii mei să-l vadă, aveam uşoare reţineri, gândindu-mă cum vor reacţiona, pentru că ei îl ştiau mereu cu zâmbetul pe buze, cântând şi mângâindu-i cu drag. Vreţi să ştiţi ce a întrebat fetiţa mea? „Cum a murit bunicul îmbrăcat aşa…, în haine pentru biserică?” O mătuşă de-a mea i-a explicat că bunicul îl iubea pe Domnul foarte mult, îi plăcea ca întotdeauna să meargă îmbrăcat frumos la biserică şi îl aştepta să vină pe norii cerului ca să ne ia acasă. Dar mai mult decât atât, el L-a rugat pe Domnul să-i modeleze caracterul, să-i dea o inimă curată şi o viaţă trăită frumos, pentru ca atunci când Mântuitorul Său îl va chema pe nume, la înviere, să i se poată spune bun venit în împărăţia cerească. El s-a rugat, desigur, şi pentru noi, copii şi nepoţi şi toţi cei dragi; se va bucura foarte mult în ziua aceea să ne reîntâlnească şi să petrecem veşnicia împreună.

  Ziua de mâine nu ne aparţine. Astăzi, cât suntem în viaţă, este timpul să-L rugăm şi noi pe Domnul să îmbrace frumos caracterul cu haina neprihănirii Sale. Acum e momentul să fim mereu nişte fecioare pregătite de sărbătoare, care veghează şi au candela plină cu uleiul Duhului Sfânt, pre-sărând speranţă, bucurie, încredere şi pe drumul semenilor noştri.

  Florina David, Sfântu-Gheorghe, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Domnul îți va călăuzi pașii

  A prezenta Evanghelia lui Isus poate lua multe forme atunci când nu ai instruirea sau aptitudinile unui predicator sau ale unui lucrător biblic; totuși, Domnul va așeza în calea noastră oameni care au nevoie să audă despre El. Mă simt smerită că El m-a folosit.

  Intervenții ale Duhului Sfânt

  În drum spre casă, fiul meu a răspuns întrebării nerostite. „El este Mike. În fiecare săptămână vine la masa de părtășie. Niciodată nu aduce de mâncare și întotdeauna își umple farfuriile. Dar întotdeauna duce gunoiul. De bunăvoie. Cu bucurie. Suntem fericiți că îl avem alături de noi.”

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...