Articolul precedentVictorie doar prin Dumnezeu
  Articolul următorRob bun şi credincios

  Îmi place Dumnezeul tău…

  Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. (Maleahi 3:17)

  În prima zi de facultate, prima persoană pe care am cunoscut-o a fost Mădălina. Urma să fim colege şi cele mai bune prietene în următorii trei ani. Am studiat biochimie, în cadrul Facultăţii de Biologie, iar aproape toate materiile studiate aveau o puternică bază evoluţionistă. Mădălina se declara atee, dar milita întotdeauna pentru libertatea de exprimare a fiecărui om; avea grijă să nu rănească sentimentele nimănui şi, deşi nu împărtăşea aceleaşi păreri, avea grijă să nu-şi piardă respectul pentru celălalt. Era o persoană complet lipsită de prejudecăţi. Ne-am împrietenit foarte bine, deşi ea ştia că eu eram creştină şi în discuţiile noastre încercam să i-L prezint şi pe Dumnezeu. Atunci când ea încerca să justifice anumite lucruri într-o manieră evoluţionistă, aveam şi eu grijă să ştie că, deşi nu cred la fel ca ea, îi respect părerea. Aceasta a contat cel mai mult în relaţia noastră de prietenie.

  Din discuţiile noastre mi-am dat seama că ateismul ei avea la bază mai mult decât argumente ştiinţifice. Îmi spunea: „Cum ai vrea să cred intr-un Dumnezeu care, după moarte, îi condamnă pe cei care n-au făcut aşa cum a vrut El să stea o veşnicie în foc sau condamnă un copil necreştinat să meargă în iad?” Crescuse într-o familie de ortodocşi şi îşi formase o astfel de imagine despre Dumnezeu. Am încercat să-i spun că nu acesta e Dumnezeul în care cred eu. Dumnezeu ni se descoperă cu adevărat în Cuvântul Său, ca fiind Cel care ne iubeşte prea mult ca să procedeze aşa cum se spune… El oferă mântuirea în dar tuturor celor ce vor s-o primească. După o astfel de discuţie, mi-a spus: „Monica, îmi place Dumnezeul tău.”

  Pe la jumătatea ultimului an de facultate, Mădălina m-a solicitat să mă rog pentru ea, deoarece dorea să facă studiile postuniversitare de masterat în afara României. O fată care se declara atee în urmă cu doi ani, îmi cerea acum să mă rog pentru ea lui Dumnezeu. Am asigurat-o că voi face aceasta. Astfel, că după ce ne-am finalizat studiile în cadrul Universităţii Bucureşti, am primit un telefon în care Mădălina îmi mulţumea că m-am rugat pentru ea. Obţinuse o bursă în Olanda şi era fericită pentru lucrul acesta.

  De atunci încerc să-mi aduc aminte într-o relaţie de prietenie că, dincolo de prejudecăţile mele, „relaţia dintre Dumnezeu şi fiecare suflet omenesc este la fel de distinctă şi de completă, ca şi când acela ar fi singurul suflet care există pe întregul pământ, singurul suflet căruia îi este acordată purtarea de grijă şi întreaga atenţie, singurul pentru care El a dăruit viaţa Preaiubitului Său Fiu”. (Minte, caracter, personalitate, p. 104)

  Monica Burlacu, Bucureşti, Muntenia

  Îmi place Dumnezeul tău... - 2016. În prima zi de facultate, prima persoană pe care am cunoscut-o a fost Mădălina. Urma să fim colege şi cele mai bune prietene în următorii trei ani. Am studiat biochimie, în cadrul Facultăţii de Biologie, iar aproape toate materiile studiate aveau o puternică bază evoluţionistă. Mădălina se declara...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...