Articolul precedentCrede ce spune Dumnezeu
  Articolul următorA murit ca alții să trăiască

  Un tată grijuliu…

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:17)

  Locuiam în oraşul Dej şi într-o zi veneam împreună cu familia de la Cluj.

  La ieşirea din Cluj-Napoca, lângă o trecere de pietoni, ne sare în faţă un cetăţean. L-am lovit din plin şi a rămas pe caldarâm sângerând. Am rămas toţi profund marcaţi. Ne rugam Domnului să-l ţină în viaţă. Am oprit prima maşină, cu rugămintea să-l ducă la spital, dar fără rezultat, apoi următoarele – la fel; taximetriştii când vedeau că e în baltă de sânge plecau şi ei. Nu voia nimeni să-şi murdărească maşina. De ce? Pentru că trebuia să vină un frate din Vaida Cămăraş, care ne-a fost de mare ajutor.

  Soţul meu şi-a schimbat costumul înainte de a pleca la Cluj şi nu avea niciun act la el; deci vă închipuiţi cum e să loveşti un om şi să nu ai niciun act la tine. Fratele respectiv l-a dus pe om la spital (ce înseamnă să ai un frate adevărat! – Proverbele 17:17) a dat câteva telefoane şi fără nicio amendă au ajuns la concluzia să se împace cu familia. Încă o dată am experimentat ce bun e Dumnezeu! El conduce toate lucrurile.

  Când au ajuns la spital cu persoana accidentată, s-a constatat o alcoolemie foarte mare în sânge şi a avut nişte lovituri uşoare, dar sângera din cauza alcoolemiei. Urma o împăcare amiabilă. Soţul meu a adunat toţi banii din casă şi a plecat la Cluj să se împace cu familia. Copiii au plecat la şcoală, iar eu mă gândeam ce le voi da de mâncare la amiază, pentru că nu aveam pâine deloc şi nici bani de pâine. Am uitat să-i spun soţului să-mi lase bani. Nici nu mi-au ajuns cuvintele pe buze, rostite într-o rugăciune, şi Dumnezeu a răspuns nevoii noastre.

  Îi predam ore de pian unei tinere din comunitatea Unguraş şi ea a venit la ora de pian în aceea zi cu o pâine mare de casă, pe care a trimis-o fratele prezbiter din comunitate. Nu îmi venea să cred ce văd! De unde a ştiut acel frate că eu am nevoie? Desigur, Tatăl ceresc ştia că aveam nevoie de pâine şi ne-a dat-o ca prin vis… Plângând, am întrebat-o pe fată cum de a adus pâine? Ea mi-a spus că în acea dimineaţă s-a întâlnit cu fratele prezbiter şi a întrebat-o la ce oră merge la pian. Urma să scoată din cuptor pâinea şi avea un îndemn lăuntric să-i trimită pastorului o pâine caldă. Menţionez că până atunci şi de-atunci încoace, nu ne-a trimis nimic acel frate, pur şi simplu pentru că nu aveam nevoie. Domnul să fie lăudat pentru purtarea Lui de grijă în toate zilele vieţii noastre.

  Dacă astăzi treci prin greutăţi, nu uita, ai şi tu un Tată grijuliu care va împlini toate nevoile tale! Nu te descuraja, ridică-ţi ochii în sus, căci El ridică pe cel lipsit, izbăveşte pe cel nevoiaş! (Psalmii 107:41)

  Emilia Csergezan, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...