Articolul precedentVictorie doar prin Dumnezeu
  Articolul următorRob bun şi credincios

  Îmi place Dumnezeul tău…

  Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. (Maleahi 3:17)

  În prima zi de facultate, prima persoană pe care am cunoscut-o a fost Mădălina. Urma să fim colege şi cele mai bune prietene în următorii trei ani. Am studiat biochimie, în cadrul Facultăţii de Biologie, iar aproape toate materiile studiate aveau o puternică bază evoluţionistă. Mădălina se declara atee, dar milita întotdeauna pentru libertatea de exprimare a fiecărui om; avea grijă să nu rănească sentimentele nimănui şi, deşi nu împărtăşea aceleaşi păreri, avea grijă să nu-şi piardă respectul pentru celălalt. Era o persoană complet lipsită de prejudecăţi. Ne-am împrietenit foarte bine, deşi ea ştia că eu eram creştină şi în discuţiile noastre încercam să i-L prezint şi pe Dumnezeu. Atunci când ea încerca să justifice anumite lucruri într-o manieră evoluţionistă, aveam şi eu grijă să ştie că, deşi nu cred la fel ca ea, îi respect părerea. Aceasta a contat cel mai mult în relaţia noastră de prietenie.

  Din discuţiile noastre mi-am dat seama că ateismul ei avea la bază mai mult decât argumente ştiinţifice. Îmi spunea: „Cum ai vrea să cred intr-un Dumnezeu care, după moarte, îi condamnă pe cei care n-au făcut aşa cum a vrut El să stea o veşnicie în foc sau condamnă un copil necreştinat să meargă în iad?” Crescuse într-o familie de ortodocşi şi îşi formase o astfel de imagine despre Dumnezeu. Am încercat să-i spun că nu acesta e Dumnezeul în care cred eu. Dumnezeu ni se descoperă cu adevărat în Cuvântul Său, ca fiind Cel care ne iubeşte prea mult ca să procedeze aşa cum se spune… El oferă mântuirea în dar tuturor celor ce vor s-o primească. După o astfel de discuţie, mi-a spus: „Monica, îmi place Dumnezeul tău.”

  Pe la jumătatea ultimului an de facultate, Mădălina m-a solicitat să mă rog pentru ea, deoarece dorea să facă studiile postuniversitare de masterat în afara României. O fată care se declara atee în urmă cu doi ani, îmi cerea acum să mă rog pentru ea lui Dumnezeu. Am asigurat-o că voi face aceasta. Astfel, că după ce ne-am finalizat studiile în cadrul Universităţii Bucureşti, am primit un telefon în care Mădălina îmi mulţumea că m-am rugat pentru ea. Obţinuse o bursă în Olanda şi era fericită pentru lucrul acesta.

  De atunci încerc să-mi aduc aminte într-o relaţie de prietenie că, dincolo de prejudecăţile mele, „relaţia dintre Dumnezeu şi fiecare suflet omenesc este la fel de distinctă şi de completă, ca şi când acela ar fi singurul suflet care există pe întregul pământ, singurul suflet căruia îi este acordată purtarea de grijă şi întreaga atenţie, singurul pentru care El a dăruit viaţa Preaiubitului Său Fiu”. (Minte, caracter, personalitate, p. 104)

  Monica Burlacu, Bucureşti, Muntenia

  Îmi place Dumnezeul tău... - 2016. În prima zi de facultate, prima persoană pe care am cunoscut-o a fost Mădălina. Urma să fim colege şi cele mai bune prietene în următorii trei ani. Am studiat biochimie, în cadrul Facultăţii de Biologie, iar aproape toate materiile studiate aveau o puternică bază evoluţionistă. Mădălina se declara...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...