Sfinţiţi Sabatele Mele!

Şase zile să lucraţi; dar ziua a şaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare sfântă. Să nu faceţi nicio lucrare în timpul ei: este Sabatul Domnului, în toate locuinţele voastre. (Leviticul 23:3)

În anul 1996, după un an de la nuntă, adunam material pentru a ne construi o casă a noastră, cu ajutorul părinţilor. Pe atunci, nu era atât de simplu ca azi să achiziţionezi materialele de care aveai nevoie.

Tata vorbise la o fabrică din Câmpulung Moldovenesc şi plătise pentru 12 metri cubi de cherestea. După câteva luni de aşteptare, a întâlnit acolo multe alte persoane cu aceeaşi problemă. Atunci a aflat tata că patronul nu este un om de cuvânt, promite şi… atât. Erau oameni care aşteptau de ani de zile să primească marfa plătită. Foarte trist, tata ne-a spus situaţia în care ne aflam şi am hotărât să aducem problema înaintea Domnului. Banii erau daţi…, nu puteam decât să ne rugăm.

Nu după mult timp, într-o vineri seara, când mai erau doar 20 de minute până la apusul soarelui, ne pregăteam cu toţii pentru deschiderea Sabatului. Atunci a sosit la poartă o maşină mare. Uimire! Sosise camionul cu scândura – 12 metri cubi. Bucuria că am primit marfa pe care nu credeam să o recuperăm prea curând a fost de scurtă durată. Era vineri seara, apunea soarele. Tata a vorbit cu şoferul: noi avem sărbătoare, i-am spus patronului să nu-mi trimită marfa vinerea sau sâmbăta. Şoferul s-a mirat: „Să fiţi mulţumiţi că nu aţi pierdut banii.” I-am explicat şoferului că pentru noi Sabatul e o zi sfântă şi nu putem lucra. Nici chiar cu ajutorul vecinilor nu era timp pentru a descărca.

Ne rugam în gând pentru rezolvare. La propunerea noastră, şoferul împreună cu soţia au rămas la noi pentru Sabat. Am avut ocazia să le prezentăm pe Domnul Sabatului, iar sâmbătă seara, după apusul soarelui, am descărcat marfa şi au plecat mulţumiţi.

„Aşa vorbeşte Domnul: «Păziţi ce este drept şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină şi neprihănirea Mea este aproape să se arate. Ferice de omul care face lucrul acesta, şi de fiul omului care rămâne statornic în el, păzind Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi stăpânindu-şi mâna, ca să nu facă niciun rău! […] Şi pe străinii care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească şi să iubească Numele Domnului, ca să fie slujitorii Lui, şi pe toţi cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, şi vor stărui în legământul Meu, îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt şi-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune»” (Isaia 56:1,2,6,7).

Lăudat să fie Domnul care ne pregăteşte şi ieşirea din situaţii dificile atunci când ne încredem în El şi vrem să-I slujim.

Gabriela Ghiuzan, Roman, Moldova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor