Articolul precedentO recoltă neaşteptată
  Articolul următorCere pocăință

  Vegheaţi

  Adu-ţi aminte dar cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te! Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine. (Apocalipsa 3:3)

  Am harul de a face parte din a patra generaţie a familiei mele de aşteptători bucuroşi şi loiali, cred eu, ai Mântuitorului Isus Hristos. E minunat atunci când ochii ţi se deschid şi Îl descoperi la un moment dat în viaţă, alegând să-L cunoşti pe Dumnezeu mai îndeaproape, dar este avantajos şi să mergi pe o cărare trasată drept de nişte înaintaşi de încredere, după ce te-ai convins personal de autenticitatea chemării divine.

  Îi apreciez pe toţi cei care au căutat cu sinceritate calea spre ceruri, au răspuns apelului Duhului Sfânt şi au fost călăuziţi astfel să-L cunoască pe Mântuitorul ca Prieten suprem şi să-L urmeze.

  Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că am avut de la cine să învăţ să mă rog, să studiez şi să iubesc Cuvântul. Bunicii mei şi-au încheiat alergarea fiecare cu seninătate şi demnitate. Bunicul Vasile a călătorit 92 de ani, iar bunicul Hristea 93 de ani. Am învăţat de la ei că Sabatul este o zi pusă deoparte pentru o relaţie specială şi desfătare în Domnul; am învăţat să cânt spre slava lui Dumnezeu chiar şi atunci când trec prin furtuna încercărilor şi să mă ancorez în rugăciune, cu credinţă; am învăţat să-i încurajez pe semenii mei şi multe alte lucruri practice.

  Când bunicul Hristea a murit şi i-am dus pe copiii mei să-l vadă, aveam uşoare reţineri, gândindu-mă cum vor reacţiona, pentru că ei îl ştiau mereu cu zâmbetul pe buze, cântând şi mângâindu-i cu drag. Vreţi să ştiţi ce a întrebat fetiţa mea? „Cum a murit bunicul îmbrăcat aşa…, în haine pentru biserică?” O mătuşă de-a mea i-a explicat că bunicul îl iubea pe Domnul foarte mult, îi plăcea ca întotdeauna să meargă îmbrăcat frumos la biserică şi îl aştepta să vină pe norii cerului ca să ne ia acasă. Dar mai mult decât atât, el L-a rugat pe Domnul să-i modeleze caracterul, să-i dea o inimă curată şi o viaţă trăită frumos, pentru ca atunci când Mântuitorul Său îl va chema pe nume, la înviere, să i se poată spune bun venit în împărăţia cerească. El s-a rugat, desigur, şi pentru noi, copii şi nepoţi şi toţi cei dragi; se va bucura foarte mult în ziua aceea să ne reîntâlnească şi să petrecem veşnicia împreună.

  Ziua de mâine nu ne aparţine. Astăzi, cât suntem în viaţă, este timpul să-L rugăm şi noi pe Domnul să îmbrace frumos caracterul cu haina neprihănirii Sale. Acum e momentul să fim mereu nişte fecioare pregătite de sărbătoare, care veghează şi au candela plină cu uleiul Duhului Sfânt, pre-sărând speranţă, bucurie, încredere şi pe drumul semenilor noştri.

  Florina David, Sfântu-Gheorghe, Transilvania de Sud

  Vegheaţi - 2016. Am harul de a face parte din a patra generaţie a familiei mele de aşteptători bucuroşi şi loiali, cred eu, ai Mântuitorului Isus Hristos. E minunat atunci când ochii ţi se deschid şi Îl descoperi la un moment dat în viaţă, alegând să-L cunoşti pe Dumnezeu mai îndeaproape, dar este avantajos şi să
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...