Articolul precedentAsemenea voinței lui Dumnezeu
  Articolul următorTurnul Eiffel

  La momentul potrivit

  Domnul se depărtează de cei răi, dar ascultă rugăciunea celor neprihăniţi. (Proverbele 15:29)

  M-am dedicat cu mult timp în urmă lucrării lui Dumnezeu. La penitenciarul din Craiova am ajutat mulţi deţinuţi. Cu bucurie am răspuns acestei chemări şi am văzut mâna lui Dumnezeu cum mă conduce pas cu pas. Un deţinut mi-a dat o reţetă medicală. Avea nevoie de medicamente. De unde oare să fac rost de banii necesari pentru a le cumpăra? Se apropia termenul când aveam din nou dreptul să-l vizitez, dar nu reuşisem să-i cumpăr tratamentul. Rugăciunea mea tainică spre Dumnezeu a fost mai stăruitoare, mărturisind cu sinceritate că voi lăsa totul în seama Lui, pentru că El cunoştea situaţia mai bine ca oricine.

  Într-o zi, am întâlnit o prietenă din biserică în autobuz. Am călătorit împreună o porţiune din drum, discutând diverse subiecte, dar fără să amintesc problema reţetei pe care doream s-o cumpăr pentru binele deţinutului. La un moment dat, m-am ridicat să cobor şi ea mi-a oferit bani, rugându-mă să-i folosesc în lucrare. Era exact suma de care aveam nevoie pentru medicamente. Atunci I-am mulţumit Domnului pentru că a răspuns atât de frumos la rugămintea pe care I-am făcut-o.

  El are căile şi agenţii Lui prin care lucrează. Le-a încredinţat unora un talant, iar altora mai mulţi. Important este ca fiecare să fie un ispravnic credincios. Dăruirea pentru cauza Lui poate lua diferite forme: timp pentru vizite, bani, rugăciuni de mijlocire, cuvinte de încurajare… Dumnezeu este dragoste, iar dragostea găseşte întotdeauna căi prin care să se dăruiască.

  „Spiritul dărniciei este spiritul Cerului. Dragostea care se jertfeşte, ce Îl caracteriza pe Hristos, s-a manifestat la cruce. El a dat tot ce a avut şi apoi S-a dat pe Sine însuşi pentru ca omul să fie mântuit. Crucea lui Hristos apelează la spiritul caritabil al fiecărui urmaş al Mântuitorului. Iată principiul ilustrat aici: dăruiţi şi iar dăruiţi! Acest principiu, transpus în acţiuni reale de binefacere şi în fapte bune, reprezintă adevăratul rod al vieţii creştine.” „În vreme ce unii merg să predice, alţii sunt chemaţi să răspundă la apelurile Sale de a oferi daruri prin care să fie susţinută cauza Sa pe pământ. El le-a dat oamenilor mijloace, iar aceste daruri divine trebuie să curgă prin canale omeneşti, ca să împlinească lucrarea desemnată nouă în procesul de mântuire a semenilor noştri.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, pp. 10-11)

  Sora mea, pune-te pe tine şi tot ce ai la dispoziţia Sa, iar Dumnezeu va răspunde azi la rugăciunea ta!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  La momentul potrivit - 2016. M-am dedicat cu mult timp în urmă lucrării lui Dumnezeu. La penitenciarul din Craiova am ajutat mulţi deţinuţi. Cu bucurie am răspuns acestei chemări şi am văzut mâna lui Dumnezeu cum mă conduce pas cu pas. Un deţinut mi-a dat o reţetă medicală. Avea nevoie de...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...