Articolul precedentCrede ce spune Dumnezeu
  Articolul următorA murit ca alții să trăiască

  Un tată grijuliu…

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:17)

  Locuiam în oraşul Dej şi într-o zi veneam împreună cu familia de la Cluj.

  La ieşirea din Cluj-Napoca, lângă o trecere de pietoni, ne sare în faţă un cetăţean. L-am lovit din plin şi a rămas pe caldarâm sângerând. Am rămas toţi profund marcaţi. Ne rugam Domnului să-l ţină în viaţă. Am oprit prima maşină, cu rugămintea să-l ducă la spital, dar fără rezultat, apoi următoarele – la fel; taximetriştii când vedeau că e în baltă de sânge plecau şi ei. Nu voia nimeni să-şi murdărească maşina. De ce? Pentru că trebuia să vină un frate din Vaida Cămăraş, care ne-a fost de mare ajutor.

  Soţul meu şi-a schimbat costumul înainte de a pleca la Cluj şi nu avea niciun act la el; deci vă închipuiţi cum e să loveşti un om şi să nu ai niciun act la tine. Fratele respectiv l-a dus pe om la spital (ce înseamnă să ai un frate adevărat! – Proverbele 17:17) a dat câteva telefoane şi fără nicio amendă au ajuns la concluzia să se împace cu familia. Încă o dată am experimentat ce bun e Dumnezeu! El conduce toate lucrurile.

  Când au ajuns la spital cu persoana accidentată, s-a constatat o alcoolemie foarte mare în sânge şi a avut nişte lovituri uşoare, dar sângera din cauza alcoolemiei. Urma o împăcare amiabilă. Soţul meu a adunat toţi banii din casă şi a plecat la Cluj să se împace cu familia. Copiii au plecat la şcoală, iar eu mă gândeam ce le voi da de mâncare la amiază, pentru că nu aveam pâine deloc şi nici bani de pâine. Am uitat să-i spun soţului să-mi lase bani. Nici nu mi-au ajuns cuvintele pe buze, rostite într-o rugăciune, şi Dumnezeu a răspuns nevoii noastre.

  Îi predam ore de pian unei tinere din comunitatea Unguraş şi ea a venit la ora de pian în aceea zi cu o pâine mare de casă, pe care a trimis-o fratele prezbiter din comunitate. Nu îmi venea să cred ce văd! De unde a ştiut acel frate că eu am nevoie? Desigur, Tatăl ceresc ştia că aveam nevoie de pâine şi ne-a dat-o ca prin vis… Plângând, am întrebat-o pe fată cum de a adus pâine? Ea mi-a spus că în acea dimineaţă s-a întâlnit cu fratele prezbiter şi a întrebat-o la ce oră merge la pian. Urma să scoată din cuptor pâinea şi avea un îndemn lăuntric să-i trimită pastorului o pâine caldă. Menţionez că până atunci şi de-atunci încoace, nu ne-a trimis nimic acel frate, pur şi simplu pentru că nu aveam nevoie. Domnul să fie lăudat pentru purtarea Lui de grijă în toate zilele vieţii noastre.

  Dacă astăzi treci prin greutăţi, nu uita, ai şi tu un Tată grijuliu care va împlini toate nevoile tale! Nu te descuraja, ridică-ţi ochii în sus, căci El ridică pe cel lipsit, izbăveşte pe cel nevoiaş! (Psalmii 107:41)

  Emilia Csergezan, Transilvania de Nord

  Un tată grijuliu... - 2016. La ieşirea din Cluj-Napoca, lângă o trecere de pietoni, ne sare în faţă un cetăţean. L-am lovit din plin şi a rămas pe caldarâm sângerând. Am rămas toţi profund marcaţi. Ne rugam Domnului să-l ţină în viaţă. Am oprit prima maşină, cu rugămintea să-l...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...