Opreşte-te puţin şi priveşte înainte

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Se apropia un eveniment important în familia fratelui meu, iar eu am promis că îi voi cumpăra nepoatei mele, care avea pe atunci opt ani – rochiţă, poşetă şi sandale. Mai aveam să-i cumpăr sandalele şi îmi era greu să mă hotărăsc.

  După ce am terminat serviciul, am mers pe o stradă renumită pentru numărul mare de magazine de tot felul. Nu voiam să cumpăr nimic altceva, doar acele sandale, aşa că acolo unde era încălţăminte intram să văd dacă pot găsi ceva.

  După puţin timp, m-am oprit brusc în faţa unei vitrine care avea tot felul de chei, piese şi alte articole; era un magazin care nu avea nimic în comun cu ce căutam eu.

  Mi-am dat seama că era foarte nepotrivit să pierd timpul acolo, pentru că nu mă interesa nimic din magazinul acela. Când am vrut să plec, m-am uitat în jos pe trotuar în ideea să merg mai departe. Dar, am rămas blocată şi totodată speriată când am văzut că exact unde trebuia să pun piciorul pentru a merge mai departe începea o groapă adâncă de aproape o jumătate de metru, pe care eu nu o văzusem, pentru că mă uitam la vitrine, în dorinţa de a găsi un magazin de încălţăminte.

  De ce m-am oprit în faţa unei vitrine care nu mă interesa? Dumnezeu m-a oprit zicând: Opreşte-te puţin şi priveşte înainte, apoi continuă-ţi drumul!

  Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a oprit la timp, altfel aveam mult de suferit; o căzătură poate avea uneori urmări grave.

  De multe ori rămânem surprinşi de un glas care se face auzit, de o implicare a unui necunoscut, de faptul că am pierdut autobuzul care a făcut o pană mai târziu şi de câte alte intervenţii ale lui Dumnezeu venite la timp, fără ca noi să ne dăm seama pe moment, dar realizând apoi că reprezentau soluţia cea mai potrivită.

  Să plecăm cu Dumnezeu în fiecare zi, să-I mulţumim că este lângă noi şi atunci când uităm de El… Să-L recunoaştem în toate căile noastre şi, dacă se întâmplă ca uneori să mai cădem, El ne ridică cu braţul Său puternic şi ne mângâie cu dragoste.

  „Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi îţi zic: «Nu te teme de nimic. Eu îţi vin în ajutor!»” (Isaia 41:13)

  Stelica Gheorghe, Roşiori de Vede, Oltenia

  Opreşte-te puţin şi priveşte înainte - 2016. Mi-am dat seama că era foarte nepotrivit să pierd timpul acolo, pentru că nu mă interesa nimic din magazinul acela. Când am vrut să plec, m-am uitat în jos pe trotuar în ideea să merg mai departe. Dar, am rămas blocată şi totodată speriată când am văzut că...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...