Opreşte-te puţin şi priveşte înainte

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Se apropia un eveniment important în familia fratelui meu, iar eu am promis că îi voi cumpăra nepoatei mele, care avea pe atunci opt ani – rochiţă, poşetă şi sandale. Mai aveam să-i cumpăr sandalele şi îmi era greu să mă hotărăsc.

  După ce am terminat serviciul, am mers pe o stradă renumită pentru numărul mare de magazine de tot felul. Nu voiam să cumpăr nimic altceva, doar acele sandale, aşa că acolo unde era încălţăminte intram să văd dacă pot găsi ceva.

  După puţin timp, m-am oprit brusc în faţa unei vitrine care avea tot felul de chei, piese şi alte articole; era un magazin care nu avea nimic în comun cu ce căutam eu.

  Mi-am dat seama că era foarte nepotrivit să pierd timpul acolo, pentru că nu mă interesa nimic din magazinul acela. Când am vrut să plec, m-am uitat în jos pe trotuar în ideea să merg mai departe. Dar, am rămas blocată şi totodată speriată când am văzut că exact unde trebuia să pun piciorul pentru a merge mai departe începea o groapă adâncă de aproape o jumătate de metru, pe care eu nu o văzusem, pentru că mă uitam la vitrine, în dorinţa de a găsi un magazin de încălţăminte.

  De ce m-am oprit în faţa unei vitrine care nu mă interesa? Dumnezeu m-a oprit zicând: Opreşte-te puţin şi priveşte înainte, apoi continuă-ţi drumul!

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a oprit la timp, altfel aveam mult de suferit; o căzătură poate avea uneori urmări grave.

  De multe ori rămânem surprinşi de un glas care se face auzit, de o implicare a unui necunoscut, de faptul că am pierdut autobuzul care a făcut o pană mai târziu şi de câte alte intervenţii ale lui Dumnezeu venite la timp, fără ca noi să ne dăm seama pe moment, dar realizând apoi că reprezentau soluţia cea mai potrivită.

  Să plecăm cu Dumnezeu în fiecare zi, să-I mulţumim că este lângă noi şi atunci când uităm de El… Să-L recunoaştem în toate căile noastre şi, dacă se întâmplă ca uneori să mai cădem, El ne ridică cu braţul Său puternic şi ne mângâie cu dragoste.

  „Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi îţi zic: «Nu te teme de nimic. Eu îţi vin în ajutor!»” (Isaia 41:13)

  Stelica Gheorghe, Roşiori de Vede, Oltenia

  Opreşte-te puţin şi priveşte înainte - 2016. Mi-am dat seama că era foarte nepotrivit să pierd timpul acolo, pentru că nu mă interesa nimic din magazinul acela. Când am vrut să plec, m-am uitat în jos pe trotuar în ideea să merg mai departe. Dar, am rămas blocată şi totodată speriată când am văzut că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...