Articolul precedentDor de casă
  Articolul următorÎn umbra crucii

  Domnul este bun!

  Iată, chiar suferinţele mele erau spre mântuirea mea; Tu ai găsit plăcere să-mi scoţi sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia mea toate păcatele mele. (Isaia 38:17)

  Ziua de 28 martie a fost o zi plină de amărăciune. În acea zi, am fost la spital pentru alte investigaţii, deoarece medicii voiau să ştie dacă este afectat şi sistemul osos, pentru că în urmă cu o săptămână am fost pusă faţă în faţă cu rezultatul înspăimântător: cancer de sân.

  Consultaţia s-a sfârşit şi când a trebuit să ies din cabinet, a ieşit după mine o asistentă care mi-a spus că medicul ar vrea să mă consulte din nou, pentru că se vede o modificare la nivelul coloanei. Au plănuit ca după terminarea consultaţiilor să programeze aparatul din nou pentru o analiză mai amănunţită. Ştiam deja de o săptămână că sunt bolnavă şi eram conştientă de gravitatea situaţiei; această veste m-a afectat profund. M-am rugat cum nu am făcut-o niciodată. Deoarece aveam timp, în sala de aşteptare mi-am luat Biblia, fiindcă doream să citesc pasajul pentru ziua respectivă. Doar că, în spaima care m-a cuprins, nu mi-am amintit numărul capitolului. Doar atât ştiam, că este Isaia treizeci şi ceva. Ochii mi s-au oprit la Isaia 38 şi am găsit imediat răspuns la rugăciunea mea.

  În acest capitol, împăratul Ezechia a aflat că este bolnav pe moarte şi a implorat vindecarea de la Dumnezeu. Cât de minunat a răspuns Domnul la rugăciunea lui Ezechia! „Am auzit rugăciunea ta şi am văzut lacrimile tale. Iată că voi mai adăuga încă cincisprezece ani la zilele vieţii tale” (Isaia 38:5).

  Sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu că în acele clipe grele mi-a trimis un mesaj atât de încurajator. M-am liniştit complet.

  Apoi a sosit timpul să mă cheme din nou la consultaţie. Şi un nou motiv de laudă a fost faptul că, în urma unei consultaţii mai amănunţite, a reieşit că oasele nu sunt deloc afectate.

  Sunt recunoscătoare şi cu încredere încep chimioterapia, pentru că ştiu că am un Dumnezeu minunat, care întotdeauna mă ajută, este cu mine mereu şi pot avea încredere în El.

  „Cât de scumpă este bunătatea ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale găsesc fiii oamenilor adăpost. Se satură de belşugul Casei Tale şi-i adăpi din şuvoilul desfătărilor Tale. Căci la Tine este izvorul vieţii, prin lumina Ta vedem lumina” (Psalmii 36:7-9)

  Bartha Annamaria, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...