Articolul precedentAsemenea voinței lui Dumnezeu
  Articolul următorTurnul Eiffel

  La momentul potrivit

  Domnul se depărtează de cei răi, dar ascultă rugăciunea celor neprihăniţi. (Proverbele 15:29)

  M-am dedicat cu mult timp în urmă lucrării lui Dumnezeu. La penitenciarul din Craiova am ajutat mulţi deţinuţi. Cu bucurie am răspuns acestei chemări şi am văzut mâna lui Dumnezeu cum mă conduce pas cu pas. Un deţinut mi-a dat o reţetă medicală. Avea nevoie de medicamente. De unde oare să fac rost de banii necesari pentru a le cumpăra? Se apropia termenul când aveam din nou dreptul să-l vizitez, dar nu reuşisem să-i cumpăr tratamentul. Rugăciunea mea tainică spre Dumnezeu a fost mai stăruitoare, mărturisind cu sinceritate că voi lăsa totul în seama Lui, pentru că El cunoştea situaţia mai bine ca oricine.

  Într-o zi, am întâlnit o prietenă din biserică în autobuz. Am călătorit împreună o porţiune din drum, discutând diverse subiecte, dar fără să amintesc problema reţetei pe care doream s-o cumpăr pentru binele deţinutului. La un moment dat, m-am ridicat să cobor şi ea mi-a oferit bani, rugându-mă să-i folosesc în lucrare. Era exact suma de care aveam nevoie pentru medicamente. Atunci I-am mulţumit Domnului pentru că a răspuns atât de frumos la rugămintea pe care I-am făcut-o.

  El are căile şi agenţii Lui prin care lucrează. Le-a încredinţat unora un talant, iar altora mai mulţi. Important este ca fiecare să fie un ispravnic credincios. Dăruirea pentru cauza Lui poate lua diferite forme: timp pentru vizite, bani, rugăciuni de mijlocire, cuvinte de încurajare… Dumnezeu este dragoste, iar dragostea găseşte întotdeauna căi prin care să se dăruiască.

  „Spiritul dărniciei este spiritul Cerului. Dragostea care se jertfeşte, ce Îl caracteriza pe Hristos, s-a manifestat la cruce. El a dat tot ce a avut şi apoi S-a dat pe Sine însuşi pentru ca omul să fie mântuit. Crucea lui Hristos apelează la spiritul caritabil al fiecărui urmaş al Mântuitorului. Iată principiul ilustrat aici: dăruiţi şi iar dăruiţi! Acest principiu, transpus în acţiuni reale de binefacere şi în fapte bune, reprezintă adevăratul rod al vieţii creştine.” „În vreme ce unii merg să predice, alţii sunt chemaţi să răspundă la apelurile Sale de a oferi daruri prin care să fie susţinută cauza Sa pe pământ. El le-a dat oamenilor mijloace, iar aceste daruri divine trebuie să curgă prin canale omeneşti, ca să împlinească lucrarea desemnată nouă în procesul de mântuire a semenilor noştri.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, pp. 10-11)

  Sora mea, pune-te pe tine şi tot ce ai la dispoziţia Sa, iar Dumnezeu va răspunde azi la rugăciunea ta!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...