Articolul precedentScos din cenuşă
  Articolul următorIdeea fundamentală a victoriei

  Încrede-te în Domnul!

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

  Cu toţii ne amintim de frumoasa vârstă a adolescenţei, când totul pare posibil şi tu te simţi cea mai bună, cea mai frumoasă şi cea mai importantă fiinţă din univers. Când ai impresia că nimeni şi nimic nu poate să-ţi stea în cale. Dar ce faci când, într-o zi, această lume mirifică se destramă, când confuzia ia locul încrederii şi mii de întrebări năvălesc asupra ta: Ce-o să mă fac? Cum o să fac? De ce s-a întâmplat aşa, Doamne?

  Aceasta era întrebarea pe care am pus-o, în mod repetat, în momentul în care mi s-a năruit visul de a ajunge un foarte bun profesor de română. N-am înţeles atunci că Dumnezeu avea pentru mine un plan mult mai bun.

  Fără eforturi financiare prea mari, am urmat o şcoală postliceală pedagogică, aproape de casă, ba şi mai mult, am descoperit că a fi învăţătoare este menirea mea pe acest pământ. Ce poate fi mai frumos decât să modelezi materia în stare pură? Cum altfel ar putea fi definiţi aceşti micuţi, între care mi-am găsit atât de bine locul?

  Anii au trecut şi iată-mă din nou în lumea adolescenţei, dar de data aceasta în altă calitate, de mamă. N-am crezut că poate fi atât de dificil. Am auzit multe mame plângându-se, dar nu le-am dat importanţă. Acum, fiul meu se apropie de cel dintâi obstacol din calea devenirii sale, intrarea la liceu. Deşi mă înspăimântă nesiguranţa sistemului educaţional din ţara noastră şi locuim într-un orăşel de munte, care ne oferă prea puţine opţiuni, sunt sigură că Dumnezeu va lucra la fel de minunat şi în cazul fiului meu.

  Uneori, avem impresia că ştim totul despre noi. Am auzit, de-a lungul anilor, mai multe mame spunând: „Eu îmi cunosc copilul!” Eu n-aş zice asta. Trăim într-o lume prea nesigură ca să putem face asemenea afirmaţii. Dar, eu îmi găsesc liniştea la gândul că deasupra noastră se află un Dumnezeu bun şi blând, care, cu siguranţă, îşi cunoaşte copiii. El ştie cel mai bine de ce are nevoie fiecare şi Lui îi încredinţez destinul fiului meu.

  Sunt sigură că sub îndrumare divină nimeni nu poate să greşească şi fiecare îşi găseşte locul, spre bucuria şi slava lui Dumnezeu şi spre împlinirea personală.

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Voi Mă veţi chema şi veţi pleca, Mă veţi ruga şi vă voi asculta. Mă veţi căuta şi mă veţi găsi, dacă mă veţi căuta cu toată inima” (Ieremia 29:11-13).

  Cristina-Daniela Ardelean, Petroşani, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Prețuiește-o pe Rut a ta

  Îți mulțumesc pentru Rut. Te rog, ajută-mă să prețuiesc aceste persoane astăzi, pentru că sunt darul Tău pentru noi. Amin!

  Mi-a schimbat viața

  Am încredere și mă rog ca toți să putem spune același lucru după ce am experimentat harul salvator al lui Dumnezeu – că viața noastră nu a rămas aceeași, că ne adaptăm la noua viață în Hristos, că lucrurile pe care obișnuiam să le facem nu ne mai atrag și că întâlnirea cu Isus ne-a schimbat viața.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Publicate astăzi

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Ingredientul principal

  Isus este ingredientul de care avem nevoie pentru a ține laolaltă toate celelalte ingrediente. Noi ar trebui să ne concentrăm să obținem mai întâi ingredientul principal; apoi, toate celelalte lucruri vor intra la locul lor.

  Cine sunt eu?

  Într-o bună zi, ceva ce ai va dispărea sau nu va mai fi valabil în dreptul tău, în timp ce un anume lucru ce face parte din identitatea ta va rămâne lipit de tine până la final.

  Importanța autorității

  Să ne rugăm să fim mereu conștienți că suntem doar ispravnici, nu proprietari! PROVOCARE: Încearcă să-ți vezi familia ca pe un cadou, nu ca pe o posesiune!

  Az Úr megóvja gyermekeit

  „Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt, vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.” (Zsolt 91,15)„Isten...