Articolul precedentVictorie doar prin Dumnezeu
  Articolul următorRob bun şi credincios

  Îmi place Dumnezeul tău…

  Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. (Maleahi 3:17)

  În prima zi de facultate, prima persoană pe care am cunoscut-o a fost Mădălina. Urma să fim colege şi cele mai bune prietene în următorii trei ani. Am studiat biochimie, în cadrul Facultăţii de Biologie, iar aproape toate materiile studiate aveau o puternică bază evoluţionistă. Mădălina se declara atee, dar milita întotdeauna pentru libertatea de exprimare a fiecărui om; avea grijă să nu rănească sentimentele nimănui şi, deşi nu împărtăşea aceleaşi păreri, avea grijă să nu-şi piardă respectul pentru celălalt. Era o persoană complet lipsită de prejudecăţi. Ne-am împrietenit foarte bine, deşi ea ştia că eu eram creştină şi în discuţiile noastre încercam să i-L prezint şi pe Dumnezeu. Atunci când ea încerca să justifice anumite lucruri într-o manieră evoluţionistă, aveam şi eu grijă să ştie că, deşi nu cred la fel ca ea, îi respect părerea. Aceasta a contat cel mai mult în relaţia noastră de prietenie.

  Din discuţiile noastre mi-am dat seama că ateismul ei avea la bază mai mult decât argumente ştiinţifice. Îmi spunea: „Cum ai vrea să cred intr-un Dumnezeu care, după moarte, îi condamnă pe cei care n-au făcut aşa cum a vrut El să stea o veşnicie în foc sau condamnă un copil necreştinat să meargă în iad?” Crescuse într-o familie de ortodocşi şi îşi formase o astfel de imagine despre Dumnezeu. Am încercat să-i spun că nu acesta e Dumnezeul în care cred eu. Dumnezeu ni se descoperă cu adevărat în Cuvântul Său, ca fiind Cel care ne iubeşte prea mult ca să procedeze aşa cum se spune… El oferă mântuirea în dar tuturor celor ce vor s-o primească. După o astfel de discuţie, mi-a spus: „Monica, îmi place Dumnezeul tău.”

  Pe la jumătatea ultimului an de facultate, Mădălina m-a solicitat să mă rog pentru ea, deoarece dorea să facă studiile postuniversitare de masterat în afara României. O fată care se declara atee în urmă cu doi ani, îmi cerea acum să mă rog pentru ea lui Dumnezeu. Am asigurat-o că voi face aceasta. Astfel, că după ce ne-am finalizat studiile în cadrul Universităţii Bucureşti, am primit un telefon în care Mădălina îmi mulţumea că m-am rugat pentru ea. Obţinuse o bursă în Olanda şi era fericită pentru lucrul acesta.

  De atunci încerc să-mi aduc aminte într-o relaţie de prietenie că, dincolo de prejudecăţile mele, „relaţia dintre Dumnezeu şi fiecare suflet omenesc este la fel de distinctă şi de completă, ca şi când acela ar fi singurul suflet care există pe întregul pământ, singurul suflet căruia îi este acordată purtarea de grijă şi întreaga atenţie, singurul pentru care El a dăruit viaţa Preaiubitului Său Fiu”. (Minte, caracter, personalitate, p. 104)

  Monica Burlacu, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...