Articolul precedentConlucrători cu Isus
  Articolul următorHar de la Mântuitorul

  După 20 de ani…

  Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase. (Luca 18:1)

  M-am născut într-o familie săracă, dar puternică, luptătoare. Părinţii mei munceau mult, dar câştigau puţin pentru a-şi întreţine onorabil cei zece copii. De aceea, am fost nevoită să lucrez de la vârsta de 12 ani. Dimineaţa mergeam la şcoală, iar după-amiaza mergeam la lucru oriunde găseam. Mama îl iubea pe Dumnezeu şi, chiar dacă era aglomerată cu treburile, îşi făcea timp să ne vorbească despre dragostea şi bunătatea lui Dumnezeu. Ne îndruma să trăim frumos şi să ascultăm de Cuvântul Său.

  La 21 de ani, m-am căsătorit şi primii zece ani au fost ca-n poveşti. Apoi au început necazurile. Soţul meu a început să bea şi în scurt timp a devenit alcoolic. Era foarte agresiv, fizic şi verbal.

  La 47 de ani, tot ce-mi întipărise mama în minte despre Dumnezeu a izbucnit ca un vulcan. M-am hotărât să fac legământ cu Cel ce-mi păstrase viaţa şi-mi oferise atât de multe binecuvântări până atunci.

  Soţul meu nu a fost de acord. M-a ameninţat şi m-a lovit cu brutalitate. Eu aveam însă acelaşi gând, de a nu-L părăsi niciodată pe Dumnezeu, indiferent de ce s-ar putea întâmpla. Ani la rând, am suportat injurii, jigniri, ameninţări şi bătăi din partea soţului meu. Eu mă rugam neîncetat cu lacrimi fierbinţi ca Dumnezeu să-L scape de demonul care-l înrobise şi să-l îndrepte spre El.

  Până într-o zi, când…, venind de la biserică, i-am spus că va fi un botez. Atunci el, trezit ca după un vis urât, a făcut ochii mari şi a întrebat: „Dar eu când mă botez?” Am crezut că îşi bate joc de mine, că mă ia în râs, aşa cum făcea mereu când veneam de la biserică. Dar el era foarte serios şi hotărât.

  Din acea zi, nu a mai pus gura pe băutură, chiar dacă a mai fost ispitit. A început să mă însoţească la biserică ori de câte ori mergeam. A început o viaţă nouă, frumoasă, liniştită.

  Îi mulţumesc şi Îi aduc slavă lui Dumnezeu pentru puterea Lui transformatoare. Te încurajez să stăruieşti în rugăciune. Să nu-ţi pierzi speranţa şi să nu te descurajezi, pentru că Dumnezeu răspunde cu siguranţă cum şi când ştie El că e mai bine.

  „Când ni se pare că rugăciunile noastre nu primesc răspuns, trebuie totuşi să rămânem încrezători în făgăduinţele sfinte, căci timpul răspunsului va veni în mod sigur şi vom primi binecuvântarea de care avem cea mai mare nevoie… Dumnezeu este prea înţelept ca să poată greşi şi prea bun ca să reţină vreun bine de la cei ce umblă în neprihănire.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 119)

  Maria Vicu, Piatra Neamţ, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...